Repro 5+1 - mensia rada / 2+0

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Na reprobedniach v podstate nie je, co by sa kazilo, tam zaruka nie je podstatna. Zase v pripade odpalenia zaruka ani neplati :)
Ked vsak naopak mas srackoidne nieco, co sa hra na reprobedne a obsahuje nejake kurv****, ktore sa musi pokazit, tak je zaruka na mieste, ot je pravda.

To iste plati o zosikoch, ze poctivo urobeny zosil sa nema ako sam od seba len tak pokazit a ked, tak sa pokazi davno davno po zaruke.
Ja hram na jednom Pioneeri s r.v. 1990. Doteraz hra a to dostava obcas zabrat. Ale je to este Made in Japan....

Z tych dvoch linkovanych Genihnusov je jedno ktore si vyberies, staci podla dizajnu, zvuk to bude mat rovnako zly, lebo creva budu v tom najskor rovnake.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

ok, v skratke. pochybujem, ze by som vedel zapojit nejake vase "tesla bedne". nezaujimam sa o take veci. mam doma este dve vyrobene bedne, ktore sa zapajaju tiez na styl tyh geniusov - teda ako to anakin nazval pomocou cvok systemu. dalo by sa to napojit na ten subak? (pls, ti co pisete hore, nepiste mi uz nic o teslach..). lebo ich mam nevyuzite v izbe, niekedy hrali doma s autoradiom.

lord anakin: ak mas tie repro na intraku (v ke) vieme sa dohodnut, ze mi ich "predvedies" za jedno pozvanie na jedno tocene? (pivo samozrejme ;)) nemyslim teraz, az niekedy cez mesiac august (prve augustove dni)
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pindur1 »

Ake Tesli? ak sa ich chces zbavit tak ich vezmem vsetkymi desiatimi..
2Pacaveli
Addict
Addict

nemam ziadne tesli, nechcem sa nicoho zbavit, citaj, co pisem. pytam sa, ci by sa tie dve bedne dali napojit na ten subak od geniusov.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Dali by sa napojiť. Len nevieme akú majú impedanciu a akuú impedanciu je dovolené pripojiť na genihnusa.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

2Pacaveli mi sme sa uz osobne stretli ? s tebou som menil tie sluchatka ci to bol niekto iny na tomto fore ? ...

heh neni problem ... ak budem v ke a budem mat cas tak mozes dojst a vypocut si ako hraju (pre bezneho cloveka a za ten peniaz uplne dostacujuce a osobne si nemyslim o tom ze nieje rozdiel medzi 5005 a nizsimi radami vo zvuku, dizajnovy rozdiel je jasny a ten by som nejako neriesil kedze je to totalne subjektivna zalezitost kazdeho)
2Pacaveli
Addict
Addict

jj, sluchatka sme menili :) zatial mam napojene tie modre reprobedne na take starsie repraky od kamosa a hraje to teda celkom slusne, comu sa ja cudujem. takze uz len pockam kym pride 31 jul a tyzden po nom si snad domov prinesiem tie geniusy (anakin - to sa este nejak dohodneme)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

2Pacaveli napísal:ok, v skratke. pochybujem, ze by som vedel zapojit nejake vase "tesla bedne". nezaujimam sa o take veci.
Na zapojenie dvoch sivych kablov namiesto dvoch ciernych do rovnakej zdierky zosika... na to ozaj treba vysoku skolu.

Rozdiel medzi 5005 a nizsimi radami bude, ale nieje rozdiel medzi typmi serii 5xxx a 6xxx nie je ziadny, este skor horsi smerom k novym typom. Napr. tie 6000 su hruza celkovo.
2Pacaveli
Addict
Addict

este otazka, co poviete na tieto repro?

http://datacom-ke.sk/default.asp?cls=st ... tiid=38333

ma niekto skusenost? ked uz tolko kydate na tie geniusy, tak by som bolo ochotny ist aj do takeho niecoho. co na ne poviete?
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ja mam X530 su asi o polovicu slabsie ale kvalita zvuku je na dobrej urovni geniusu vela neverim nema take dobre vyrobky

//autoeditácia príspevku ( 12 Jul 2009, 9:52 )
to ma z boku aj subwoofer??? xD asi to tak vidim
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

No neviem, ja som tie legendarne Geniusy 5.1 dost dlhu dobu mal a pekne ma srali. Vykon maju dobry, sila basov excelentna... S konturnostou a presnostou basu to uz ale je o dost horsie... Proste bass z tychto repro je ako nafuknuta bublina, ktora je sice velka a krasna, ale prazdna. Mna vobec neoslovili a nikdy viac by som ich nekupil.

