ja som vzdy na takychto projektoch vykapal pretoze v istom momente nastala kriza (nieco nechcelo fungovat, nieco som nevedel spravit ako som chcel) a povedal som si ze "kaslat na to, aj tak je to zbytocnost ktoru nikto nebude pouzivat"...
takze za mna by som odporucal nieco co bude mat vyuzitie (pre teba). a podla mna najlepsie na toto je bud to skombinovat s nejakym hobby (dnes je na internet API skoro na vsetko, pokemoni, mtg karty, futbal, tiktok, filmy...), spravit mod do minecraftu alebo inej hry. pokial mate s kamaratmi discord server, telegramovu skupinu tak nejakeho bota.
dalsia velmi prakticka vec su rozne systemove appky. v powershelli sa kodi celkom dobre a dokazes cez to spravit viac menej cokolvek vo windowsoch. linux je uplna divocina ked sa v tom nauci clovek trochu fungovat a zisti ze vsetko vies automatizovat. ze pripojit sa na iny server, spravit backup, skopirovat ho k sebe a nasledne backupnut na gdrive je vlastne uplna trivialnost.
dalsia vec je IoT. to je take lego pre programatorov. existuje milion senzorov, tlacitok, displejov ci svetielok ktore vies vsetky prepojit pomocou programovania. (na plohe mam bat subor, ktory zavola bashovy skript vo wsl ktory posle http request home assistantu aby vypol svetlo

)
ale je pravda vsetko toto co pisem je skor skriptovanie ako programovanie. len proste ja uz som stary moc na to aby som X dni stravil kodenim CMSka ci messengera ktory potom aj tak nebudem pouzivat a este ma bude stvat ze som mohol ten cas investovat do naucenia sa robit s nejakym komercnym CMSkom.
co ma este napada je najst si na githube nejaky projekt v jazyku ktory ta zaujima a skusit nieco prispiet tam. ci uz si najst nieco co uz niekto navrhol a spravit to alebo spravit nieco vlastne.
ja napriklad pouzivam overseerr, relativne jednoducha web appka a chybala mi tam nejaka feature tak som rozmyslal ze ju spravim sam ale samozrejme som sa k tomu nikdy nedostal poriadne.
vyhoda je ze takto sa clovek nauci pracovat aj s gitom, co je skill ktory velmi pravdepodobne vyuzije aj v reale. a je sice jedna vec pouzivat git sukromne ale druha vec je cez neho komunikovat s inymi ludmi, robit pull requesty ci otvarat/zatvarat issues.
teraz inak si robim taku drobnu web appku na ovladanie domaceho servera, mam to na githube, cez github actions mam nastavene ze vzdy ked spravim novy release tak sa to automaticky pushne do docker hubu a odtial mi staci to len pullnut na server