recenzia na film .. ako hodnotite moju pracu?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
DeeJay3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

recenzia na film .. ako hodnotite moju pracu?

Príspevok od používateľa DeeJay3 »

Ahojte,

rad by som sa spytal na vas nazor. Paci sa vam moja recenzia. Co by ste na nej zmenili? Dakujem

http://www.studentskenoviny.sk/krasne-a ... stva-51398
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: recenzia na film .. ako hodnotite moju pracu?

Príspevok od používateľa zelovoc »

trochu kratka a nepaci sa mi toto:

Ak Saint-Exupéry ponúkol čitateľom drobný, chutnajúci štvorček delikátneho koláča, o ktorom predtým nikdy nepočuli, Netflix naservíroval už povedomé, voňavé, dobre vyvážené jedlo.

ale ak chces nejaky feedback, skus zacat recenzovat/komentovat filmy na csfd.cz, tusim musis napisat zopar komentarov k filmov, ktore ti schvalia clenovia komunity.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mne sa to nepáči celkovo, veľa slov, ale také všeobecné - po prečítaní neviem či si to chcem pozrieť.

A ten záver, taký snobský, akoby ho písal Frasier s bratom :).

Navyše chutnajúci je čechizmus imho.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tote nie je ani recenzia, to je skor par viet s plno zdrobneninami a metaforami opisanych ako pre male deti, ktora fakticky nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. To je ako keby som mal opisat kolac, ktory som jedol cez sviatky na navsteve, tvojim stylom by som to opisal asi takto - Mlada, sympaticka pani, velmi krasne vyzerajuca na tvoj vyssi vek mi naservirovala cely pekacik zlteho kolaca, ktory vyvoniaval po celej obyvacke. Okrojil som si malym priborovym nozikom jeden trojuholnicek, jeho vona vo mne prebudila empatiu, cuchove organy sa zacali spravat ako rozkvitnuta luka plna slnecnic. Prve susto kolacika som nabral na vylestenu pozlatenu lyzicku, otvoril som velke ustocka a vlozil si tam ten bajecne vyzerajuci kolacik, aby som upokojil moje vreskajuce chutove bunky na jazycku. Takto som to opakoval desatkrat, az bol kolacik zjedene a moje brusko nasytene. Aj pani bola spokojna a preto nechapem, ze niekto mohol odmietnut jej kolacik, pretoze to bol ten zauzasnejsi kolacik aky som kedy jedol.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Aký je názov filmu? Krásne a výrazne animovaný Malý princ? Lebo mne to tak prišlo, text je taký povrchný opisovačný, ako keby si si to len niekde prečítal a samotný film ani nevidel.
Niektoré vety sú príliš dlhé a nedávajú zmysel ako napr táto tu:
"Krásne a výrazne animovaný Malý princ, je príbeh starého muža, ktorý stále pôsobí ako dieťa, a dievčatka, ktoré je svojou mamou naprogramované, že je "dôležitým" kolieskom vo veľkom priemyselnom dušu usmrcujúcom svete."
Koho zajíma, že je krásne a výrazne animovaný, veď to uvidím hneď ako si pustím upútavku, no hlavne mi vadili tie nič nehovoriace vety, najlepší bol ten trailer na konci, tam som sa dozvedel všetko potrebné.

Nabudúce skús písať vety jednoduchšie, proste povedz čo sa ti na ňom páčilo a čo nie, nepíš to s takým odstupom, ako by si to ani nevidel/la.

A na písanie recenzii na csfd asi potrebuje spraviť vstupný test, ak to teda ešte tak funguje, ja som ho nespravil, nie je až taký ľahký, treba sa naň pripraviť a odpovedať správne na čo najviac otázok ak nie na všetky.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Recenzia filmu by mala byť podľa mnňa nejak členená. Vizuál, príbeh, spracovanie, hudobná stránka, etc...podľa žánru. Toto bolo pár nasilu vtlačených prirovnaní, ktoré občas ani logicky nesedeli (tŕnie zovierajúce srdce?). Nebolo to zlé, ale skús sa viac zamyslieť do budúcnosti. Menej kvetnato, viac k veci a hlavne organizovane.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, je tam vidiet snaha o akoze umelecky dojem - zvlastne frazy, privela cudzich slov a o filme vlastne nevieme nic.
A toto by som uplne vynechal: "Ak Saint-Exupéry ponúkol čitateľom drobný, chutnajúci štvorček delikátneho koláča, o ktorom predtým nikdy nepočuli, Netflix naservíroval už povedomé, voňavé, dobre vyvážené jedlo."
Pis trochu jednoduchsie a viac by som hodnotil technicke prvky. Pri animaku mozes zhodnotit hudbu, dabing, animaciu, atd.
A kedze film uz v kinach nejde, tak by som uvital zhrnutie moznosti kde si mozeme film pozriet. Neuskodili by ani odkazy na profily na imdb.com a csfd.cz
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tiež mi to prišlo skôr ako umelecký opis filmu a nie jeho recenzia. Bolo tam na tak krátku recenziu príliš kvetnatých fráz a pôsobilo to na môj vkus neprirodzene.

Ešte by som vypichol to, že tam máš pár chýb v čiarkach, kde ich dávaš až príliš veľa :D

Napr.:
"Krásne a výrazne animovaný Malý princ, je príbeh starého muža..." - nemá tam byť čiarka
"Excentrický, ale dobrosrdečný sused, letec, dievčatku predstaví neobyčajný svet..." - chýba čiarka pred 'ale' a zase nemá byť pred 'dievčatku'
"aj ten najunavenejší z vás, sa nechá unášať príbehom "Malého princa"." - nemá tam byť čiarka

Nebolo to úplne zlé, ale ak by si chcel v budúcnosti písať profesionálne recenzie, tak sa skôr zameraj na technické aspekty filmu a fakty, nielen beletristický opis.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeeJay3 »

dakujem za vsetky rady a nazory .. :) .. Pilifo diky za ciarky .. take kvetnate vety som snad napisal prvy krat v zivote .. bol som si vedomy, ze niekde v ciarkach urobim chybu .. dik :)
Napísať odpoveď