Remakes aka rimejk staronovy film
Remakes aka rimejk staronovy film
tema jasna, diskutujte o novinkach a pod.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Remakes aka rimejk staronovy film
teraz je ohlasenych strasne vela remakeov. napr. nekonecny pribeh alebo policajna akademia. z casti sa mi to bridi lebo to urcite nebude take dobre ako original, ale pozriem si to aj tak uz len zo zvedavosti. neviem ci sa reziserom dochadzaju napady alebo co
Podľa mňa v kultúre všeobecne je obrovská móda prerábky diel minulých.
Vo filmoch sú to nielen prerábky, ale aj recyklácia tej istej značky (napr. terminátor ja naviem 28. diel)
Situácia je podobná aj v hudbe.
Podľa mňa to súvisí s dostupnusťou diel dôb minulých a nostalgiou. A v neposlednom rade je to lacné a úspech je vysoko pravdepodobný bez ohľadu na kvalitu. Súboj titanov remake určite zarobil viac ako origo z 1980, ale kvalita je nebe a dudy vzdialená napr.
Vo filmoch sú to nielen prerábky, ale aj recyklácia tej istej značky (napr. terminátor ja naviem 28. diel)
Situácia je podobná aj v hudbe.
Podľa mňa to súvisí s dostupnusťou diel dôb minulých a nostalgiou. A v neposlednom rade je to lacné a úspech je vysoko pravdepodobný bez ohľadu na kvalitu. Súboj titanov remake určite zarobil viac ako origo z 1980, ale kvalita je nebe a dudy vzdialená napr.
Ak pod pojmom remake chapeme americke "doslovne" prerabky zahranicnych filmov, tak to je vo velkej vacsine pripadov obrovsky neuspech.
Jedinou vynimkou ktoru poznam je The Killing, kde sa mi americka verzia pacila viac ako europsky original. Ale pri mnohych inych filmoch to bolo len horsie.
Ak do toho zahrnieme aj ozivenie serie, resp. restart pribehu, tak je to uz lepsie. Casto sa to sice tiez nepodari a remake je horsi ako original, ale vacsinou je z toho dobry film. Napriklad Star Trek sa velmi vydaril. Svojim sposobom je remake aj Batman trilogia od Nolana a to je 10x lepsie ako prechadzajuce filmy
Jedinou vynimkou ktoru poznam je The Killing, kde sa mi americka verzia pacila viac ako europsky original. Ale pri mnohych inych filmoch to bolo len horsie.
Ak do toho zahrnieme aj ozivenie serie, resp. restart pribehu, tak je to uz lepsie. Casto sa to sice tiez nepodari a remake je horsi ako original, ale vacsinou je z toho dobry film. Napriklad Star Trek sa velmi vydaril. Svojim sposobom je remake aj Batman trilogia od Nolana a to je 10x lepsie ako prechadzajuce filmy
Obrovský neúspech z hľadiska kvality alebo ziskov? V prvom prípade máš pravdu, v druhom sa podľa mňa mýliš.
Samozrejme som mal na mysli kvalitu, zisky ma ako filmoveho fanusika nezaujimaju
Na premiery filmov chodim iba vtedy, ked viem, ze reziser urcite nesklame (Fincher, Scorsese), inak vzdy cakam na prve hodnotenia a podla toho sa rozhodnem ci pojdem do kina.
celkom som zvedavy na barbara conana ci to arnos potiahne predsa uz ma vek,
funesovku fantomas tiez pripravuju, taky griswoldovci uz pojdu do kin za par mesiacov ale bez chevyho to bude na pol plynu,
zostarol ma tam hrat len vedlajsiu rolu
funesovku fantomas tiez pripravuju, taky griswoldovci uz pojdu do kin za par mesiacov ale bez chevyho to bude na pol plynu,
zostarol ma tam hrat len vedlajsiu rolu
-
guess.whoo
Redeemer
Chevy bol highlight tej serie, bez neho len tazia z mena
Nových Griswoldovcov si neviem vôbec predstaviť.. ale Fantomasa aj áno.. no už nie ako komédiu, ale ako akčný film na spôsob nejakého Bonda. Bez Funesa - a v našich končinách aj bez Filipovského dabingu - to už nebude mať svoje grády. Snáď to nedopadne ako nový Ružový panter..
