programovanie programator začiatočnik

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
chlebik
Light Expert
Light Expert

programovanie programator začiatočnik

Príspevok od používateľa chlebik »

no takže takto mam čerstvých 15 rokov rokov a nikde nemožem nájsť nejakú strednú školu ktorá by vyučovala niečo s grafikou a programovaním a preto sa kcem niečo take naučiť sam v buducnosti by som bol rád ak by sa mi aj podarilo sa tym živiť .....takže sa kcem spitať či je možne sa vlastne naučiť programovať robiť kvalitne stranky grafiku atd pomocou knižiek ?? teda na na vysoku by so mkcel isť a myslim že výšku s takym zameraním by som aj našiel ale zatial na tej strednej by som popri škole kcel niečo stoho chitiť ...................................môžete mi pls poradiť nejake knihy pre začiatočnika až pokročileho ...........teda ako prvu by som kcel nejaku prečitať kde nebude ani tak navod ako sa nauči programovať ale keby pisal nejaky programator čo to vlastne je ake to je čo to zahrna aky ma život atd a potom aj nejaku kde by som sa aj niečo naučil
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

naucit sa urcite da a napr na vyske ta usmernia ako sa ucitelom bude chciet :D
co sa tyka ze cim zacat tak si skus najst tu v sekcii je tu pisane vela aj o tom ze akym programovcim jazykom zacat a aj knizky k tomu :)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

na tvojom mieste by som si to prv premyslel... programovanie nieje jednoducha uloha (prakticky = programator = robotnik), vyhodnejsie je to vsetko riadit (napr. team programatorov) takze urcite sa nesmeruj len na jednu vec /vediet programovat/ ... ak mas skusenosti s pocitacmi, sietami, software, hardware... atd. tak to je super... IMHO je to potrebny zaklad aby si mohol rozvijat dalsie veci (napr. programovat) atd...a zivot programatora je taky aky si zariadi :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

vyborne knihy o programovani pre zaciatocnikov ma Miroslav Virius. Prevazne OOP, ale su tam aj rozne uvody a vysvetlenia a pod. Aj sa mi to dobre citalo.

K uceniu sa tvorenia programu (algoritmy, ake datove struktury a pod.) je vyborna kniha (vysokoskolske skripta pre prvakov) Algoritmy a programovací techniky od Pavla Töpfera. Ukazky su (mam starsiu ediciu, ale nemalo by sa to lisit, snad) v Pascale.
chlebik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa chlebik »

fruxo : pls mohol by si my to napisať ešte raz ale ako maďarovy .........tak trochu som nepochopil čo mi tym kceš povedať

no ja kcem hlavne prvu knihu taku kde je pisane o programovani aby som zistil očo vlastne skutočnosti ide a podla toho ked budem vedieť čo je čo aby som sa mohol zamerat len na to čo fakt kcem čo ma baví aby som si zbytočne nekupil knihu kde je napr. java a nakonci zistim ze ma to nebavi že ma skorej baví tvorba stranok čiže html myslq php atd ......... chapete
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

ak nevies html tak najskor si kup o tom knihu :D
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

no zalezi co ces programovat a as potom v com. Si pisal ze stranky, no najprv sa nauc HTML a CSS as potom sa uc programovat stranky, presne tak. Ale podla mna programatorov Webu je ako nasratych vsade, bo kazdy ce vediet programovat Web stranky. Ja sa aj preto venujem programovaniu aplikacii a 3D virtualneho prostredia pre roboty napr. a programovaniu hier ..., vak sa len ucim zatial. Takyto programatory su cennejsi podlamna, ale treba tam ovladat napr. C++ or Java v kobinacii s OpenGL kniznicami a Assebler.
prg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa prg »

V prvom rade treba vedieť písať však? :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

v prvom rade keď nemáš čo dodať k téme tak nemáš OT
Napísať odpoveď