Referendum o rodine

Diskusie na politické témy...

Zúčastníte sa na referende?

Áno a na všetky otázky odpoviem áno
22
16%
Áno a na niektorú z otázok odpoviem nie
13
9%
Áno a na všetky otázky odpoviem nie
3
2%
Nie
92
66%
Ešte neviem
9
6%

Celkom hlasov: 139

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Referendum o rodine

Príspevok od používateľa seth82 »

kali520: Pokiaľ viem, sexuálna výchova ako predmet v sylábach pre základné a stredné školy nie je, niektoré jej state existujú ako súčasť biológie a tuším Náuky o spoločnosti. Teda tvoja poznámka o tom, ako je vraj sexuálna výchova zbytočná, lebo sa v nej vyučuje iba to a hento, je úplne irelevantný, pretože ako samostatný predmet neexistuje. Dokonca sa ani ako samostatný predmet nepripravuje, čo [urlhttp://www.topky.sk/cl/10/1355470/Sexualna-vyc ... y-predmet-]potvrdila aj teta zo ŠPÚ[/url], netuším teda, prečo tu vôbec sa takými vecami operuješ - zjavne si totálne neznalý problematiky a iba si prebral niekoľko bludov, ktoré si sa niekde dočítal - nechcem vedieť, kde.

Porovnávať NSFW sexuálne hrátky s elementálnymi vedomosťami, ktoré dieťa v živote získa často oveľa neskôr, ako je potrebné, môže iba totálny diletant. Takýto štýl populistickej "argumentácie" ma ale neprekvapuje, veď dôkazov o tom, čo všetko dokážu sympatizanti referenda o týchto veciach šíriť, máme viac ako dosť, od letákov v kostoloch, cez šírenie HOAXových článkov až po server pre ľudí z pravej a ľavej strany Gaussovej krivky s názvom hlavnespravy a jeho demagógiu.

Pokiaľ nazveš moje príspevky "sprostosťami", skús si to aj vyargumentovať a nie len tu pľuť jedovaté sliny.

Chcel by som poznať niečo viac o tom, ako budú mať tieto otázky referenda vplyv na chod spoločnosti. Prosím, osvieť ma. V tom, že sú ľudia hlúpi, máš ale pravdu, viď šírenie spomínaných článkov a hlúpostí.

Na Slovensku neexistuje žiadna samostatná sexuálna výchova, je tu skoro 50-percentná rozvodovosť v spoločnosti, v ktorej je skoro 75 percent veriacich. Je to jednoduchá matematika, všetko toto hovorí o farizejstve toho celého smiešneho referenda.

Mimochodom, na SME sa rozkrikoval akýsi regionálny predseda KDH zo Zlatých Moraviec s priezviskom Kráľ, ktorý vyhlásil, že "iba normálni ľudia na referendum pôjdu" a v diskusii to nezvládal, tak ju pod článkom zrušil, no nezabudol pripomenúť, že toto referendum je "iba začiatkom boja". Ďakujem pekne. Ešteže sa z tejto krajiny opäť pakujem, veď tu nie sú väčšie a dôležitejšie problémy, ako to, či si teplí môžu hovoriť manžel a manželka a či sa deti môžu v niekoľkých hodinách, alebo iba v JEDINEJ počas roka stretnúť s pár faktami o sexuálnom živote.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Osobne to cele povazujem, za strasnu frasku. Len neviem ako to dat najavo, nehlasovať, hlasovat 3x nie, ... ?

