Regenerácia zlomeniny
Regenerácia zlomeniny
zlomil sim si laket - zlomenina olekranu - kedze som aktivny sportovec, pytam sa, co vsetko sa da robit, aby sa ruka dostala čo najskor so povodneho stavu. urcite si vybavim rehabilitaciu, ale zaujima ma, ci niekto ma skusenosti s pripravkami na rychlejsie zrastanie kosti a celkovu obnovu - potrebujem referencie. Takisto nejake dalsie tipy, uz po odsadrovani ruky. Velmi pekne dakujem za kazdy postreh k teme.
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Regenerácia zlomeniny
Hmm, ťažko povedať skús sa spýtať tam na nejaké cviky na doma... + Na kosti je dobrý kostihoj lekárksy, buď si z neho spravíš masť (neviem ako, ale môj dedo je oldschool, a tuším, že to vie...)
Alebo ho len natrháš a priložíš na ranu a obviažeš obväzom... (To určite pomôže) Len problém je, že ho v zime asi nenájdeš.
A myslím, že už nič iné ani nie je okrem nejakých mastí čo predavajú
// Ale ako pozerám, tak tú masť bežne predávajú aj na nete, takže s tým by nemal byť až taký problém
Alebo ho len natrháš a priložíš na ranu a obviažeš obväzom... (To určite pomôže) Len problém je, že ho v zime asi nenájdeš.
A myslím, že už nič iné ani nie je okrem nejakých mastí čo predavajú
// Ale ako pozerám, tak tú masť bežne predávajú aj na nete, takže s tým by nemal byť až taký problém
-
Kibo
Hardcore addict
Najlepšie spravíš, keď sa poradíš s lekárom/kou
Ja som tej svojej lekárke síce skoro rozbil hlavu za jej prístup na konci liečby, ale to je iný príbeh...
Ja som mal komplikovanú zlomeninu kombinovanú so svalovým a šľachovým zranením a s následným silným odvápnením kostí. Napchávali ma tabletkami, aby som doplnil vitamín D a kalcium, ale názov Ti už nepoviem, navyše je medzičasom určite kopa ďalších nových liekov. Poviem Ti, že nebyť rehabilitácie, do smrti je zo mňa mrzák. Rehabilitačný pracovník mi vtedy povedal, že nesmiem nič odfláknuť a všetko má svoj čas a že urýchlenie mi môže len viac uškodiť. Dal ma tak na 90% do poriadku (hold následky boli), ale vlastnou blbosťou už mám koleno funkčné len tak na 60% a ide to dole vodou...
Ja som mal komplikovanú zlomeninu kombinovanú so svalovým a šľachovým zranením a s následným silným odvápnením kostí. Napchávali ma tabletkami, aby som doplnil vitamín D a kalcium, ale názov Ti už nepoviem, navyše je medzičasom určite kopa ďalších nových liekov. Poviem Ti, že nebyť rehabilitácie, do smrti je zo mňa mrzák. Rehabilitačný pracovník mi vtedy povedal, že nesmiem nič odfláknuť a všetko má svoj čas a že urýchlenie mi môže len viac uškodiť. Dal ma tak na 90% do poriadku (hold následky boli), ale vlastnou blbosťou už mám koleno funkčné len tak na 60% a ide to dole vodou...
popýtaj sa v rehabilitačnom centre, bohužial, tieto veci moc neoserieš, hlavne poctivo rehabilituj a neuponáhlaj to, lebo ak sa vrhneš na športy opäť moc rýchlo, skončíš tam kde si bol......mne odporúčali ten kostihoj, ale nie klasickú kostihojovú masť, ale inú, na ktorej názov si ani za nič teraz nespomeniem, podstatné bolo údajne to, že bola robená z koreňa rastliny, nie z vňate, takže ak to takto opíšeš v lekárni snáď uspeješ
Kostihoj, to je špecialitka aj môjho dedka, vyrába to DIY, to mám.
Našiel som na nete rôzne "zázraky" na rýchlejšie zrastanie kosti (okrem iného) typu mumio, žumen, atď., tak niečo takéto si zakúpim.
No a hádam dostanem kvalitného rehabilitačného pracovníka.
Našiel som na nete rôzne "zázraky" na rýchlejšie zrastanie kosti (okrem iného) typu mumio, žumen, atď., tak niečo takéto si zakúpim.
No a hádam dostanem kvalitného rehabilitačného pracovníka.
ja som mal tiez zlomenu kost za prstom na nohe a pred 5 dnami mi dali dole sadru ale na rehabilitaciu ma neposlali lebo zevraj je zavreta a ani to netreba.Sadru som mal mesiac takze asi to nebolo moc vazne.Teraz ma boli cela pata a achilovka a s tym ze by som sa na tej nohe dvihol lytkom mozem asi par tyzdnov iba snivat no... Nevedeli by ste poradit asi ako by mala vyzerat ta rehabilitacia?v zivote som nikdy nemal nic zlomene
Nechcem byt OT ale tak by ma zaujimalo, ze akemu sportu sa venujes?
-
Grim
Darca
...masturbácii?...sorry ale nedalo mi to
...
To su potom aktivny sportovci asi vsetci... Ale teraz vazne: Tak comu sa venujes?
Tá otázka o športe smerovala na koho ?
Inak, čo sa týka rehabilitácie, dočítal som sa, že si ju poväčšinou treba doslova vypýtať, resp. nakázať doktorovi, aby vám ju vypísal. Vraj na to serú.
