Projektor na filmy
Projektor na filmy
Zdravim. Chcel by som si kupit projektor na filmy ale za malo penazi (do 400€). Tak si potrebujem zopar veci vyjasnit.. Ked je u projektora napisane ze nativne rozlisenie 800x600 a maximalne fullHd tak ked donho pustim fullHD film bude to prehravat ako keby 800x600?? Mno a este taka otazka. Zo vzdialenosti asi 5 metrov a premietane o velkosti cca 2m na sirku bude aky velky rozdiel medzi full hd a 800x600 rozlisenim. Viem ze na monitore je to jasne badatelne ale u projekcii to tak uz asi nebude. A este nieco.. Ked pustim na tom povedzme DVDrip bude to vyzerat pekne? Nebude to rozmazane alebo kocky? Dakujem
Re: Projektor na filmy
1) Native vs Maximal http://www.projectorcentral.com/maximum_resolution.htm
2) 800x600 a 1920x1080 je hodne rozdiel , ako ciselny tak viditelny.
3) Zalezi aky DVDrip budes pustat, zalezi na pomere kompresie. Ak mas 2hodinovy film a je to skomprimovane na 700mb dvdrip, tak kocky zbadas, mne sa aj 4,7gb full dvd zda trocha este kockave, >9gb filmy vyzeraju uz fakt cool
2) 800x600 a 1920x1080 je hodne rozdiel , ako ciselny tak viditelny.
3) Zalezi aky DVDrip budes pustat, zalezi na pomere kompresie. Ak mas 2hodinovy film a je to skomprimovane na 700mb dvdrip, tak kocky zbadas, mne sa aj 4,7gb full dvd zda trocha este kockave, >9gb filmy vyzeraju uz fakt cool
Budem na tom pustat hlavne DVD, HD, obcas ripy
zdravim chcel by som sa opytat aky 3D projektor mam hladat ak ho chcem napojit na AMD Radeon HD6950 a vyuzit tak HD3D technologiu...prevazne na filmy. viem ze maju na stranke supported list ale cim viac o tom citam tym viac som zmätenejsi kedze chcem aby tu fungovalo na pasivnych polarizacnych okuliaroch.
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2011, 9:34)
nikto nic?
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2011, 9:34)
nikto nic?
Čím rozmernejší obraz, tým vyššie nároky na kvalitu, je viac vidno štruktúru obrazu. A ide aj o možnosti lampy v projektore, a tlmenie svetla v miestnosti, a o životnosť lampy. 800 x 600 nič moc.
xixo, ťažko radiť, poprejdi sa po nete. O tomto píšu dobre, ale neviem. Je to o čase. http://www.czechcomputer.cz/art_doc-CFB ... 576E4.html
xixo, ťažko radiť, poprejdi sa po nete. O tomto píšu dobre, ale neviem. Je to o čase. http://www.czechcomputer.cz/art_doc-CFB ... 576E4.html
mne ide o to ze aky typ projektoru mam hladat aby to fungovalo cez pasivne okuliare. DLP? 120Hz? alebo nejaky iny typ?
-
Ryan Giggs
VIP
Všetko je zaležitosť rozpočtu. 1000€ je na filmovy projektor uplne minimum aby to bolo ako tak pozerateľne. A na 3D obzvlašť.
rozpocet teraz neriesim teraz riesim aky typ projektora mam hladat ....na akej technologii..... ci dlp ci taky co podporuje 120 Hz alebo co mam hladat lebo cim viac o tom citam tym viac som z toho zmatenejsi.
Ide aj o čas, ceny budú nižšie, pokiaľ nechvátaš. Novinky zaplatia vývoj a následné typy budú kvalitnejšie a lacnejšie. Ibaže to máš v nákladoch a odpíšeš to.
-
Ryan Giggs
VIP
Tam veľmi nie je čo riešiť DLP. Pri 3D projektore ale zabudni na full HD v 3D. Resp. su aj take, ale pohybuju sa v tisickach €.
no ale otazka je, ze ci to bude fungovat na pasivnych okuliaroch?
Kedysi bola v móde prilba na hry, stála bežne cca 75 000 SK, mal som zákazníka, ktorý ju proste chcel a mal na to, tak som to z USA zvládol za cca 50 000, platba predom v hotovosti. A aj tak sa to neujalo. Ešte je priskoro, a tie okuliare sú obmedzujúce, šírka pásma na satelit privysoká, ja by som ozaj nechvátal. Keď už, tak holografie. 
-
Ryan Giggs
VIP
S pasivnym 3D su prave tie drahe.
ok a podla coho spoznam ze podporuje ten projektor tie pasivne okuliare? okrem toho ze su DLP a drahe?
-
Ryan Giggs
VIP
Existuje ale nejaky pridavny filter, ktory spravi z aktivneho projektora pasivny. S tymto ale skusenosť nemam, ani nejake bližšie info tak si to naštuduj na nete.
ok toto som potreboval:) dik moc