jedno video ku klasikej rodine

A stary dobry Naprosto reatrdovany

javatar napísal:Takze podla tu pisanych informacii by sa tam malo ucit o nasledkoch sexu, antikoncepcii, pohlavne prenosnych chorobach - zabudol som na nieco?
Ja by som tam pridal temy ako tehotenstvo, ako rozpoznat sexualne nebezpecne spravanie, zodpovenosti, a urcite by sa este daco naslo. No nemyslim, ze by sa to dalo pokryt jednou/dvoma hodinami biologie.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

seth82 napísal:Pokiaľ viem, sexuálna výchova ako predmet v sylábach pre základné a stredné školy nie je, niektoré jej state existujú ako súčasť biológie a tuším Náuky o spoločnosti..
noska ani nie, to skôr na ZŠ etická alebo náboženská výchova - ja som navštevoval len tú druhú, kde som sa dozvedel, že sexuálne žiť mám "až po svatbe" :)

a na biológii som sa učil len biologickú stránku veci. celkovo asi nič o zodpovednosti, antikoncepcii, sexuálnej orientácii, identite a diskrimináciách s ňou spojených..
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Ja si pamätám že v 8. alebo 9. triede ZŠ sme mali asi dvojhodinové sedenie so sexuologičkou, ktorá nám hovorila len o pohlavných chorobách a antikoncepcii, žiadna kamasutra ani podobné návody na sex, ako to niektorí prezentujú.
Podľa mňa to bol ideálny vek (možno aj rok skôr by to bolo na mieste) a náplň tej hodiny bola celkom poučná.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Nechápem čo tu všetci meliete dookola ako kolovrátky o zákaze sexuálnej výchovy , vidno že ste tú otázku číslo 3 nečítali a ani nikdy nevideli.

O tých prvých dvoch otázkach tu môžme dlho diskutovať , hlavne o tej druhej , ale pri tej tretej už ide o porušovanie náboženskej slobody a to je základné ľudské právo. Zaujímavé , že ju Ústavný súd tiež nevyradil , keďže tvrdil , že o základných ľudských právach nie je možné hlasovať v referende. Aspoň vidíme čo za úchylov je na tom ÚS

Otázka číslo 3 :
- Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania ?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

aj by som ti odpovedal, ale možno som pre teba najsámnormálnejšieho len "úchyl," tak to nechám prozatím tak :wink:
Historický vývoj tretej otázky
Historický vývoj tretej otázky
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Náboženská sloboda nie je narúšaná, ale obsah náboženskej výuky nemôže byť kladený nad elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody.

Takže nie zákaz, ale fakt, že ťažký katolík povie svojmu decku že ho priniesol bocian a počas hodiny na ktorej sa bude hovoriť o trtkaní ho odoberie z vyučovania je chybný.

Ďalšia mylná predstava je, že sexuálna výchova by mala byť samostatný predmet s dotáciou pár hodín týždenne, tou výchovou je čo i len jedna jediná hodina biológie/etickej výchovy zameraná na túto tému.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

..odhliadnuc od toho, čo v prospech tej otázky píšu katolibanské stránky, ktoré si musia dávať názvy ako "hlavné správy," aby ich bralo vážne čo najviac ľudí

http://www.jetotak.sk/editorial/kto-je-tu-extremista
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/biskupsky-hoax
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Andi_Cibula napísal:Náboženská sloboda nie je narúšaná, ale obsah náboženskej výuky nemôže byť kladený nad elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody.
to plati len pre statne ci aj cirkevne skoly?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ramaya: Nechápem, čo tu stále ako kolovrátok poniektorí melú o "zákaze sexuálnej výchovy" - na koho konkrétne narážaš? Nože, upresni tých "všetkých". Vopred ďakujem.

To, čo si tu vypotil o "porušovaniu náboženskej slobody" je dôkazom, že o zákonoch a legislatíve nevieš nič. Prípadne zacituj tú časť legislatívy o "náboženskej slobode", ktorá je povinnými hodinami (opakujem HODINAMI, nie predmetom) porušovaná.

Dám ti dve pomôcky, aby si sa príliš netrápil - druhá hlava ústavy (sorry, už niekoľko ľudí ma upozornilo, že nepoužívam veľké písmeno, ale vzhľadom na to, aký je to často bezcenný zdrap papiera, sa na to môžem vykašľať) a ešte pôvodne federálny zákon 308/1991.

