Hm, teraz v poslednej dobe ma chytila mania overclockerstva . Zatial som este nic neskusal taktovat ale posledne 2 mesiace si o tom citam na nete (rozne navody, informacie na hojku, pretaktovanie.sk, cdr.cz). Zatial tomu celkom chapem ucim sa ale nechapem jednej veci, ze ako suvisi zvysovanie fsb na procesore s ramkamy btw preco ked sa taktuje musi sa zmenit aj mhz ramiek ?.
PS: nerobte si o mne nejaku shit mienku. Kazdy sa musi a aj chce ucit nieco nove.
FSB suvisi v Mhz ramiek. Napr mas 200 mhz FSB * 2(delicka) = 400Mhz pre ramky. Ak zdvihnes FSB zdvihnes aj ramky napr 250 * 2 = 500 a to uz nemusia ramky zvladnut, tak znizis delicku, aby sa frekvencia znizila na prijatelnu hodnotu.
Josifek napísal:FSB suvisi v Mhz ramiek. Napr mas 200 mhz FSB * 2(delicka) = 400Mhz pre ramky. Ak zdvihnes FSB zdvihnes aj ramky napr 250 * 2 = 500 a to uz nemusia ramky zvladnut, tak znizis delicku, aby sa frekvencia znizila na prijatelnu hodnotu.
Ok, takze priklad: Dajme tomu ze mam E6300, kde je nasobic 7 a default fsb 266 Mhz, keby som ho zvysil na 330Mhz, tak ramky by som musel mat ddr2 667 Mhz ? Ratajme stim ze delicku by som mal na 2