Reklamacia a SK operátori

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Ako je to s reklamáciou u SK operátoroch keď kupim mobil cez net mam aj zaručny list a keď ho budem chcieť reklamovať tak mam proste smolu ? Musi to reklamovať osoba čo kupovala mobil ?

//autoeditácia príspevku ( 10 Jul 2009, 6:10 )
Nikto nič ?
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Slovenski operatori vyzaduju povodneho majitela MT a zarucny list. Orange dokonca pribaloval aj taky informativny letak o tom.
Riesenia:
1. Najst si nejake oficialne Servis centrum a zaniest ho tam. Ja posielam telefony priamo do tychto servisov
- Nokia : CMS Central Mobil Service s.r.o.
- SE, Samsung, LG, Benq, Motorola : PPI-ETC Slovakia s.r.o.

Ale pozor, ja to posielam ako FIRMA, takze je na Vas zobrat telefon a najst si cislo na webe na dane servisy a opytat sa, ci telefon zreklamuju, ked im ho posle fyzicka osoba ako konecny zakaznik MT.

2. Zajst na predajne miesta operatorov ( najlepsie ak tam mate znamych ) a spytat sa ci by ho neposlali. Zalezi od dotycneho, co stoji za pultom, verte mi, kludne to mozu poslat aj oni, ked nieje povodny majitel MT. Ak natrafite priamo na sefa pobocky alebo nejakeho, co sa drzi striktne pravidiel firmy, neuspejete.

3. Zajst do neoficialneho servisu a tam sa popytat, ci by telefon neposlali. V krajnom pripade mu podsunut zo 5 € za ochotu. Ak by peniaze nechcel, potesi ho ak si kupite nejaku drobnost, ci prislusenstvo, alebo nahlas vyjadrite svoju vdacnost a ze doporucite tuto predajnu, alebo uz servis svojim znamym. Kazdy predajca je rad, ked sa o nom rozprava len v tom dobrom a stale plati najlepsia reklama je spokojny zakaznik.

4 Ak uz by ste fakt sa nemali na koho obratit, tak za cenu postovneho som ochotny telefon poslat na zaruku za Vas. Ak ste niekde z blizka, mozete mi ho doniest, usetrite na postovnom.

POZOR: Ja nerucim za to, ak Oficial servis zrusi zaruku na zaklade poruseni zakladnych pravidiel a podmienok o zaobchadzani s telefonom.
Lebo uz sa mi par krat stalo, ze prisiel clovek, spadol mu telefon do kaluze a silou mocou chcel, aby som mu ho poslal na zaruku :lol: Alebo telefon bol v dost dezolatnom stave s obsahom kilo blata a taktiez sa dusoval na zaruku :lol:
Takze, ja viem ze to nikdo necita, ale pre odoslanim na ZARUKU si dobre precitajte ZARUCNE PODMIENKY a az potom konajte. Zamyslite sa ci telefon vobec spada na zaruku. Usetrite si cestu a aj peniaze. :D
jukel
Professional
Professional

ako by ti bolo s reklamaciou iPhone ?

Zatiaľ nemám žiadny problém len nechápem tie inzeráty na bazosi predam mobil so zarukou keď môže byt ajtak na dve veci.
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Na zaklade uvodnej stranky, to vyzera ze PPI-ETC robi zarucnu opravu aj na I-Phony http://www.ppi-etc.sk/index.php?page=si ... nt=sieinfo
Nepaci sa mi tam ta vynimka, ale zatial som nemal ziadny problem, pri posielani na servis. Uvidime casom. :)
jukel
Professional
Professional

Nastastie mám SK T-mobile,

a máš skúsenosti aj s posielanim SK Orange ?
Toto stredisko patrí aj českým operátorom ?
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ano uz som posielal aj telefony od Orange a vsetky prisli vyreklamovane bez problemov, bez nejakych problemov, ale je pravda, este mi nezrusili ziadnu zaruku, tak neviem ako by to potom riesili, ale predpokladam, ze za diagnostiku a postovne by vyfakturovali Orangu.

Servisy maju zmluvy s jednotlivymi pobockami. Sonyericssony sa napriklad posielaju na servis aj do Ciech a Madarska. Niektore Nokie tiez idu do Madarska na servis, ale to je len zmluva medzi servisom a pobockou operatora.

Ale prevziat produkt kupeny v SK na reklamaciu sa moze iba v SK. Potom pobocka posle MT podla zmvluvy so servisom. Vynimkou je sa mi zda iba Nokia, kde ho mozes dat reklamovat v ramci EU.
jukel
Professional
Professional

A máš nejaké skúsenosti reklamáciou iphonou :?:

Inak dik za pomoc k+
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bohuzial I-Phone som este neposielal na reklamaciu, zatial sa to nikomu asi nepokazilo :D Ved je to IBM
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

jukel napísal:A máš nejaké skúsenosti reklamáciou iphonou :?:

Inak dik za pomoc k+
Myslim, ze Iphone opravuju v PPI-ETC teda opravovali pred pol rokom ked som tam este robil
Napísať odpoveď