Takže máš dve možnosti - buď ukážeš presne, ktoré časti legislatívy sú porušované a dokážeš tak svoj žblnkot o "porušovaniu náboženskej slobody", alebo priznáš, že si vymýšľaš a iba veľmi rád používaš veľké, populistické a bombastické frázy podobne ako ostatní fanúšikovia referenda.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal: Pokiaľ viem, sexuálna výchova ako predmet v sylábach pre základné a stredné školy nie je, niektoré jej state existujú ako súčasť biológie a tuším Náuky o spoločnosti. Teda tvoja poznámka o tom, ako je vraj sexuálna výchova zbytočná, lebo sa v nej vyučuje iba to a hento, je úplne irelevantný, pretože ako samostatný predmet neexistuje. Dokonca sa ani ako samostatný predmet nepripravuje, čo [urlhttp://www.topky.sk/cl/10/1355470/Sexualna-vyc ... y-predmet-]potvrdila aj teta zo ŠPÚ[/url], netuším teda, prečo tu vôbec sa takými vecami operuješ - zjavne si totálne neznalý problematiky a iba si prebral niekoľko bludov, ktoré si sa niekde dočítal - nechcem vedieť, kde.
Malicherne tahanie za slovicka. To co sa uci v ramci prirodopisu a obcianskej nauky s tym samozrejme problem nemam.
Porovnávať NSFW sexuálne hrátky s elementálnymi vedomosťami, ktoré dieťa v živote získa často oveľa neskôr, ako je potrebné, môže iba totálny diletant
Dalsia hlupost. Aj tebe snad niekto nejak dodatocne musel vysvetlit ze nemas striekat do zenskej ak nechces mat decko?

Stale mi unika dolezitost tej sexualnej vychovy a nejak mi to skor pripomina skolske casy ked sme mali mnozstvo hodin o skodlivost drog a aj napriek tomu skoro kazdy mal v papuli cigaretu.

To ma presvedcilo o tom ze k zodpovednemu srpavaniu je nejaky extra predmet alebo vychova zbytocna v najhorsom pripade kontraproduktivna.
Na Slovensku neexistuje žiadna samostatná sexuálna výchova, je tu skoro 50-percentná rozvodovosť v spoločnosti, v ktorej je skoro 75 percent veriacich. Je to jednoduchá matematika, všetko toto hovorí o farizejstve toho celého smiešneho referenda.
Hovori to o farizejstve krestanov a mna to utvrdzuje len v tom ze tento problem sposobuje silna liberalna politika.

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2015, 10:03)
A stary dobry Naprosto reatrdovany
Tu dotycny mohol tiez vytiahnut studie ktore mu zapdali jak sa hovori do kramu, samozrejme nikto tie dlhe clanky citat nebude a jak on hovori mavne nad tym rukou, takze sa teraz moze citit jaky je on boh.

Dolezite ale je ze ingonruje fakt ze homosexuali su viac promiskuitny, co rozburava tie dve hlavne potreby dietata.

Tak isto je vyssie zastupenie pedofilov v homosexualnej komunite co je dost velke riziko

A myslim si ze toto tiez nepotrebuje nejak komentar http://www.zombietime.com/folsom_sf_2007_part_1/

Takze tu plati to iste, nevidim absolutne ziaden racionalny dovod nato aby sa adoptovali deti homosexualom. Argumentovat detskymi domovmi, a tu mozem prafrazovat toho retardovaneho z toho videa, je argmunetom toho aby idioti a nezodpovedni ktori sa one nevedia postarat neplodili deti. Znemana to teda ze s tymto argumentom miesate hrusky s jablkami.

