Reklamacia telefonu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
oliver147
Novice
Novice

Reklamacia telefonu

Príspevok od používateľa oliver147 »

Ahojte,
kupil som si v mp3.sk Xiaomi telefon, v ktorom nebola original ROM. 2x som to reklamoval a az potom tam nahodili nieco, co nepadalo. Prednedavnom som zistil, ze sa zase jedna o neoriginal ROM a nefunguju mi updaty na telefon, ktore som mohol mat nainstalovane ak mam original ROM.
Samozrejme som to reklamoval a reklamaciu mi zamietli, s odovodnenim:
Aktualizacie nepodliehaju zarucnym podmienkam. Z dobrej vole servisu telefon aktualizovany a vymeneny adapter.
Podla zarucnych podmienok mp3.sk sa da reklamovat funkcna vada. Co nemoznost aktualicie SW, kvoli nahratiu zlej ROM od predajcu je podla mna funkcna vada.

Ako mam postupovat dalej? Ma servis pravdu? Rad by som si totiz uplatnil odstupenie od zmluvy, na ktore by som mal narok.
Taktiez sa mi pokazila ta redukcia do zastrcky na adapter, ktory nie je pre EU. Jedna z tych kovovych tyci mi ostala v zastrcke :) . Redukciu mi "z dobrej vole" tiez vymenilli. Je toto tiez neopodstatnena reklamacia? Mam narok na odstupenie od zmluvy ak by len reklamacia adaptera bola opodstatna?

Napisal som aj SOI, ale zatial sa neozvali naspat.

Nejako mi to zili netrha, ak nebudem moct odstupit od zmluvy, ale radsej by som mal peniaze naspat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Reklamacia telefonu

Príspevok od používateľa CheZteR »

servis ma pravdu, na softver sa zaruka nevztahuje
tazko poradit co s tym dalej
narok na odstupenie od kupnej zmluvy mas PO 3ch uznanych roznych reklamaciach, podotykam musia byt uznane, teda ak ma vyjadrenie servisu “zavada sa neprejavila, preinstalovany softver pre dobre meno vyrobcu” jedna sa o neuznanu reklamaciu
oliver147
Novice
Novice

Re: Reklamacia telefonu

Príspevok od používateľa oliver147 »

Ano, rozumiem, ze reklamacia bola neuznana.

Skor potom preco uznali reklamaciu predtym, ked islo o vadu SW. ..teda to sa necudujem, ze ju uznali - telefon sa casto sam od seba restartoval :D Ale islo taktiez o zlu ROM, ktoru tam dali oni.

A neviete ako je to s tym adapterom? Malo ist o uznanu reklamaciu a mal by som narok na odstupenie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Reklamacia telefonu

Príspevok od používateľa CheZteR »

teraz myslis co? ze nie je europsky alebo ze sa zlomil?
to ze nie je europsky zalezi podla toho co svietilo pri objednavani na webe, ak tam svietilo ze to nie je z sk distribucie tak nemozes nic
reklamovat zlomenie alebo prasknutie je vzdy komplikovane, z principu to nikto uznavat nemusi lebo sa mozu vyhovorit na mechanicke poskodenie
Napísať odpoveď