dík toto mi pomohlo, pozrel som fórum a hneď som to aj vyriešilFrikso napísal:kukni si forum.freeserver.sk tam mas o tom pisane. Mail() tam funguje, len odosielatel musi byt mailova adresa z tvojej domeny /hostujucej/. Prejdi si forum, skus to, ked nepojde, tak mi napis na ICQ poriesime to, ja tiez pouzivam funkciu mail() bez problemov.
Reklamačný formulár
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
S tym ti neporadim...vajda65 napísal:mal som v pláne to spraviť tak, že čas by bol 10 sekúnd. A ak by bol odoslaný tak by presmerovalo na index. A keby nie tak naspäť na reklamačný formulár.
Zda sa mi ale 10 sekund vela. Ked uz tak nech ti po uspesnom odoslani otvoti stranku s textom o odoslani, kde budes mat odkaz na index. A ak by nastala pri odoslani chyba, tak sa mi zda zbytocne presmerovat naspat na formular, pretoze s velkou pravdepodobnostou by chyba nastala opat.
-
vajda65
Medium Professional
Spravil som to ako si písal s tou stránkou, ktorá potom po 3 sekundách presmeruje na hlavný index. Mal si pravdu 10 sekúnd je veľmi veľa.
Ešte by som chcel aby mi to odosielalo údaje aj s diakritikou,
ale cez: mi to nejde.
A ako spraviť aby kontrolovalo či sú všetky polia vyplnené? Ide to aj inak ako cez JS? Vôbec mi na webe tie JS nejdú.
ale cez:
Kód: Vybrať všetko
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> A ako spraviť aby kontrolovalo či sú všetky polia vyplnené? Ide to aj inak ako cez JS? Vôbec mi na webe tie JS nejdú.
S tou diakritikou ti neporadim...vajda65 napísal:Spravil som to ako si písal s tou stránkou, ktorá potom po 3 sekundách presmeruje na hlavný index. Mal si pravdu 10 sekúnd je veľmi veľa.
ale cez:mi to nejde.Kód: Vybrať všetko
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows- 1250">
A ako spraviť aby kontrolovalo či sú všetky polia vyplnené? Ide to aj inak ako cez JS? Vôbec mi na webe tie JS nejdú.
A jasne, urcite sa da spravit tak, zeby sa skontrolovali tie polia cez PHP. Spisem tu script:
mail.php:
<?php
$faktura=$_POST["faktura"];
$meno=$_POST["meno"];
$mail=$_POST["mail"];
$tovar=$_POST["tovar"];
$den=$_POST["Den"];
$mesiac=$_POST["mesiac"];
$rok=$_POST["rok"];
$porucha=$_POST["porucha"];
$datum=$den.". ".$mesiac." ".$rok;
if (!isset($faktura) || !isset($meno) || !isset($mail) || !isset($tovar) || !isset($den) || !isset($mesiac) || !isset($rok) || !isset($porucha)){
echo "Nevyplnil si niektory udaj!";}
else {
$text="REKLAMÁCIA TOVARU \n \nČíslo faktúry:".$faktura.",\n tovar: ".$tovar."\n den podania: ".$datum."\n meno: ".$meno."\n mail: ".$mail.",\n popis poruchy: ".$porucha;
$odosli= mail("[email protected]", "reklamacia tovaru", $text, "From: ".$mail);
if($odosli)
echo "Požiadavka úspešne odoslaná";
else
echo "Požiadavku sa nepodarilo odoslať";
}
?>-
audiotrack
VIP
zlyhal ľudský faktor. Treba si pozreť, že ak nie je nastavený deň, mesiac alebo rok, tak sa predáva hodnota 0. Preto v podmienke kde si dal či nie je nastavená táto hodnota ti ju preskočilo, lebo ona je nastavená (ale na nulu). To som spravil kôli tomu filtrovaniu v js. Spravte to takto,a pôjde vám to:ppt napísal:Sakra, skusal som to aj ja a tiez mi to nejde. Rad by som vedel, kde je chyba...