Povolit homosexualom adpotovat deti neni ziadne riesenie uz aj tak dost prehlbujucich sa spolocenskych problemov jak je uz spominana rozvodovost, detske domovy, presexualizovana spolocnost, ale dalsia liberalna fantazmagoria prameniaca s neovladatelneho sentimentu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Dalsia hlupost. Aj tebe snad niekto nejak dodatocne musel vysvetlit ze nemas striekat do zenskej ak nechces mat decko?
Ty si na to ako prišiel ? Zkusmo ? :D
Resp. daj nástrel, ako by na to mali deti prísť, odkiaľ by sa to mali dozvedieť. Nejaký oficiálny mechanizmus, na ktorý by sa dalo odkazovať v zmysle "naša spoločnosť učí tieto veci takto a takto".
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Andi Cibula: napr. od rodičov? Od starších súrodencov? Od kamarátov? Alebo si človek nebude môcť vrznúť, pokiaľ ho to v mladosti nenaučia, neskôr na to nedostane školenie, orazítkované povolenie z úradu a aj tak iba pod dohľadom odborníka? :sneaky:
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

dieta=neschopnost reprodukovat sa, cize potrebuje to vobec vediet ?

a zvierata v zoo tiez maju nejake skolenia ? :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: Samozrejme, že to považuješ za malicherné, pretože doteraz si (a tebe podobní) operoval so sexuálnou výchovou ako s predmetom, pričom to predmet vôbec nie je, práve naopak, ide iba prinajlepšom o niekoľko hodín v školskom roku. A na tom je často stavaná celá "argumentácia" AzR, RKC a ich nohsledov, pričom poznám X ľudí, ktorí tomu uverili a teraz si myslia, že ich deti mávajú v školách predmet s takýmto názvom a lámu si hlavy nad tým, čo ich tam vlastne učia - následne na to prichádzajú na rad hlúposti o púšťaní videí so súložou a podobne.

Nie, mne nik nič takto nevysvetľoval a nik to takto nevysvetľuje počas tých minút sexuálnej výchovy. Naozaj si nazval moju kritiku porovnávania sexuálnych hrátok so základným sexuálnym vzdelaním hlúposťou? K tomu nemám čo napísať, je to zbytočné. Ak ti uniká dôležitosť ELEMENTU sexuálnej výchovy (zopakujem, zopár hodín do roka) - čo si sám napísal, prečo voči nej tak brojíš? Z princípu? Z akého dôvodu? Zopakujem po stý krát - predmet ani výchova neexistujú. Chceš to v nejakom inom jazyku? Napíš v ktorom, pokúsim sa to vysvetliť v ňom, ak ti pôjde chápanie lepšie a vyhneme sa ďalším zbytočným výmenám.

Silná liberálna politika spôsobuje 50-percentnú rozvodovosť? No tak to sú mi novinky. Čuduj sa svete, ale pre argumentáciu:

Japonsko - silne librálna krajina, v ktorej niektorí šintoistickí kňazi umožnili zväzky teplých, sexuálna výchova je bežnou vecou a Slováci Japoncov vo svojej malosti často považujú za nadmieru perverzných - rozvodovosť 36 percent.
Island - silne librálna krajina, v ktorej sú zväzky teplých legálne už skoro 5 rokov, sexuálna výchova je na školách. - rozvodovosť 37 percent.
Taliansko - liberálna krajina, svadby teplých, registrované páry sú uznávané. Dokonca došlo aj k homosex adopciám uznaným súdom - rozvodovosť 25 percent.
Grécko - liberálna krajina, teplí majú X práv a ochrán - rozvodovosť 25 percent.

Z iného súdka:

Španielsko - krajina so skoro 75 percentami veriacich - rozvodovosť piata najvyššia na svete, 61 percent.
Portugalsko - krajina so skoro 85 (!!) percentami veriacich - rozvodovosť druhá najvyššia na svete, 68 percent.
Belgicko - krajina so 75 percentami veriacich - rozvodovosť najvyššia na svete, 71 percent.
Maďarsko - krajina so skoro 55 percentami veriacich - rozvodovosť tretia najvyššia na svete, 67 percent.

