Čaute,
Existuje nejaká redukcia z koaxialu na RJ45? Ide mi o to že v bytovke máme UPC a majú potahanu optiku cez koaxial, a ja chcem v byte hneď pri vstupe to zredukovať na obyčajný utp kábel, keďže už mám v byte potahane káble k zásuvkami . Proste nechcem ťahať koaxial po byte. Pri vstupe do bytu nemám ani kde osadiť ten ich obrovský modem či čo to mi nanutili.
Vdaka
Redukcia koaxial na Rj45
Re: Redukcia koaxial na Rj45
Prave ten modem je ta "redukcia." Bez neho sa nepohnes.
Inac opticky a koax kabel je len medium ktore prenasa signal. Signal logicky musi byt vo "formate" pre neho urceny. opticky - optika (svetlo), koax - vysofrekvencny signal.
UPC ma vo svojom rozvadzaci pre bytovku modem (redukciu) z optiky na koax.
Inac opticky a koax kabel je len medium ktore prenasa signal. Signal logicky musi byt vo "formate" pre neho urceny. opticky - optika (svetlo), koax - vysofrekvencny signal.
UPC ma vo svojom rozvadzaci pre bytovku modem (redukciu) z optiky na koax.
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
mne ten router v zasade nevadí, len som pri prerabke bytu nepočital s tym že budem musiet tahať koax, natahal som si UTP kable. Uvidim ked pride technik od UPC čo vymyslime.
Tak samozrejme ze je blbost tahat cez cely byt koax. Je to len pre jedno zariadenie, ten modem (ak neratam TV) a horsie sa schova.
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja mam porobene zasuvky koax po byte 3 kusy. Už som prišiel na možne riešenie koax kabel mi ide od dveri (inštaloval som v pripade, že bytovka niekedy bude mat spoločny rozvod TV ako to bolo niekedy) a ide vonku na balkon k Satelitu a pri satelite mam natiahnuty koax k všetkym zasuvkam v byte. Takže teoreticky pri dverach sa technik napoji na koax veduci vonku na balkon a odtial spojkou spojim sa s jednym kablom čo ide k zasuvke, tam osadim ten ich router a vybavene. Snad sa to bude dať.
Existuje nejaké zariadenie (modem), ktorý by som vedel použiť na UPC a nebolo by od nich? Mám ten ich router Mercury a non stop blbne. Teda chcem niečo, kde vopchám koaxiál a pôjde z toho 1x klasický ethernet.
Pokial blbe, tak ho reklamuj. UPC dodaval viac typov modemov.