Ramky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ramky

Príspevok od používateľa veslo121 »

Čaute ľudia, potrebujem pomoc.
Chcem si kúpiť túto zakladanú dosku.
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14459421
a doma mam takéto rámky.
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10394680.
bude to ok ? ak majú taký malí takt ?
Alebo budem musieť kúpiť nove ?

Vopred ďakujem za odpoveď.
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ramky

Príspevok od používateľa Sapo »

To nie je OK. Doska podporuje minimalne 800MHz a ty mas 667MHz. Neviem co sa stane ked ich tam supnes, mozno to pojde, motno nie.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

no tak kamo ja na tvojom mieste si dokupim ramky ale to je moj nazor bo 667 v dnesnej dobe su nanic ja som tiez mal ale som si kupil 800mhz bo len do 800Mhz mi podporuje doska a az tak neucitis ale ked chces kupit uz taku dosku tak uz aj kvalitne ramky :) by som ti odporucil nieco do 2 alebo 4GB ale to zavisi od teba kolko chces investovat ak tak

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2010, 12:46)
no tak kamo ja na tvojom mieste si dokupim ramky ale to je moj nazor bo 667 v dnesnej dobe su nanic ja som tiez mal ale som si kupil 800mhz bo len do 800Mhz mi podporuje doska a az tak neucitis ale ked chces kupit uz taku dosku tak uz aj kvalitne ramky :) by som ti odporucil nieco do 2 alebo 4GB ale to zavisi od teba kolko chces investovat ak tak
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

pasovať budú ale či budú fungovať ako majú tak to ti nik nepovie bo doska si ich taktne na 800 MHz, či to tie ramky zvládnu ??? staré, značka tiež nič moc a oc o 133MHz je dosť. zapnúť sa PC asi zapne ale podľa všetkého ti budú vyskakovať read/write memory error a modrá smrť ale môžeš to risknúť chvíľku určite pôjdu ako majú ale po čase určite odídu

//EDIT: ja som ti napísal že ti odídu možno za 1 deň možno za týždeň možno rok možno hneď ako ich zapneš ja som mal problém keď som OC moje 400 MHz na 450 MHz musel som dať na 425 MHz
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no tak moc ste mi nepomohli :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

zatni zuby a skus ich, alebo si kup nove...tu nie je co riesit :wink:
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

pretoze, tie rampky chcem na druhy pc, na nom len na nete beham a na taky vyknon sa mi neoplati kupovat 4 GB. ledva vyuzijem tie 2 GB, ono to ma len jedno jadro, a chcel som tam vymenit zakladku a dat lepsi procesor a tie rampky by som dal na hentu zakladnu, lenze ak mam kupovat aj ramky, tak sa na to vyserem a neskor si kupim cely pc.
Daniel9911
Professional
Professional

No ako myslis alebo si pohladaj taku dosku ktora este bere aj 667 Mhz a do 1066 a potom to bude tiez dobre podla mna pozri si tuto dosku
Gigabyte MA785GM US2H
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

hrban napísal:značka tiež nič moc
Konkretizuj.
Sapo
Addict
Addict

Keby to je moj komp, tak by som postupoval nasledovne: (je sanca, ze to pojde)

Nahod tie stare RAMky do novej dosky
Zapni PC a hned utekaj do BIOSu
Zvys napajanie RAMiek o 0.1v
Zvys frekvenciu RAMiek z 667MHz na 800MHz pridavanim FSB (nezabudni, ze dvihanim FSB sa dviha aj frekvencia CPU, HT a NB takze pridaj FSB a daj mensi nasobic na CPU a uber Hyper Transport (HT))
Casovanie RAMiek nastav na 6-6-6-18
Vydrzat by to malo, ja som mal moje A-Data EE Vitesta 2x2GB 800MHz na 1040MHz (viac som neskusal, ale dali by urcite aj viacej) takze tych 133MHz naviac by mohli Tvoje ramky zvladnut.

Je to vlastne klasicke taktovanie, ak o tom nieco vies, tak by si to mal zvladnut. Ak nie tak sa radsej kasli na to a radsej to daj spravit niekomu skusenejsiemu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

@Mr.Henky: Konkretizujem, teraz sú A-data jedny z naj ale asi pred 4-5 rokmi (asi toľko môžu mať tie ramky čo má dotyčný) boli riadny shit doma mám niekde 5 ks a ani jedna nejde (neboli ani OC)
Daniel9911
Professional
Professional

Vravim ak chce ramku tak jednine Corsair ci A-Data ale aj z tych tie lepsie kusy
Sapo
Addict
Addict

Preco jedine Corsair alebo A-Data? Ved aj Kingston je dobra znacka, aj OCZ a este lepsia je Mushkin :roll:
Daniel9911
Professional
Professional

no ja som mal Kingston kamo ale ked som nieco robil na PC tak mi vyhadzovali blue screen a odkedy som si kupil nove ramky znacky Corsair tak mi nevyhadzuje blue screen
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

"kamo" :lol:

- chces povedat ze na zaklade tvojej jedinej skusenosti so znackou Kingston vies jednoznacne urcit ci je to kvalitna znacka ? :) (resp. ci nie je)
Daniel9911
Professional
Professional

no tak to sa neda tak urcite len vravim ze teraz su lepsie Corsair no kingston hyperx ci novsie vydania mozu byt dobre nehovorim ale ja som mal problem ale to je este stara 667 Mhz presnesie to je KVR667D2N5k2/2G a mi stale vyhadzovalo blue screen a memtest neukazalo nic tak neviem a ked som si kupil Corsair 2x2GB Twin2x4096-6400C5C G viem ze to neni taj najlepsia ramka bo je len 800Mhz ale tolko mi podporuje doska a moc uz nechcem investovat bo sa nehram na PC. ked sa chcem hrat tak si kupim uz Xbox :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

o tom ci je dana ramka "najlepsia" nerozhoduje jej frekvencia :)

- a k tvojmu tvrdeniu len tolko ze si proste narazil na zly kus, ale na zaklde toho nemozes odsudzovat celu znacku...
Daniel9911
Professional
Professional

no sak hej ale kazdy ma skusenosti zle ci dobre vies kto ma napriklad zle skusenosti zo znackou Samsung tak ju nebude kupovat a nebude ju odporucat o tak ide aj ked sa to niektorym nepaci ja som mal zle skusenosti z Asrock a Kingston ale zato mam Kingston USB kluc to je presne take nieco ako medzi AMD ci Intelom ze jeden hovori ze Intel je najlepsi a druhy ze AMD to su tiez len skusenosti a fakty vies. To je podla mna zbytocna tema tie znacky.
Napísať odpoveď