Inak, čo sa týka rehabilitácie, dočítal som sa, že si ju poväčšinou treba doslova vypýtať, resp. nakázať doktorovi, aby vám ju vypísal. Vraj na to serú.
podľa toho aký doktor, ja keď som bol o športového lekára tak mi ju doslova naordinoval, ani sa nepýtal...keď som bol u chirurga, ten sa pri skladaní sádry spýtal či chcem rehabilitovať a ortopéd to mal úplne na saláme a dokonca, keď som si pýtal sprievodku poslal ma do teplých krajín...
-
Janio
Zablokovaný
hugito ja som si presvedčený, že nato serú a to väčšina... Asi pred 2mi rokmi som mal dosť dodrbanú roku (nie zlomenú) Ale nejak som to podcenil... //Myslel som, že rehabilitácia sa dáva iba keď niekto nemôže chodiť a potom zase začína...// A teraz nemôžem lúskať s prstami na pravej ruke a ruka nie je už taká ohybná... (myslím prsty)
Na tebahughito napísal:Tá otázka o športe smerovala na koho ?
Hughito a co si robil?
ja ked som mal zlomenu ruku pil som vela mlieka, jedol jogurty, mastil si to s kostihojom a rehabilitoval
ja ked som mal zlomenu ruku pil som vela mlieka, jedol jogurty, mastil si to s kostihojom a rehabilitoval
Robili sme pípoviny na Silvestra a jeb0l som so svojimi 103 kg v plnej sile na dlážku, automaticky som nastavil lakeť a puk.
Moja premiérová zlomenina.
Čo sa týka športu, tak nie som profesionálny športovec, ale aktívne sa venujem posilňovaniu a boj. umeniu, takže musím byť fit. Na nete som sa dočítal aj také scenáre, že už nemohli poriadne vystrieť ruku atď., také niečo si však vôbec nepripúšťam.
Musím vydržať s tou sádrou no, kúpil som si žumen na reg. kostí, kostihojový koreň, vápnik s rybím tukom a ešte plánujem nejaké ďalšie vitamíny /k/ a minerály. Potom sa vrhnem na tu rehabilitáciu, rozvičovanie, mastenie, masírovanie. Základom je aj pevná vôľa a pozitívne myslenie - treba si predstavovať ten stav, ako to je už všetko v poriadku.
Držte palce.
Čo sa týka športu, tak nie som profesionálny športovec, ale aktívne sa venujem posilňovaniu a boj. umeniu, takže musím byť fit. Na nete som sa dočítal aj také scenáre, že už nemohli poriadne vystrieť ruku atď., také niečo si však vôbec nepripúšťam.
Musím vydržať s tou sádrou no, kúpil som si žumen na reg. kostí, kostihojový koreň, vápnik s rybím tukom a ešte plánujem nejaké ďalšie vitamíny /k/ a minerály. Potom sa vrhnem na tu rehabilitáciu, rozvičovanie, mastenie, masírovanie. Základom je aj pevná vôľa a pozitívne myslenie - treba si predstavovať ten stav, ako to je už všetko v poriadku.
Držte palce.
ou... neprijemne
a ked uz budes fit, tak si hned nenakladaj 120kg na benchpress ok?
a ked uz budes fit, tak si hned nenakladaj 120kg na benchpress ok?
hughito, zasa to nepreháňaj, poznám ten stav, keď sa bojíš tých najhorších scenárov, ale to nie je dôvod na vylúpenie najbližšej lekárne...najdôležitejšia je rehabilitácia a kľud, nech sa to dobre zrastie a potom to neuponáhlať s návratom k športu... a nezlaknúť sa keď to budeš ešte pol roka možno rok cítiť
-
p4ra
Redeemer
hughito, ked to budes mat zahojene a zrastene, tak najlepsie co mozes spravit je plavanie.
Ja sa nebojím najhorších scenárov, ale treba rátať s viacerými variantami. Čo sa týka toho cítenia, to je mi jasné, ale ak to bude len o nejakej bolesti, tak to mi nevadí - ide o to, aby to nebolo obmedzené fakt vážnejšie.ColdRain napísal:hughito, zasa to nepreháňaj, poznám ten stav, keď sa bojíš tých najhorších scenárov, ale to nie je dôvod na vylúpenie najbližšej lekárne...najdôležitejšia je rehabilitácia a kľud, nech sa to dobre zrastie a potom to neuponáhlať s návratom k športu... a nezlaknúť sa keď to budeš ešte pol roka možno rok cítiť
p4ra: Plávanie by bolo dobré, síce tých možností naň moc nemám, ale dalo by sa niečo poriešiť. Porozmýšľam.
pre karmistu:
Tak ma teda pouč, čo je správny šport.najradsej maM, ked nIekto povie, ze je spoRtovec a pritom posilnuje a pcha do seba chemiu...tlieskAm...este, ze si tam napisal bojove umenie, aj to je sport jak pod ma zboKu (tato karma bola podpisana inteligentnym systemom)
-
guess.whoo
Redeemer
tiez som skusal rozne "urychlovace" hojenia ked som mal 2,3,4x.. zlomenu nohu. ale nezistil som ziadnu zmenu oproti dobe liecenia prvej zlomeniny. su to zbytocne vyhodene peniaze a ako ti radili uz predo mnou, najlepsim liekom je klud a trpezlivost. hlavne nic neuponahlat a nepresilovat postihnute miesto.