prve problemy :(

Všetko ohľadom Linuxu...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

prve problemy :(

Príspevok od používateľa D.I.K. »

nazdar ,nainštaloval som si prednedavnom linux (presnejšie ,najnovšie ubuntu ,tušim 11) ,a už mám nejake tie otazky a problemy ,presnejšie 3 :)

1,neviem prečo ale nejde mi klikat s mišou , s lavim tlačitkom ,kliken na niečo s lavim (na subor,zvetči okno na cele pri pozerni filmov.....) a nič ,musim dať vždi prave a otvoritť ,potom zase pravé a otvorit ,ale označovat mi s lavim ide ,tak či neviete čo to je

2,toto je taky menši problem ,kedže mám ešte vela dôležitich veci vo windovse tak som si ho nechal v pc ,lenže ja som zviknuti pustit PC a odisť niekam a prísť a mat už PC pusteni ,lenže mne sa tam ukáže ta tabulka že windows 7 a ubuntu ,a ket neviem po akom čase na niečo nekliknem ,pusti sa windows ,tak ako bi sa to dalo zmenit

3,a tento je taky že...... :) ,len neviem ako sa dava na linuxe @ ,viem že na windowse sa dava ctrl+alt+V ,všetko naraz ,ale ako na linuxe to neviem

P.S.:google som uz skúšal len nevedel som ako to tam napisať

a šte niečo ,dnes nemám vôbec naladu pisať spisovne alebo si ti chybi opravovať ,takže ,tim ktorím to nejak extra vadi tak prepačte
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: prve problemy :(

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

2. start up manager, neviem ci je uz nainstalovany a ak nie tak ho nainstalujes v software centre...
da sa nastavit ktory OS sa ti spusti automaticky a aj po kolko sekundach...

3. skus Alt Gr (pravy Alt) +V
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

3. skús shift + 2 (hore)
Space5800
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Space5800 »

K 1. ak som správne pochopil tak ti nefunguje left click. Vygúglil som niečo. Skús isť do Systém>Predvoľby>Okná a tam znovu zvoliť pohybovú klávesu alt. Aj keď je zvolená odškrtni to a znovu zaškrtni.
Napísať odpoveď