Samozrejme, že fyzika nepustí. Zas nie som úplne vedľa aby som nevedel o čom hovoríš. Ale reproduktory treba stále hodnotiť aj v rámci cenovej kategórie. Máš pravdu, za takú cenu by vyšli aj stĺpové Jamo, ktoré sú fyzikou (objemom) úplne inde ale keď som také Jamo počul hrať, tak to som bol rád, že mám svoje Dali. Každý naletí na to, že je to veľké, z dreva a na internete všade koluje že "fyzika = objem" je pri reproduktoroch najdôležitejšia. Tak isto ako tie hovädné drevené Geniusy.
A niekto, kto počul iba počítačové reproduktory bude aj z čo i len bazarových Tannoyov nadšený.
OT:
Asi si zoberiem tie CX300 a kašlem na tie Shury. Parametrovo vychádzajú skoro rovnako.
http://sk.sluchatka.net/7-sennheiser-cx ... -top-cena/
http://sk.sluchatka.net/42-shure-se535/
Repráky k PC - napájanie zo zosilovača
Re: Repráky k PC - napájanie zo zosilovača
objem na basy treba, ale to neznamena ze kazde velke repro budu aj dobre hrat- su to dve rozlicne veci.
A o tych Jamo je to zname ze nemaju prilis kvalitny zvuk- zavisi samozrejme aj od rady.
Ono je to vzdy o tom co s cim clovek porovnava. Ked som si kedysi davno kupil nejake drevotrieskove aktivne dvojpasmove noname repro tak som bol nadseny aky to ma zvuk. Potom nasledovali Logitech z-5500 a bol som uveliceny ake je to super. Neskor som satelity vymenil za normalnejsie repro a kvalita sa zase niekam posunula. Teraz mam slusne drevene dvojpasmaky+ sub, ale verim tomu ze keby moju zostavu pocul nejaky highendista tak by ju vysmial.
A o tych Jamo je to zname ze nemaju prilis kvalitny zvuk- zavisi samozrejme aj od rady.
Ono je to vzdy o tom co s cim clovek porovnava. Ked som si kedysi davno kupil nejake drevotrieskove aktivne dvojpasmove noname repro tak som bol nadseny aky to ma zvuk. Potom nasledovali Logitech z-5500 a bol som uveliceny ake je to super. Neskor som satelity vymenil za normalnejsie repro a kvalita sa zase niekam posunula. Teraz mam slusne drevene dvojpasmaky+ sub, ale verim tomu ze keby moju zostavu pocul nejaky highendista tak by ju vysmial.
-
Ryan Giggs
VIP
A o tom to cele je. Treba pocuvat a nie citat tie marketingove zvasty vyrobcov.
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Nevidím dôvod prečo by ťa mal vysmiať. Každý máme svoje finančné limity, ktorými sa musíme riadiť bohužiaľ. Ale človek si možno potom viac váži, keď si na tie reproduktory musí oddrieť (aj ja som si oddrel, som študent iba). Myslím, že v tejto cene mu môžem Concept 1 s čistým svedomím odporučiť. Dokonca majú aj vpredu bassreflex čo sa hodí na zavesenie na stenu (spomínal to). Ale ja tak chlapec nechce dávať až tých 200 a viac. Ja čo by som ešte mohol odporučiť v tejto cenovej kategórii, čo som aj počul na vlastné uši, tuším sa pohybujú okolo 190€, sú Q Acoustics 2020. No bacha, sú dosť hlboké s bassreflexom vzadu. Majú basovejší prejav ako tie moje ale za to sa nechytali na takú priestorovosť (cítil som to pri akustickej gitare). Jednoducho bol ten zvuk na Concept jednotkách výraznejší v tomto.
Vysmievat nema nikto nikoho preco, poznam cloveka ktory postupne predal audio zostavu v kupnej cene okolo 15 000 eur a vymenil ju neskor za zostavu z 2 malych regalov a integrovaneho zosiku za cca 1000 Eur. Nikde nie je napisane ze ta nieco po case nemoze omrziet, pripadne mas ine priority alebo chces dat peniaze do inej veci. Ja som do svojej zostavy investoval tisice eur, stale nemam dojem ze je to konecna, ale castokrat sa pohravam s myslienkou sa na to vykaslat ked pocuvam ako je dnesna hudba zremastrovana a ako to vo vysledku znie, napriek tomu ze mas kvalitne komponenty. To iste ako keby si si tu Testarosu kupil a jazdil s nou po rozbitych cestach max. 60 kmh.