Rada ako znížiť teplotu GPU
Rada ako znížiť teplotu GPU
Zdravím panstvo,
mam fungel nové GPU MSI 7870 OC dva kúsky zapojené crossfire.
Pri bežnom používaní nemám najmenší problém. No keď dám renderovať grafiku obe samozrejme začnu šlapať na plné bomby a teploty stúpnu na 75°C a začnú revať ventilátory.
Chcel by som sa opýtať ako by sa dalo nejako šikovne vyriešiť chladenie či SW alebo HW spôsobom aby som mohol nechať PC zapnutý aj cez noc bez strachu že vyhorím.
Potrebujem mať zapnuté to renderovanie cca 16 hodín denne.
Za rady ďakujem.
mam fungel nové GPU MSI 7870 OC dva kúsky zapojené crossfire.
Pri bežnom používaní nemám najmenší problém. No keď dám renderovať grafiku obe samozrejme začnu šlapať na plné bomby a teploty stúpnu na 75°C a začnú revať ventilátory.
Chcel by som sa opýtať ako by sa dalo nejako šikovne vyriešiť chladenie či SW alebo HW spôsobom aby som mohol nechať PC zapnutý aj cez noc bez strachu že vyhorím.
Potrebujem mať zapnuté to renderovanie cca 16 hodín denne.
Za rady ďakujem.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rada ako znížiť teplotu GPU
neskusal si rozmyslat na vodou?
a co tak Arctic Accelero ? to uchladi aj nemozne
//first
//first
-
uplink
VIP
7870 v CF bude bez vody bude vždy revať. Jedine alternatívne chladenie, AC Accelero, etc.
Ináč prečo si nevzal dve GTX 680 do SLi? Tie sú od asusu tichučké od výroby, aj na 100%...
Ináč prečo si nevzal dve GTX 680 do SLi? Tie sú od asusu tichučké od výroby, aj na 100%...
-
jorg22
Medium Professional
75 neni az tak vela na grafiku podla mna. Ja ked sa hram na svojej slabej grafike na notebooku tak mi pise teplotu okolo 90 stupnov. To je uz podla mna dost, ale ked to takto predavaju asi to aj nieco vydrzi.
Potreboval som AMD cipy kvoli vykonu v renderovani. Dobre teda skusim ten artic. Hadam to nejako zbucha dole. Zatial dakujem
Oprava. Nemozem pouzit nakolko je iba chladic sam o sebe dlhy 29 cm a ja mam od zaciatku karty po doky na HDD 28 cm.
Oprava. Nemozem pouzit nakolko je iba chladic sam o sebe dlhy 29 cm a ja mam od zaciatku karty po doky na HDD 28 cm.
-
uplink
VIP
V tom prípade máš extremne slabú skriňu na takú zostavu...
Fractal Design R3. Miesto pre miliardu HDD a menej pre giganticke chladice 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tak odstráň kôš na HDD
Nechcem rezať bedňu. Iba uvažujem ak by som grafiky podtaktoval teoreticky nebudu tak kuriť. A teda by nemuseli mať ani take svinske chladenie. Ci sedliacky usudok nieje spravny?
-
uplink
VIP
Na R3kách dávam už pravidlom od istej dobe preč tie nity
...a HDD dám do 5,25" pozície, kvôli dlhším grafikám 
janto33 - je nelogické ich podtaktovať. Tri riešenia:
predaj R3 kúp R4 problem solved
daj PC do pivnice, ak Ti to podmienky dovoľujú a vyveď len káble, len pozor na vlhkosť, resp. musí fičať nonstop, aby sa stíhal oteplovať
voda 
janto33 - je nelogické ich podtaktovať. Tri riešenia:
Tak nakoniec objednane dva chladice Arctic cooler extremeIII. Hadam trocha pomozu. A este ma caka rezanie bedne.
--
Tak nakoniec po troch tyzdnoch prisli. Namontovane. A teda som velmi spokojny. Hluk-ziaden, teplota = stock-15°C.
Dakujem za uzitocne rady
--
Tak nakoniec po troch tyzdnoch prisli. Namontovane. A teda som velmi spokojny. Hluk-ziaden, teplota = stock-15°C.
Dakujem za uzitocne rady