zdravim
mam zdroj http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-8 ... 321545.htm
zapnem pc, a zdroj tuka, chrasti ako stary hdd, uz zomiera? - pozeral som chladic, tym to nieje.
co je ta biela pena ? (na obrazku vpravo je jej naviac na kondezatoroch)
na svoju dobu to bol celkom drahy zdroj a skoro vobec som sa nehral... nepride mi zeby som ho bol nejak odpalil...da sa daco robit?
pc zatial ide...
PSU - cudne zvuky, pena?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: PSU - cudne zvuky, pena?
tá biela pena je pravdepodobne nejaké lepidlo, čo má odstrániť vybrácie kondenzátorov, keď sú voľné, tak bzučia a zvyknú sa pokaziť, pravdepodobne ti ale nejaký vybruje(bzučí), alebo nejaká cievka bzučí. Nevieš identifikovať čo presne vydáva ten zvuk ?
dik za odpoved.
mozem to rozobrat a tak pustit?
lebo ked je v tom kryte tak neviem...
rano ked bolo studene pc tak to nebzucalo...
este teda, ze ked zistim co to je, da sa to nejak vyriesit doma?
mozem to rozobrat a tak pustit?
lebo ked je v tom kryte tak neviem...
rano ked bolo studene pc tak to nebzucalo...
este teda, ze ked zistim co to je, da sa to nejak vyriesit doma?
-
hrban
Addict
kludne to môžeš spustiť rozobraté, nemusí byť ani zapojený, stačí keď spojíš zelený kábel s hocijakým čiernym na najvačšom molex-e. spoj to drôtikom a nechaj ho tam. vtedy by mal zdroj bežať. Vtedy môžeš zisťovať odkiaľ ide hukot, ale je možné, že bez záťaže to hučať nebude. ak zistíš, z ktorej strany to ide, tak by som asi skúsil po jednom kondenzátore ho prstom pridržať, či neprestane bzučať alebo nebudeš cítiť vybrácie. Ale na to mám ja rukavice. Holými prstami by sa tiež nič nemalo stať, ale nikdy nevieš, je to PSU, je tam celkom silný prúd a slušné napätie. Čiže nejakú ochranu by som použil. Ak by to bol kondenzátor, tak nie je problém ho skúsiť lepšie ''zalepiť'' poprípade kompletne vymeniť za taký istý. Na kondenzázore je vždy napísané všetko čo potrebuješ na to aby si kúpil/objednal totožný (cena je pár centov až euro) a plošný spoj na PSU je jednoduchý stačí odpájkovať a napájkovať nanovo. Poprípade to dokáže hocikto, kto držal aspoň raz pájku v ruke.
sranda je taka ze som to rozobral, pohybal cim sa dalo...a uz to nerobi...aj ked bolo vsetko odpojene...fajne to koplo
zda sa mi ze ked to zatazim...ze vtedy to zacne.. dik za pomoc
edit:
vyskusane, zataz to rozbruci... takze daco asi odchadza... neviem prist aj tak co... a celkom nasrat... ze odisiel prvy zdroj
zda sa mi ze ked to zatazim...ze vtedy to zacne.. dik za pomoc
edit:
vyskusane, zataz to rozbruci... takze daco asi odchadza... neviem prist aj tak co... a celkom nasrat... ze odisiel prvy zdroj
-
hrban
Addict
to, že to bzučí, neznamená, že je chybný, len tam čosi vybruje, môže to bzučať ešte dva roky a nepokazí sa, len to je neprájemné.