Ja mám k dispozícii čísla, ty máš k dispozícii na margo tej rozvodovosti a jej vzťahu k silnej liberálnej politike čo? Názor? Pocit? Neberiem ti ani jedno ani druhé, avšak to je na argumentáciu primálo - to platí pre všetkých, ktorí sa furt oháňajú zlou bububububu liberalizáciou.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Výuka nemá smerovať k oficialitám typu "papier na šuk". Škola je predovšetkým na to aby daný jedinec v spoločnosti získal základne vedomosti o jej fungovaní a zaradenia do nej. To zahŕňa nie len gramotnosť ako čítať+písať+počítať, ale aj občiansku výchovu, právne povedomie a ďalšie, špeciálne zvýraznené témy, ktoré sú predmetom nespočetného množstva založených topicov na hojku už od jeho počiatkov. Pomaly každý jeden týždeň sa tu objaví téma "ako platiť dane", "ako vybavím zdravotné poistenie", "podviedli ma pri nákupe z inzerátu". Pred pár rokmi, pred kolaboráciou s Google Ads tu boli aj ďalšie témy "môže byť moja priateľka tehotná ak sme to robili bez kondómu?".
Priamy prejav nedostatku povedomia ľudí, implikovať to môže zlyhanie školy, keďže škola je na to určená. Inak by sme ich nepotrebovali, že ? Veď aj rodičia môžu decko naučiť čítať+písať+počítať, teda by do tej školy vôbec nemuselo ísť. :D

Či mám to chápať tak, že "ako platiť dane" áno, ale "ako nenabúchať dievča" už nie ? :roll:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Myslim, ze dnes uz nie je problem s nedostatkom informacii, aj ked ma clovek silne veriacich rodicov, ktori s nim o sexe nebudu hovorit nikdy alebo aj takmer dospelym ludom budu hovorit o kvetinkach a vcielkach (aj ked sa zial stale najdu dievcata z krestanskych rodin, ktore v case svojej prvej menstruacie naozaj nemali absolutne ziadne informacie a mysleli si, ze umieraju, co im sposobilo traumu a aj v dospelosti sa zial odraza na ich vnimani menstruacie alebo tato trauma negativne ovplyvnuje ich partnersky zivot).

Dospievajuci ludia si uz co to najdu v mediach, na internete alebo od rovesnikov. Problem je v tom, ze na internete sa casto pise aj vela hluposti a 15 rocni kamarati tiez nebudu experti na partnerske vztahy, sexualny zivot a pohlavne prenosne choroby.

Preto je dolezite, aby s dospievajucimi o tom hovoril aj odbornik na skolach. Biologia je o "technickych" zalezitostiach, ze vajicko pocas ovulacie zostupuje... atd. Tento cisto biologicky aspekt podla mna nie je postacujuci. Partnerky zivot predsa nie je len o akte rozmnozovania a biologia nemoze postrehnut cely ten socialno-spolocensky aspekt. Navyse vela mladych ludi (nielen mladych) ma len velmi povrchne informacne povedomie, napr. vedia o tom, ze nejake HIV tu je a je to strasiak, ale uz realne sa nezamyslaju nad tym ako sa chranit, ake je rizikove spravanie, ze pomerne vysoke percento HIV+ ludi sa nakazilo pod vplyvom drog (aj alkoholu), pripadne stale veria mytom, ze sa HIV moze preniest komarom, ktory predtym pil z HIV+ cloveka a podobne. To je nie len zalezitost HIV, ale aj mnohych inych oblasti partnerskeho / sexualneho zivota. Dospievajuci ludia by mali mat moznost kontaktu s odbornikmi a bavit sa s nimi otvorene na tieto temy. Tabuizovanie este nikomu neprospelo.

Sexualna vychova neuci "deti" sexovat, neuci ich o polohach a neuci ich co a kam maju strkat, tak ako sa to sustavne snazi prezentovat pravoslavna cirkev a aj rozni katolicki talibanci. Su to uplne hluposti a ich cielene sirenie klamstiev a vyvolavanie strachu, hnevu a inych negativnych emocii za cielom vlastnej propagacie a posilnenia svojej moci a vplyvu v spolocnosti.

