Reklamácia

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
M&M
Light Professional
Light Professional

Re: Reklamácia

Príspevok od používateľa M&M »

Takze dosiel mi list, ze mam moznost vymenenia zariadenia alebo moznost vratenia penazi. Samozrejme som dal, ze chcem vratit peniaze. Pracovnik z telekomu bol z toho uplne mimo, volal na zakaznicku linku, nevedel co robit, stravil som tam 40 minut a potom mi oznamil, ze este zo servisu nedosiel zarucny list s dokladom o kupe takze mi nemoze dnes vratit peniaze a ozve sa mi buduci tyzden. Mam ale otazku, ze planujem kupit pouzivany mobil zakupeny v telekome este so zarukou. Je k nemu zarucny list, no samozrejme nie na moje meno. Ako je to potom s reklamaciou? Mozem ju ist podat do telekomu aj ja pokial nie je zarucny napisany na mna?
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Reklamovat mozes v pohode no problem moze nastat ak by malo dojst k vrateniu penazi ako teraz.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ten mobil bol normálne kúpený v Telekome alebo bol vybraný na akciu - čiže zmluva s viazanosťou? V prvom prípade by tiež nemal byť problém, v druhom prípade problém na 100% bude, pretože vrátením mobilu sa vlastne robí storno zmluvy s viazanosťou a to môže vybaviť iba majiteľ.
M&M
Light Professional
Light Professional

brm: bol brany na pausal zmluvu s viazanostou
takze s reklamaciou by nebol problem? a keby nastala taka situacia ale vyziadal by som nove zariadenie tak tiez by bol k tomu potrebny majitel?
brm
Darca
Darca

Áno..
M&M
Light Professional
Light Professional

a neda sa nejak ist do telekomu s tou osobou a mobil "prepisat" na mna?
brm
Darca
Darca

Mobil je súčasťou paušálu, čiže jedine ak prepíše celú zmluvu na Teba aj s volacím programom. Až keď mu skončí viazanosť, budeš môcť s tým mobilom narábať aj Ty.. ale to už asi skončí aj záruka.
M&M
Light Professional
Light Professional

a este ma napadla takato vec, ze keby som "obisiel" operatora a mobil zaslal rovno do servisu? a este podotazka: ako je to ked bol telefon na reklamacii a bol vymeneny kus za kus, cize je to novy mobil este s foliami, tak zaruka sa predlzuje o dalsie 2 roky?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nic sa ti nepredlzuje
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Reklamácia

Príspevok od používateľa Arkaz »

No pozor ono podla zakona mas narok na 2 roky zaruku kedze sa jedna o novy mobil ale bohuzial skutocnost je taka ze do vyjadrenia napisu vymena swap modulu zakladnej dosky tym padom ti ,,vymenili" len diel a zaruka sa nepredlzuje aj ked v skutocnosti ti dali novy cely mobil resp repasovany.
Napísať odpoveď