RAM-skutocna velkost?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

RAM-skutocna velkost?

Príspevok od používateľa dudo02 »

Zdravim.Mam nasledovny problem.

Mam dosku-ASUS P5VD2-NVM.Ak do nej vlozim RAM,o velkosti 1GB,tak mi ukaze 512GB.Ak vlozim 2 kusy RAM,kazda o velkosti 1GB cize dohromady 2GB,tak mi ukaze iba 1GB.Skusal som dva druhy RAM.Najprv od nejakeho neznameho vyrobcu a potom som si objednal 2 kusy RAM,ktore odporuca vyrobca dosky..Takze nekompaktibilitu pameti a dosky som vylucil.Vo WINe,a v BIOSe mi proste stale ukaze len polovicnu velkost skutocne nainstalovanej RAM.V Evereste v polozke RAM/SPD,vsak zobrazi skutocnu velkost...Skusal som reset BIOSu a taktiez som ho flashol na najnovsiu verziu.Skusal som viac WINDOWSOV.No nic nepomaha. :?

Tak ak by sa niekto s niecim podobnym stretol,alebo mal nejake napady,nech sa prosim podeli.Dikes.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nepouží sa náhodou druhá polovica pamäte na integrovanú grafiku? Alebo na normálnu grafiku, ktorá má TurboCache (neviem, ako sa táto technológia volá pod ATI)..
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Skusal som najprv s integrovanou grafikou a tam si zobrala cca.0,5 MB.

Potom som pichol grafiku do AGP slotu a tu nezerie nic-teda ak nezerie fakt polovicu a problem je naozaj v tom.Skusal som najst v BIOSe funkciuMemory remap feature-to by malo byt to co opisujes,avsak nic take neviem najst..

Myslis,ze grafika si moze brat az 1GB?
Napísať odpoveď