Reklamacia, nedoruceny tovar, pravo spotrebitela

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Na zaciatku decembra som si objednal isty tovar z internetu, mal to byt darcek na Vianoce. Ihned som to zaplatil cez internet banking. Par dni na to mi prisiel mail, po vikende prisiel mail, ze moja platba bola prijata atd... Cakam, cakam a nic, do Vianoc nic neprislo, tak som tam niekedy medzi sviatkami volal co a ako. Dostal som odpoved, ze moja objednavka bola poslana asi dva ci tri dni po prijati platby. Za dva tyzdne mi nic neprislo, tak som im to vysvetlil, dostal som podacie cislo zasielky a ze sa mam ist informovat na postu. To som spravil, ale ani tam v pocitaci nic nenasli.

Napisal som im mail, ale odpoved mi nedosla ziadna, tak som napisal dalsi s tym, ze ziadam o vratenie penazi na cislo uctu blablabla, pripadne dorucenie mnou objednaneho a zaplateneho tovaru. Na dalsi den (okolo 20. januara) mi dosiel email, ze v ten den boli podat reklamaciu na poste. Tyzden na to som im pisal, ze ako to vyzera a nic. Napisal som teraz cez vikend a stale nic. Su to uz dva tyzdne od ich reklamacie a ja nemam ziadne spravy, na maily neodpisuju, uplne bez zaujmu.

Co mozem spravit v tomto smere, kedze reklamaciu som postou nepodal, takze nemam ziadny doklad o podani reklamacie, takze na SOI sa obratit zrejme nemozem. Tusim bola kedysi v televizii aka kampan, ze tovar kupeny cez internet je mozne vratit do 30 dni bez udania dovodu a podobne..., nie je tam nieco take aj co by sa tykalo toho, ze ak tovar nebol dodany. Teraz pred tromi ci styrmi dnami to boli uz dva mesiace od mojho objednania a zaplatenia tovaru, ale ja stale nemam nic, prakticky nemam ani spravy od predajcu.

Tovar bol v sume okolo 850 korun, ide o obchod allforfan.com.

Este by som poprosil, ak niekto ma nejaku ukazku ako napisat reklamacny list. Dakujem.

//autoeditácia príspevku ( 09 Feb 2009, 23:40 )
Este ma napada taka vec, ked pozeram tie ich obchodne podmienky: http://www.allforfan.com/sk/obchodne-podmienky

- Objednávka: Ak si chcete zrušiť Vašu objednávku po uskutočnení platby vyzvite nás mailom alebo telefonicky a my Vám vrátime peniaze na Vami zadaný účet alebo poštovou poukážkou.

- Zrušenie nákupu: V prípade, že dodržíte všetky uvedené podmienky, peniaze za výrobok Vám obratom vrátime poštovou poukážkou alebo na Vami zadaný účet. Náklady na vrátenie tovaru znáša spotrebiteľ.

- Škody vzniknuté počas dopravy: Offensive s.r.o. zodpovedá za škody vzniknuté na tovare počas dopravy k Vám.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mailom to uz neries, skus este telefonat a ked to nepomoze tak uz len pisomny kontakt s nimi - aby si mal o vsetko doklad - teda doklad o tom ze si im nieco poslal a idealne aj dorucenku aby si vedel ci zasielku prebrali alebo nie
na SOI sa mozes obratit s tym, ze nereaguju na tvoju komunikaciu a nech ti poradia dalsie kroky, myslim ze by v tomto by mohli pomoct
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

inac toto kde dpc nasli??? :smt096

no ale k teme :D je pravda, ze vyriesit reklamaciu na slovenskej poste chce veeeeela casu a sil, my tak riesime dva mesiace a este sme nevyriesili... ale to ich neospravedlnuje, ze nekomunikuju. urcite tam zavolaj, so vsetkou slusnostou, nech ti vysvetlia, kde je problem, preco neodpovedaju a ked sa zacnu vykrucat, treba sa decentne povyhrazat SOIkou a ked sa "nezlaknu", naozaj tu SOIku kontaktovat :wink: na parchantov treba tvrdo
Prílohy
HKZA010.jpg
HKSI014.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prave som napisal mail na SOI so vsetkymi udajmi a tym co sa stalo, odpisal som priebeh celej situacie o nieco podrobnejsie tu, dal som im otazky co v tomto smere mozem spravit, ako je posteveny zakon v danej veci. Kedze som SOI uz zo 2 ci 3x kontaktoval, tak viem, ze sa akej takej odpovede dockam.

Este by som rad vedel ako taku reklamaciu napisat, aby som to mohol ist hned rano doporucene odoslat. A rozmyslam, ze ak mi ten tovar pride, tak vyuzijem moznost vratenia penazi, kedze islo o dar na Vianoce a uz je to neaktualne.