Osobne sa teším na Vinnetua.. nedávno niekde písali, že sa niečo chystá.. som zvedavý, či z toho niečo aj bude.
Všetky tieto prerábky v podstate žijú z mena svojich originálov, filmové štúdia aspoň ušetria na marketingu. A smutné je, že tie prerábky väčšinou neprinesú dokopy nič, len kopec vizuálnych efektov.
Osobne sa teším na Vinnetua.. nedávno niekde písali, že sa niečo chystá.. som zvedavý, či z toho niečo aj bude.
Všetky tieto prerábky v podstate žijú z mena svojich originálov, filmové štúdia aspoň ušetria na marketingu. A smutné je, že tie prerábky väčšinou neprinesú dokopy nič, len kopec vizuálnych efektov.
-
guess.whoo
Redeemer
len nech do Winetua nezakomponuju zase mimozemstanov 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Minule som pozeral trailer na Griswoldovcov. No nič moc teda, tie staré filmíky žeriem 
-
guess.whoo
Redeemer
tie stare si pozriem bez problemov skoro vzdy ked idu v TV. proste ked natrafim na policajnu akademiu, Griswoldovcov a pod. tak neprepnem. Toto ale uz nemozem povedat o tych novych "komediach" co sa teraz tocia (Jump street a pod.)
nemec wotan wilke ma hrat shatterhanda, mohli vybrat aj sympatickejsieho herca, sa nechyta na lex barkera ani z dalekabrm napísal: Osobne sa teším na Vinnetua.. nedávno niekde písali, že sa niečo chystá.. som zvedavý, či z toho niečo aj bude.
inak ako uz bolo spomenute je toho kopa stale su rimejky viac a viac v mode,
spomeniem ben hur s morganom freemanom uvidime co prinesie, cleopatra by si tiez sasluzila poriadny remake s nejakou selmou v hlavnej ulohe
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
mne na remakoch starych filmov ako uz spominas napr. Ben Hura vadi to, ze vtedy sa ziadne CGI nepouzivalo, rad by som si dnes pozrel vypravny film kde by CGI bol len ako doplnok, nie zakladny kamen filmu. Celkovo kinematografia ide dole vodou v digitalnej dobe. Ved si to len porovnaj s tymi zabermi napr v Lawrencovi: s niecim co vyslo za poslednych 10-20 rokov... nic sa k tomu ani nepriblizuje. Velkofilmy sa uz netocia, len CGI animacie. a pritom historia ponuka nekonecne mnozstvo pribehov. holt, ludia sa musia prezrat MarveloviekTrussardi napísal: nemec wotan wilke ma hrat shatterhanda, mohli vybrat aj sympatickejsieho herca, sa nechyta na lex barkera ani z daleka
inak ako uz bolo spomenute je toho kopa stale su rimejky viac a viac v mode,
spomeniem ben hur s morganom freemanom uvidime co prinesie, cleopatra by si tiez sasluzila poriadny remake s nejakou selmou v hlavnej ulohe
Ale z kazdeho remaku sa tesim, lebo original pokazit nemoze, moze len doplnit ci prekonat. Tesim sa aj na restart Star Wars, snad to nebude horsie ako posledna trilogia a nebude to tak o nicom ako posledny Star Trek, ktory nemal ziaden pribeh iba spory hlavnych postav a pritom prvy diel bol viac nez slusny.
-
qwerty-xyz
mali by sa sustredit na vytvaranie filmov podla hier. Ale realne dat tomu priestor, financie, a kvalitnych hercov a reziserov. Mali by uspech, publikum, a jednoznacne by boli vysokouspesne a cenene ...