RACK + vybavenie pre novostavbu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: RACK + vybavenie pre novostavbu

Príspevok od používateľa heker »

Uprimne? Cele zle! APcka s PoE stoja tak 150 eur a viac. Staval si dom, rady si dostal, preco si si nenatiahol elektriku Mozno nieco najdes v rozpocte, pohladaj. Patch panel kupis aj za 30 eur, nech si ho zvoli ten, kto bude krympovat a zapajat kable. Switche si pozri sam, 24 port najdes aj na Alze, najdes aj 8 port PoE. Ale Hikvision bude mat svoje PoE priamo zo NVRka alebo zvlast adapter, ale v pripade NVR ho napaja zdroj. Takze ti postaci 5 portovy PoE switch, tych najdes celkom dost. Usetri na NAS, kup lacnejsie Synology alebo Zyxel, kludne na 2 disk, hodis tam jeden velky napr. 6TB disk a ak by si chcel do raidu, tak dalsi dokupis neskor.

Problem vidim v tom AP a napajaniu cez PoE.

PS: Jablotron bude mat samotnu krabicu tusim nemoze ist do racku k inemu, dava sa tam zvlast bateria na zalohu (16Ah).
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Zdar heker, ved vserko som spravil tak ako som povodne chcel a aj ako ste mi radili.
AP bez elektriky som chcel preto, lebo budu visiet jeden na chodbe a druhy nad vstupom obyvavky s kuchynou. Tym padom kable nemoze byt vidno. Od zaviatku aom to tak chcel.
Aha, velmi lacny tp link
https://www.alza.sk/tp-link-eap110-d2916227.htm

Krimpovat a zapajat budem sam, preto som chcel poradit aky patch bude vhodny, ci na keystony alebo ten co ide napriamo cez punch down tool ci ako sa to vola. Plus som nasiel na datacompe 2 typy
Stp a utp, tu si niesom istý co bude pre mna ok.

K teme napajania kamier si zavolam s technikom, ale mam pocit ze z NVR ide 1 kabel do switchu a zo switchu nasledne 3 kable (kazdy do jednej kamery POE), plus tie AP chcem napajat a Zvoncek vonku a vratnika vnútri. Samotne NVR je bez zabudovaneho switchu s poe funkciou, preto potrebujem externy poe switch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked som dal na Alze routre s PoE, tak mi naslo 3 alebo 4 na vyber. Pokial ten TP-Link splna co treba, tak kludne. Hikvision ma aj u zakladnych modelov PoE napajanie kamier, preto sa mi to nezda, ale tak mozno ti ponukol nieoc bez napajania. Ak je to tak, tak nech ti to vymeni za iny model zariadenia. Ja by som ten Hikvision dal samostatne mimo switchu, proste kamery priamo do NVR a jeden lan kabel do switchu. Patch panel a kable, tak UTP je netieneny kabel, FTP je tieneny foliou (nieco ako alobal) a STP ma tienenie oplenenim po paroch.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Dildogripak napísal: 24 aug 2022, 7:25 Aha, velmi lacny tp link
https://www.alza.sk/tp-link-eap110-d2916227.htm
Pozor, to AP podporuje len 2.4 a tym padom len b/g/n, co je fakt uplne bieda.

Ja som pouzival dlho tieto https://www.alza.sk/aruba-instant-on-ap11-d5768976.htm
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

ok ved nebut aky na mna...
https://www.alza.sk/tp-link-eap225-d4662494.htm

30e AP by som si asi nekupil, mam sa rad.. :D
Len som chcel hekerovi ukazat ze 150e za Poe AP je mega mimo reality.

ale zas vsetka cest hekerovi, je to jeden z top top magorov co na tomto fore nieco vie
klobuk dolu
a dik aj tebe za upozornenie, aspon viem na co si dat pozor, mozno by som to prehliadol.
BTW: pri downloade/uploade smerom von - by mi to mozno nevadilo. Mozno iba pri prenose dat cez wifi smerom do NAS, pripadne bohviekam v domacej sieti, lebo jak vravim, mam smiešny telekom DSL (vdsl/adsl) 60/6 či kolko to realne mam...
Napísať odpoveď