Program na organizaciu hudby (MP3 tagy, jednotne nazvy...)

Informácie o software, ankety...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Program na organizaciu hudby (MP3 tagy, jednotne nazvy...)

Príspevok od používateľa MFa »

Nazdar,

hladam nejaky program, s ktorym by sa dala zorganizovat hudba v zmysle, ze by to automaticky nahadzalo do mp3 suborov vsetky tagy (pripadne aj obrazok albumu) z nejakych internetovych databaz. Dalej aby premenoval subory na nejaky jednotny nazov suborov, aby to proste nebolo ze
1. Názov songu.mp3
02 nazov songu.mp3
3_nazov_songu.mp3
04_-_Nazov_-_songu.mp3 a pod. - aby to malo jednotny tvar.

Idealne este, ak by to vedelo upravit volume na jednotnu uroven (niektore albumy su tichsie, niektore potom hlasne > aby to bolo rovnake). Netusim, ci nieco take vobec existuje a/alebo je mozne. V kazdom pripade za akekolvek rady budem vdacny. ;)
Curuj
Addict
Addict

Re: Program na organizaciu hudby (MP3 tagy, jednotne nazvy..

Príspevok od používateľa Curuj »

Foobar2000
automatické tagovanie Discogs Tagger, nemám skúsenosť
premenovanie - file operations po pravom kliku na skladbu (resp. celý zoznam)
jednotná hlasitosť - rovnako ako vyššie, ale zvoliť ReplayGain a potom vybrať. bude trochu trvať pri celej audioteke. ale nie je to zásah do skladby ako takej (okrem úpravy tagu), tj. ak to budeš púšťať napr. v MP3 prehrávači, ktorý to nevie vyčítať, tak sa nič nemení. Ak sa nemýlim, prípadne ma opravia :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hmmm, ten plugin do foobaru vyzera dobre.
Ja som doteraz na hromadne tagovanie a premenovanie pouzival mp3tag: http://www.mp3tag.de/en/
Podla screenshotov toho pluginu to vyzera tak, ze mp3tag ma viac moznosti, tak mozes skusit a uvidis.
Obrazky a zistovanie nazvov som nikdy nepotreboval, takze v tomto ti neporadim.
Hlasitost zavisi od masteringu, spravidla su novsie albumy hlasnejsie kvoli "loudness war". Ak mas kvalitne ripy, tak je lepsie do toho nesahat, pretoze utrpi kvalita zvuku. Ak mas nejaky album, ktory je vyrazne tichsi a nechces zhanat inu verziu, tak by som to radsej upravil rucne napriklad cez Audacity alebo iny nastroj v ktorom vies zvysit gain.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Dakujem, urcite vyskusam. A preto som sa pytal na tie tagy z nejakych internetovych databaz, lebo mam par albumov, ktore tagy nemaju vobec a nazvy suborov su napr. "02 - help_save_the_youth_of_america_from_expl.mp3", takze robit to rucne bude "gg". :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tiez tagujem cez MP3tag.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No pokial mas cely album, a nie nejake neoficialne kompilacie, vies si cez mp3tag najst album napr. na amazone a stiahnes si komplet tagy pre cely album. Premenovat subor podla tvojej preddefinovanej schemy je potom uz jednoducha zalezitost.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

No, skusil som ten MP3tag a je uplne geni(t)alny a okrem tej hlasitosti vie vsetko, co potrebujem. Dokonca to tam vie hodit aj album cover. Je to uplne jednoduche, intuitivne, prehladne, rychle. Dakujem. ;)
Napísať odpoveď