Reklamácia Samsung S5 mini

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bart44
Amateur
Amateur

Reklamácia Samsung S5 mini

Príspevok od používateľa bart44 »

Ahojte,
potreboval by som radu. Pokazil sa mi mobil Samsung S5 mini, je ešte v záruke ale žiaľ stratil som bloček z predajne. Už som skúšal to skúšal na predajni reklamovať ale bez bločka to nejde, ale predavač mi neoficiálne poradil aby som si zohnal od niekoho bloček kto má taký istý telefón a že tak by sa to dalo. Len musí byť z kamennej predajne nie od mobilného operátora. Že ono sa to nekontroluje podľa výrobného čísla alebo IMEI, že stačí ten bloček. Nevie niekto či sa to naozaj takto dá zreklamovať? Poprípade nemá niekto bloček na uvedený mobil? Že by mi ho oskenoval a poslal ja by som to vyskúšal zreklamovať. Za ochotu ak to zreklamujem mu pošlem nejaké €.
Vopred díki za odpovede.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: raklamáci Samsung S5 mini

Príspevok od používateľa CheZteR »

v kazdej predajni alebo eshope sa na doklad alebo fakturu dava aj seriove cislo alebo imei takze s cudzim blockom nepochodis, napis mail na oficialny zakaznicky mail firmy, nie predajne, so svojim problemom, neverim ze nebudu prozakaznicky a neposlu ti nefiskalny doklad..
bart44
Amateur
Amateur

Re: raklamáci Samsung S5 mini

CheZteR napísal:v kazdej predajni alebo eshope sa na doklad alebo fakturu dava aj seriove cislo alebo imei takze s cudzim blockom nepochodis, napis mail na oficialny zakaznicky mail firmy, nie predajne, so svojim problemom, neverim ze nebudu prozakaznicky a neposlu ti nefiskalny doklad..
Si si stý že na bloček dávajú aj IMEI alebo výrobné číslo? Vyhrabal som bloček na iný mobil z NAY a tam je len ich kód tovaru (sedemmiestne číslo) a nejaké dlhé číslo (predpokladám čiarový kód) IMEI ktorý je uvedený na mobile na bločku nikde nie je.
Nuž na oficiálny zákaznícky mail firmy som písal aj volal, a veľmi slušne mi povedali aj napísali že bez bločku mi nemôžu zreklamovať mobil, a na koniec mi ešte neurčito napísali že "Pre vydanie dodatočného dokladu o kúpe je potrebný dátum a čas nákupu" ale ja si tak pamätám približne mesiac a nie že deň alebo dokonca čas, veď preboha kto by si to zapamätal? Volal som aj do Samsungu na zákaznícku linku aj tam mi slušne povedali že bez bločku sa to nedá, tak toľko k prozákazníckemu postoju.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: raklamácia Samsung S5 mini

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a kde si ho teda kupoval?
bart44
Amateur
Amateur

V NAY.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak tam sa ozaj nezapisuje IMEI..neostava ti nic ine len zohnat si blocek
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

keď si kupoval mobil tak sa nevyplňuje záručný list ? a tam by malo byť uvedené aj dátum nákupu všetko a tiež a pečiatka, alebo to už v tejto nové dobe nebýva trend len dať bloček ktorý aj tak po čase vybledne ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presne tak
zarucaky nevyplna kazdy
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

a práve pre tieto prípady je dobre to dávať vyplniť aj ked sa im to nechce alebo nepotrebujú ako to ma Nay napísane na svojej stránke.
bart44
Amateur
Amateur

No tak ja by som to skúsil zreklamovať to s nejakým bločkom. Nemá niekto bloček na uvedený mobil? Že by ho oskenoval a poslal do mailu, myslím že može byť z hocijakej predajni lebo odnesiem ho priamo do servisu. Ak sa mi to podarí to zreklamovať za odmenu za to oskenovanie pošlem 10€.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ak si to platil kartou tak bloček ti vedia dohľadať na základe výpisu z tvojho účtu, takisto ak si to kúpil na splátky. Iba pri hotovosti je problém. Prípadne ak si použil nay kartu, tak by to mohli tiež dohľadať.

Z hociakej predajne byť bloček nemôže. Väčšina predajcov uvádza imei na bločku odkedy sa to menilo v zákonoch. Plus prídu nato, ak sa zariadenie nebude dať opraviť. Na faktúrach od dodávateľa je vždy imei / sn.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aku potrebujes farbu na blocku?
bart44
Amateur
Amateur

Čiernu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

zajtra ti poslem
CheZteR
Redeemer
Redeemer

chces ho este??
bart44
Amateur
Amateur

Ježiši prepáč, nebol som tu dlhšie, samozrejme že chcem. Do PM ti pošlem mailovú adresu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

poslane
DropDead
Addict
Addict

Re: Reklamácia Samsung S5 mini

Príspevok od používateľa DropDead »

bart44 napísal:Ahojte,
potreboval by som radu. Pokazil sa mi mobil Samsung S5 mini, je ešte v záruke ale žiaľ stratil som bloček z predajne. Už som skúšal to skúšal na predajni reklamovať ale bez bločka to nejde, ale predavač mi neoficiálne poradil aby som si zohnal od niekoho bloček kto má taký istý telefón a že tak by sa to dalo. Len musí byť z kamennej predajne nie od mobilného operátora. Že ono sa to nekontroluje podľa výrobného čísla alebo IMEI, že stačí ten bloček. Nevie niekto či sa to naozaj takto dá zreklamovať? Poprípade nemá niekto bloček na uvedený mobil? Že by mi ho oskenoval a poslal ja by som to vyskúšal zreklamovať. Za ochotu ak to zreklamujem mu pošlem nejaké €.
Vopred díki za odpovede.
Btw, ber to ako ponaučenie napríklad priplatiť za Alzu. Tam máš do konca vekov na svojom účte plnohodnotnú faktúru a doklad v jednom. :) Kedykoľvek si to vytlačíš, prípadne ak zadáš online reklamáciu, tak ani tú faktúru už so sebou nemusíš brať na pobočku.
Napísať odpoveď