Katolicki rodicia mozu svoje deti dat na cirkevne skoly, kde ich "odbornici" z cirkevnych kruhov mozu kludne ucit aj, ze Zem je stara 6000 rokov a Slnko sa toci okolo Zeme a kazdemu to bude uplne jedno. Pripadny ponuknuty workshop o prevencii HIV moze vedenie takejto cirkevnej skoly odmietnut a nikto ich za to nemoze pokutovat alebo im nieco diktovat, mozu si robit co chcu a ucit o com chcu. Preto nerozumiem rodicom, ktori nahlasia svoje deti na statne skoly a potom maju kazdu chvilu nejake nabozenske vyhrady k vyucovaniu a kopu vyhrad vo svedomi. Na co ich tam hlasili?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

butthead napísal:dieta=neschopnost reprodukovat sa, cize potrebuje to vobec vediet ?

a zvierata v zoo tiez maju nejake skolenia ? :D
realne porovnavas ludi a zvierata? taky kon sa rovno postavy na nohy hned po narodeni? ty si to tiez zvladol?

ako sa ma dievca, ktore prave dostane prvu menstruaciu dozvediet co ma robit? no urcite to sama od seba vediet nebude.

samozrejme ze v idealnom pripade sa do dozvie od rodicov ale co ak nie? ako to ma zistit?

to ze ty si hned po narodeni sa postavil na nohy a rovno vedel vsetko o svojom tele a ako sa rozmnozovat, to je super, gratulujem, ale si musis uvedomit ze nie kazdy musi byt zakonite taky ako ty.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

nie, chcel som len to povedat, ze vsetko chce len svoj cas, ako pre ilustraciu tiez clovek kym sa nauci chodit chvilu potrva.
tiez si myslim, ze je rozdiel ucit 7 rocne dieta nieco co este nepotrebuje vediet ako 14 rocne, co sa tyka uciva rozmnozovania, menstruacie a pod. sa decka neucia na hodinach biologie-prirodopisu ? (neviem pytam sa)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Andi_Cibula napísal:obsah náboženskej výuky nemôže byť kladený nad elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody
Uvedomuješ si , že pomocou zákonov a strachu chceš nanútiť ostatným tvoje videnie sveta ?
To čo si napísal sa dá napísať aj presne opačne , ako by si sa potom cítil keby ti niekto nanucoval toto:
Elementárne fakty a fundamenty fungovania prírody nemôžu byť kladené nad obsah náboženskej výuky ...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
seth82 napísal:Nechápem, čo tu stále ako kolovrátok poniektorí melú o "zákaze sexuálnej výchovy" - na koho konkrétne narážaš? Nože, upresni tých "všetkých". Vopred ďakujem.
Začal som od prvej strany , ale potom sa mi to už nechcelo všetko čítať , takže námatkou:
- Solo_Kamen
- vendo
- vonjose
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
seth82 napísal:buď ukážeš presne, ktoré časti legislatívy sú porušované
Nepochopil si ma a nepochopil si ani prečo sa toto referendum organizuje. Legistlatíva - USA , Nemecko , Francúzsko , Dánsko , Nórsko atď , atď. Je to obava , že náboženská sloboda na Slovensku bude znovu porušovaná a to dokonca ešte horším spôsobom ako za komunistickej diktatúry
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ephramko napísal:Sa cuduju, ze stat sa montuje do vyucby ich deti aj ked ich dobrovolne prihlasili na statnu skolu, pritom mali aj ine moznosti.
Ty žiješ na Slovensku ? To myslíš vážne , že na každej dedine sú dve základné školy ? Jedna štátna a jedna cirkevná ? Nežijú všetci v meste ... O stredných školách ani nehovorím ... To majú byť všetky školy DOUBLE ? Slovensko ani žiadny iný štát si to nikdy nebude môcť dovoliť , tak tu nepíš o rovnakých možnostiach pre všetkých
Napísať odpoveď