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 16:07 )
Dosla mi odpoved z SOI, dopadla nad ocakavania :)

Vážený pán xxxxx,

dňa 10.02.2009 nám bola e-mailom doručená Vaša otázka, vo veci nedodania zaplateného tovaru – mikiny objednaného prostredníctvom internetového obchodu, zo strany subjektu – webová stránka www.allforfan.com, podľa kontaktov na danej stránke spoločnosť - Offensive s.r.o., Zátišie 10, 831 03 Bratislava.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), ako orgán štátnej správy, sa pri výkone svojej kontrolnej činnosti striktne riadi platnou právnou úpravou, ktorá vymedzuje hranice jej právomoci a kompetencie. Pokiaľ došlo k objednaniu tovaru na diaľku prostredníctvom prostriedkov komunikácie máme za to, že sa jedná o zásielkový predaj v zmysle zák. č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji, v znení neskorších predpisov. Zásielkovým predajom podľa uvedeného zákona je predaj, ktorý sa uskutočňuje na základe zmluvy, pričom zmluva je uzatváraná na diaľku výlučne prostredníctvom prostriedkov komunikácie, ako je adresovaný list, adresovaná tlačovina, neadresovaná tlačovina, ponukový katalóg, inzercia v tlači s formulárom objednávky, automatické telefónne zariadenie, telefón, videofón, fax, videofax (mikropočítač a televízna obrazovka) s klávesnicou alebo obrazovkou reagujúcou na dotyk, rozhlas, televízia, pri predaji cez telefón alebo elektronická pošta. V zmysle uvedeného zákona - Ďalšie zmluvné podmienky podľa § 13 cit. zákona – Ak sa predávajúci a spotrebiteľ nedohodnú inak, predávajúci je povinný objednávku spotrebiteľa splniť do 30 dní od jej doručenia. V prípade, že predávajúci pri zásielkovom predaji nesplní zmluvu (objednávku) alebo ju nevie splniť v dohodnutej lehote a kvalite, je povinný spotrebiteľa o tom bezodkladne informovať a do 15 dní mu vrátiť zaplatenú cenu alebo preddavok spolu so všetkými preukázateľnými nákladmi, ktoré spotrebiteľ pri objednávke vynaložil, ak sa predávajúci a spotrebiteľ nedohodnú na náhradnom plnení. Pri náhradnom plnení je predávajúci povinný spotrebiteľovi dodať tovar alebo poskytnúť službu v rovnakej kvalite a cene.

Na webovej stránke internetového obchodu je spotrebiteľ v časti „obchodné podmienky“ informovaný okrem iného o objednávaní tovaru, dodacích lehotách a spôsobe dodania tovaru. Podľa informácií uvedených v časti „Dodacie a platobné podmienky“ je informácia v nasledovnom znení:
Spôsob dodania a poplatky - Pri nákupe tovaru nad 3000,– Sk zabezpečujeme dodanie tovaru kuriérskou službou do 24 hodín zdarma. Túto službu neposkytujeme pri objednávaní persona-lizovaného dresu, nakoľko tento výrobok treba zaplatiť dopredu a zrealizovanie výroby trvá 7 dni. Pri poslaní tovaru poštou si účtujeme nasledovné poplatky a platia nasledovné termíny dodania:
- Slovensko 95,– Sk 14 dní
- Česká republika 250,00– Sk 14 dní
- USA (do 1kg) 15,00 USD 21 dní
- Zbytok Európy (do 1kg) 15,50 EUR 21 dní
- Austrália (do 1kg) 22,00 USD 21 dní
*V prípade že hmotnosť objednávky do zahraničia presiahne 1kg, Vás budeme kontaktovať ohľadom doplatenia poštovného
Prevzatie tovaru je možné priamo u nás na adrese Zlievarenská ul., Nitra – Krškany.
Predávajúci sa zaväzuje:
- dodať správny druh a množstvo tovaru, tak ako bola uvedená v čase objednávky, na základe objednávky zákazníka adekvátne zabaliť tovar. odoslať tovar v dohodnutej cene,
- v prípade že sa tovar momentálne nenachádza na sklade Vás budeme kontaktovať a dohodneme si nový termín dodania tovaru
- Vystaviť a priložiť faktúru ako daňový doklad.
Kupujúci sa zaväzuje:
- prevziať objednaný tovar
- zaplatiť za objednaný tovar dojednanú cenu.

Pokiaľ predávajúci nedodržal povinnosti, ktoré mu vyplývajú z ustanovení vyššie uvedeného zákona, môžete podať podnet aj s fotokópiami všetkých dokladov týkajúcich sa celej záležitosti na prešetrenie dodržiavania zák. č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji, v znení neskorších predpisov a zák. č. 250/2007 Z.z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov miestne príslušnému inšpektorátu SOI podľa adresy sídla spoločnosti - predávajúceho, u ktorého bol výrobok objednaný a zaplatený (adresy inšpektorátov sú na webovej stránke SOI).

S pozdravom
xxxxx
Napísať odpoveď