Ahojte hojkovci, mám istý problém a potreboval by som vaše rady.
Takže už dlhšiu dobu som si všimol, že keď som dal Vlastnosti počítača, tak mi tam písalo:
Nainštalovaná pamäť: 4,00 GB (1,99 GB použiteľné). Mám 2x 2GB RAM.
No tak najprv som to neriešil, ale mal som strašne spomalený počítač... Takže začal som hľadať na nete čím by to asi mohlo byť a našiel som tam, že to môže byť asi vadná RAMka.
No tak dnes ráno som si povedal, že sa na to teda pozriem... Najprv som počítač vytiahol z elektriky, vzadu ten gombík na PC som prepol na 0 (z 0/1) a potom som ho trošku povyfúkal a utrel trošku od prachu. No a potom som sa pozrel na tú RAMku, pretože na nete radili aby som vyskúšal každú jednu osobitne. Tak som skúsil najprv jednu, počítač sa zapol, ale monitor ostal čierny. Potom som skúsil druhú a zase PC sa zapol a monitor čierny.
Skúsil som dávať RAMky samostatne do rôznych slotov (do druhého / do štvrtého) a nič. Potom som to dal tak, ako to bolo na začiatku a stále sa PC zapne ale monitor ostane čierny. Keď som dával RAMky, tak som nechtiac stlačil tam taký gombík (MemOK). No tak som ho potom stlačil zase, keď som už tie RAMky dal tak ako boli, ale stále PC nejde...
Potom som si myslel, či som tie RAMky nedal naopak, tak som ich skúsil dať opačne, ale to sa PC nezapol vôbec...
Keď som pozeral na youtube ako sa menia RAMky, tak tam týpek hovoril niečo o statickej elektrine... že pred menením RAMky sa treba dotknúť nejakého kovu. Ale ja som sa žiadneho nedotkol.
Fakt neviem.. nejaké rady? Ďakujem, pekný deň.
RAM problém
Re: RAM problém
odpoj znova z elektriny.. odpoj cmos baterku na 3 minutky.. stlac tlacidlo zapnutia pc (nech sa vybiju kondenzatory
). a potom vloz baterku naspat.. a malo by to ist.. aspoň dufam. Veľa štastia
Ako možno to bude znieť blbo. Ale máš dobre zapojený monitor?
Niekedy pomôže aj všetko rozobrať a nanovo zapojiť.. skontrolovať všetky káble, či si niektorý pri vysávaní omylom neodpojil alebo nejak inak neposunul.

Zdravím vás... veľmi pekne ďakujem, že ste si našli čas a odpísali ste mi na môj problém. Ja som ho dnes odviezol do jedného PC obchodu a tam mi diagnostikovali problém. RAMky neboli dostatočne zapojené z jedného konca.... pretože na matičnej sú tie sloty na RAMku strašne blbo urobené... Problém je už vyriešený, a už mám normálne vo vlastnostiach počítača uvedené: Nainštalovaná pamäť: 4 GB. A počítač už nie je spomalený... Pekný deň.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Na doske su tie sloty na RAMKy asi tak, ako vsade inde. Teda zle pristupne a treba silno zatlacit ako ram, tak aj tie koliky, ktore ju zacvaknu z bocnej strany.