<?php
if ((!isset($_POST["faktura"])) || (!isset($_POST["meno"])) || (!isset($_POST["mail"])) ||
(!isset($_POST["tovar"])) || ($_POST["Den"]=="0") || ($_POST["mesiac"]=="0") ||
($_POST["rok"]=="0") || (!isset($_POST["porucha"]))){
echo "Nevyplnil si niektory udaj!";}
else {
$faktura=$_POST["faktura"];
$meno=$_POST["meno"];
$mail=$_POST["mail"];
$tovar=$_POST["tovar"];
$den=$_POST["Den"];
$mesiac=$_POST["mesiac"];
$rok=$_POST["rok"];
$porucha=$_POST["porucha"];
$datum=$den.". ".$mesiac." ".$rok;
$text="REKLAMÁCIA TOVARU \n \nČíslo faktúry:".$faktura.",\n tovar: ".$tovar."\n den podania:
".$datum."\n meno: ".$meno."\n mail: ".$mail.",\n popis poruchy: ".$porucha;
$odosli= mail("[email protected]", "reklamacia tovaru", $text, "From: ".$mail);
if($odosli)
echo "Požiadavka úspešne odoslaná";
else
echo "Požiadavku sa nepodarilo odoslať";
}
?>ahojte ako ste poriesili diakritiku v tomto formulare?
aj ked tam mam - <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
v gmaile v poriadku a napr inde na inom maile ee, konkretne horde, roundcube, hlavne to robi na freserveri a na hostdodomu.sk, diq.
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 16:57 )
takze diakritiku som rozbehal v poho to chodi na mail korektne , ale absolutne si neviem poradit s jednopu vecou vo formulari-mam tam viac poli ale dve su - firemna adresa a adresa bydliska, potrebujem na vyplnenu jednu z nich ale potrebujem mat kontrolu ze je aspon jedna z nich vyplnena pripadne musi byt jedna z nich ale nie obe, a ani za boha ako na tok, diq.
aj ked tam mam - <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
v gmaile v poriadku a napr inde na inom maile ee, konkretne horde, roundcube, hlavne to robi na freserveri a na hostdodomu.sk, diq.
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 16:57 )
takze diakritiku som rozbehal v poho to chodi na mail korektne , ale absolutne si neviem poradit s jednopu vecou vo formulari-mam tam viac poli ale dve su - firemna adresa a adresa bydliska, potrebujem na vyplnenu jednu z nich ale potrebujem mat kontrolu ze je aspon jedna z nich vyplnena pripadne musi byt jedna z nich ale nie obe, a ani za boha ako na tok, diq.
Môžeš urobiť niečo takéto:
if (trim($_POST['adr1']) || trim($_POST['adr2'])) {
// aspon jedna adresa je nastavena
} else {
// nie je nastavena ziadna adresa
}uf, amen tma, ale by som to potreboval zapasovat sem, resp urobit to pomocou tohoto js...absolutne netusim ako, hento ostatne facha...
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
function Kontrola ()
{
if (document.reklamacia.meno.value == "")
{
document.reklamacia.meno.focus();
alert ("Nezadali ste Vaše meno");
return false;
}
if (document.reklamacia.priezvisko.value == "")
{
document.reklamacia.priezvisko.focus();
alert ("Nezadali ste Vaše priezvisko");
return false;
}
if (document.reklamacia.rodne.value == "")
{
document.reklamacia.rodne.focus();
alert ("Nezadali ste rodné číslo");
return false;
}
if (document.reklamacia.email.value == "")
{
document.reklamacia.email.focus();
alert ("Nezadali ste svoj e-mail");
return false;
}
if (document.reklamacia.email.value.indexOf("@") == -1)
{
alert ("Chybný formát e-mailu. Mail musí obsahovať '@' aj bodku");
return false;
}
if (document.reklamacia.email.value.indexOf(".") == -1)
{
alert ("Chybný formát e-mailu. Mail musí obsahovať '@' aj bodku");
return false;
}
if (document.reklamacia.phone.value == "")
{
document.reklamacia.phone.focus();
alert ("Nezadali ste telefónne číslo");
return false;
}
if (document.reklamacia.kurz.value == "0")
{
document.reklamacia.kurz.focus();
alert ("Nevybrali ste typ a úroveň kurzu");
return false;
}
}
// -->
</SCRIPT>
Tak to urob nejako takto:(ale aj tak to musíš testovať aj v tom php skripte)
if (document.reklamacia.adresa1.value == "" && document.reklamacia.adresa2.value == "")
{
document.reklamacia.adresa1.focus();
alert ("Nezadali ste adresu");
return false;
}aaa super maan,ide too, bomba diq...
ale ked som este cekoval mail aj tak obcas chodia zmrsene pismenka nejake ale nie to co sa dava do poli ale to co je pred v mailz ale neva, pdik atial pohodka... este raz...mali by ste sem supnut nejake tlacidlo - pay pal donate 
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 18:55 )
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 18:55 )
Niekedy môže byť jednoduchšie používať nejakú knižnicu na odosielanie emailov. Napr. v PHPMailer sa znaková sada nastaví takto:(a o všetko potrebné sa potom postará knižnica)
$mail->CharSet = "utf-8";