Reklamácia - Poštovné

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Reklamácia - Poštovné

Príspevok od používateľa Pheonix »

Potreboval by som poradiť ako mám postupovať pri reklamácii. Idem reklamovať tento wok
https://www.alza.sk/tefal-wok-panvica-2 ... 030762.htm

na spodku panvice sa vo vrstve teflónu spravili bubliny osobne myslím že pri ďalšom používaní by došlo ich prasknutiu a nemám potrebuj jest teflón. Pokiaľ viem tak mám právo požadovať preplatenie poštovné náklady ktoré budem mať spojené s tou panvicou. Problém je že neviem ako správne to po nich mám požadovať alebo sa mám na tom s nimi dohodnúť do predu?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamácia - Poštovné

Príspevok od používateľa kukiak »

Pokial viem tak Hojko nema eshop s wok panvicami alebo uz ano? :D
Napis do alzy.
Staci im zaslat reklamaciou postou a cez stranku im poslat kopiu podacieho listu, ze chces preplatit naklady na postovne.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Pri reklamacii platis sam postovne ku nim. Ked vyreklamuju, oni platia postovne k tebe.
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Podla obchodneho zakonnika mas pravo na preplatenie postovneho pri poslani k tebe. Ked posielas na reklamaciu, nemas zo zakona narok na preplatenie. Najlepsie ist k nim na pobocku a mas to zadarmo a ak nie poslat k nim najlacnejsim postovnym.

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Neviem ako Alza, ale pri reklamacii som sa uz parkrat stretol s tym, ze ku mne poslali objednaneho kuriera, ten balicek zobral a po reklamacii to doviezol naspat, opat zadarmo. Tak sa spytaj v alze, mozno maju nieco podobne.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ignoruj prispevky nadomnou.

Mas narok na preplatenie nakladov aj ked posielas tovar na reklamaciu... Nemas na to narok v pripade, ze vracias tovar bez udania dovodu do 14 dni.. Preplati ti vsak len najlacnejsiu formu prepravy. Ked im to posles hyper kurierom za 20e, preplatia ti tolko, co by to stalo slov. postou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna presne naopak ako pises kukiak a to pisem z vlastnej skusenosti z jesene 2016. Kupil som tovar, do 14 dni som ho vratil a nechal som si preplatit postovne z objednavky s tym, ze postovne ku nim som platil ja. Cize tovar stal 30 eur, kurier 5 eur, ja som to poslal spat doporucene za 2 eura. Vratili mi 35 eur. Pri reklamacii som sa nestretol s tym, aby mi niekto preplatil postovne, vid prispevky vyssie.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

ďakujem
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ved ale to iste aj ja pisem. Ked vratis tovar do 14 dni, vratia ti sumu za tovar + postovne. Ale naspat im to posielas za svoje naklady.
Pri reklamacii su ti povinny uhradit postovne smerom ku nim.

Vid podmienky alzy.
Kupujúci má právo na úhradu nevyhnutných nákladov (najmä poštovného, ktoré uhradil pri odosielaní reklamovaného tovaru), ktoré mu vznikli v súvislosti s uplatnením oprávnených práv zo zodpovednosti za chyby (odporúčame požiadať najneskôr do 30 dní po vybavení reklamácie – zákonná lehota tým nie je dotknutá) a boli vynaložené skutočne a účelne. V prípade odstúpenia od zmluvy z dôvodu chyby veci má spotrebiteľ tiež právo na úhradu nákladov k tomuto odstúpeniu."
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nezabudnut na to, ze na preplatenie postovneho mas narok, len ked ti uznaju reklamaciu.
Napísať odpoveď