Inac, neuvazoval si nad Creative? Mozno nemaju taky masakralny vykon, ale dovoli si tvrdit, ze maju excelentnu kvalitu zvukoveho prejavu. U mna rozhodne boduju (pokial si zoberiem do uvahy aj cenovu kategoriu tychto repro).

http://shop.korex.sk/zbozi/speaker-crea ... p=z:138490
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

fakt by mu stacili X530 a daju sa prisrobovat na stenu prichitky na drevo :) jedny doma mam zvladaju aj agressivne nastavenie myslim zvuku akoze za taku cenu extra vela muziky viac nez prispepok predomnou tie creative moc neviem ale u logitech je zarucena kvalita odskusane + lahke zapojenie :) maju vystup 3,5 mm jack kukni si obrazok alebo ak chces mozem ti ich odfotit doma
2Pacaveli
Addict
Addict

asus: ano, maju zboku nieco take ako subak

k6: no ja som istu dobu mal logitech x-230 a stazovat som sa nemohol. uvazujem samozrejme aj nad inou moznostou ako genius, predsa len chcem nejaku kvalitu zvuku. pojdem si ich este vypocut k anakinovi, len ma serie aj ta kazivost. pozeral som aj po tych T6200 samozrejme, ale aj po X-540 (tie sa mi troska viac pacia, hlavne satelity), co povies na tie?

btw. tie 6200 si pocul hrat?

//tie 6200 - center reprak sa da uchytit na LCD, to sa mi celkom aj paci

//mne ide inac o subwoofer najmenej, lebo aj na tych x-230 som ho musel davat na nizsie, aby ma fotrovci dole nezabili :D ide mi o to, aby tie repro dokazali spravit aj troska bordelu..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

U tych Creative 6200 neocakavam, ze budu dobre hrat, kedze satelitky su len sirokopasmove a tie zmrdibudky este nikdy dobre ako celopasma nehrali.

U nas na intraku kupili somari do kina Logitech 5500, tie najdrahsie a este aj tie maju kentus zvuk. Jediny dobry je na nich sub.

Redstarov by som sa nebal, nizsi model mam doma a nie je to zle.
Este su dokonca trosku drahsie ako Creative a su len 2, tzn. sa da cakat, ze z tych 2 repakov pojde viac muziky ako z 6 budiek.
2Pacaveli
Addict
Addict

no niekde som cital, ze zvuk za tie peniaze nie je boh vie co, ale tak aj tak by som si ich chcel prv niekde vypocut. len ma serie ten vzhlad toho horneho panelu a to "karaoke"...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

vopred upozornujem, ze som necital som celu temu

mal som 5000-ky (genius), no musel som ich reklamovat (nesli zapnut) a dali mi nove 5005-ky a tie maju taky sku*veny potenciometer na ovladanie SW, ze bud nejde vobec, alebo duni brutalne, velmi, pripadne este viac.. ono na filmy je to fajn, tam sa zapaja len pri niektorych scenkach, no pri hudne ked to bruni v jednom kuse, tak to ide na nervy (da sa nastavit este jedna poloha, ked to obcas zaduni totalne mimo toho, co hraje) - neviete poradit ako stlmit to dunenie? chvilu som tam mal handru :D , no jednak je to neesteticke a na druhej strane sa to stale vysunie... nalepit tam kus molitanu alebo co s tym? :?

neviem, ci je to tak u vsetkych, alebo len ten moj kus je posahany, ale kazdopadne je to otravne (nehovoriac o tom, ze ked chcem pozerat film, tak musim stale odpojit kable od pc a napojit kable od DVDcka), s 5000-kami som bol spoko

// tak uz som ju precital celu :D

//
el_chupacabra napísal:smejo: kopec ľudí to dunenie považuje za basy, neviem prečo to práve tebe musí vadiť :D.
No ale teraz vážne. Ak by si chcel aby to lepšie basovalo, chcelo by to spraviť na subwoofer inú bedničku.
cosi, vazne?

myslel som skor na nejake realnejsie "upravy" ;)
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

smejo: kopec ľudí to dunenie považuje za basy, neviem prečo to práve tebe musí vadiť :D.
No ale teraz vážne. Ak by si chcel aby to lepšie basovalo, chcelo by to spraviť na subwoofer inú bedničku.
2Pacaveli
Addict
Addict

uplne ste ma od nich odradilo teda, to sa vam podarilo :D takze jedine, ze anakin bude davat svoje za 75 eur tak ich zoberiem mozno :D zatial to ostava na logitech x-540 alebo creative t6200 :)

//autoeditácia príspevku ( 26 Jul 2009, 13:19 )
este tak uvazujem o tej kupe 2+0, ale tie prve redstar vypadavaju, kvoli tomu striebornemu ci akemu panelu.. ale chcem sa opytat, nema niekto skusenost s tymto? http://datacom-ke.sk/default.asp?cls=st ... tiid=25344
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

oprasim temu geniusov.. vyssie ste si mohli precitat moj pribeh a teraz ho doplnim o dalsiu perlicku - doma mi lezia dalsie mrtve geniusy (prve boli 5000ky, teraz vyssie spominane 5005ky, ktore nemam este ani rok...), priznaky tie iste (zrazu z nicoho nic nejdu zapnut)

no nej*bne ta?? :evil:

uz ich asi ani nevyreklamujem, firmicka stihla medzicasom (pravdepodobne) zaniknut...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aj ked firmicka zanikne, pohladavky nezanikaju, tak isto zakonna zaruka. Ak to chces vyreklamovat a nenajdes firmu, zavolaj na SOI, ako postupovat.

Co mohlo odist si precitaj tu: http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=9468
Napísať odpoveď