rada od dajakeho servismana ohladne lcd

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
salami
Medium Expert
Medium Expert

rada od dajakeho servismana ohladne lcd

Príspevok od používateľa salami »

panel aoc tft1780a+ mi zacal robit hluposti >> ked som zapol komp tak v rozliseni co je kym sa pusti win(alebo v biose) bezal ok. ale akonahle nabehli widly a zmenilo sa rozlisenie prepol sa do standby a az ked bol nan privedeny signal nejakych 5 min(vysvetlujem si to tak ze sa zohrial: ) tak sa zacal spravat normalne. lenze po nejakom mesiaci uz zcernal nadobr nadobro. neraguje na signal z vga kablu a ledka stale blika na oranzovo(standby) a raz za cas blikne na zeleno ale to fakt len na okamih. pritom sa podsvietenie vobec nezapne. vzal som ho do obchodu ze ci ho vedia spravit a mi ho vratili s tym ze je vadna elektronika ze si mam kupit novy. lenze som na 100p presvedceny ze ho ani neotvarali lebo som nan nalepil sk8tove nalepky a minimalne dve by museli roztrhnut so srobovakom keby ho otvarali(su nalepene cez diery), takze si proste myslim ze sa s tym vobec nezapodievali. tak a ku tej otazke >>>>> nemoze to byt len nejaka vadna suciastka v napajacom obvode co by sa dala lahko vymenit???
prosim piste len ti co mate nejake skusenosti s fixovanim lcdciek
a ak by bolo treba daco vymenit ze kolko by to stalo a ci sa to vobec oplati ???

//edit: neviem ci to nema by v sekcii pomoc ale tu som si vsimolaz ked som to uz postol tak prosim modov o presunutie ak je to tak
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

nejde ti iba podsvietenie ci nejde celkovo lcd?
pokial nejde podsvietenie, tak je na 100% poskodeny
pokial nejde panel a ides ecz analogovy D-SUB kabel, tak mas vo widlsch nastavene rozlisenie alebo obnovovaciu frekvenciu ktoru ten lcd nedokaze zobrazit
ja by som ho skusil na inom pocitaci ako sekundarny monitor co to spravi :)
salami
Medium Expert
Medium Expert

nejde nic ako keby sa nevedel prepnut zo standby + blika dost rychlo na oranzovo asi 3x za sekundu to predtym nerobil\
na inom compe som to skusal a to iste
a neni to ani tym ze mam nastavene 100 hz >>>mam poverstrip a tam su setky mozne klavesove skratky ajresetnutie na 640x480@60hz
som sa s nim hral >> stale som pripajal a odpajal napajanie a sa na chvylu aj zapol(aj podsvietenie) asi tak na 1/2 sekundy:P
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

tak skus novy kabel popripade iny kabel (dvi alebo dsub podla toho ktory prave pouzivas)
ak nepomoze tak je chyba asi v monitore
salami
Medium Expert
Medium Expert

hh ale ja viem ze chyba je v tom lcd(myslim ze v napajacom obvode), len som cakal, ze podla toho ako som to opisal, by sa dalo vydedukovat ze co je zle a ci to bude narocne to spravit. ak to bude mozne spravit ...
Napísať odpoveď