Program pre klavesove skratky

Informácie o software, ankety...
SEID
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Program pre klavesove skratky

Príspevok od používateľa SEID »

Ahojte, hladam nejaky soft v ktorom by sa dali naprogramovat klavesove skratky. Povedzme, ze vyuzivam nejaky program, ktory po kombinacii ctrl+F1 urobi nejaku akciu, ja to potrebujem prehodit napr. na klavesu Q. Bolo by to pre mna viac intuitivnejsie a vedel by som si vsetky skratky prisposobit pre rychlejsiu pracu.

Viete o nejakom takomto softe?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Program pre klavesove skratky

Príspevok od používateľa aacid »

autohotkey
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Autohotkey je funkcny, ale pre bezneho uzivatela, neprogramatora je prilis komplikovany.

Ja odporucam HotkeyP, tiez zadarmo, portable, bez instalacie, cesky podrobny navod, zvlada presne to co potrebujes, bez programovania, ked nastavis jednu skratku, mozes nasledne duplikovat a jednoducho s rychlo nastavit aj dalsie skratky pre dany program.

Okrem toho ma mnozstvo inych uzitocnych funkcii, klavesove skratky, multimedialne klavesy, mysie skratky, gamepad tlacidla, kombinacie...
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

niektoré klávesnice majú mapovateľné klávesy, na ktoré sa dá nastaviť makro stlačenia kláves.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mirrorion - lenze nie som si isty, ci to neplati len pre globalke skratky, teda ktore funguju vsade, v otazke bola zmena skratiek len v ramci urciteho programu, ak som to spravne pochopil:

Priklad: vo webovom prehliadaci sa prepinaju zalozky kl. skratkou ctrl+tab a ctrl+shift+tab a chcem to zmenit na F8 a F7, alebo ja konkretne to mam nastavene na mysom koliesku - naklananie, naklonim napravo, prepne sa zalozka vpravo a nalavo prepne predoslu zalozku, to mam nastavene rovnako vo FreeCommanderi. V ostatnych programoch sa nic nezmeni a napr. vo VLC mam pri naklanani nastavene pretacanie po 5 sek.

Uzitocne je to teda hlavne ak to konkretny program nedokaze sam a je tak mozne nastavit rovnaku akciu, skratku pre rovnake operacie v roznych programoch, nemusim si tak pamatat rozne skratky pre rovnake operacie.

Vyhodou HotkeyP oproti software dodavanymi s klavesnicami je, ze funguje so vsetkymi klavesnicami a pri standardnych klavesoch a mysi a tiez pri vacsine multimedialnych klaves sa to ulozi a funguje aj pri zmene klavesnice/mysi, netreba to vsetko konfigurovat odznova.
Napísať odpoveď