repro do auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kostickar
Expert
Expert

repro do auta

Príspevok od používateľa kostickar »

vie mi niekto poradit nejake kvalitne repro do auta? nechcem zosilovace ani subwoofer..repraky co budu hrat perfektne..cena cca 80-100eur
radio mam kenwood a auto facko..ide mi o kvalitnu hudbu..basy...proste nieco kvalitne..pripadne ak je nejaka sustava ze dva repro+ jeden subik tvaru repro..alebo jeden repro a druhy by bol subik?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: repro do auta

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hladaj, je tu asi 10 tem o reprakoch a audiu....
kostickar
Expert
Expert

a je tam aj napisane do facka a aky typ ? lebo ja si myslim ze nie:P
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Facko sa tu rozoberalo tiez. Do predu idu 13cm dozadu musis vymenit plato, pretoze do toho povodneho to nenarves. Ak mas stare tapaciry, tak budes musiet rezat otvory. Odporucam aspon zbezne si prebehnut existujuce temy a pokracovat v diskusii tam.
kostickar
Expert
Expert

no viem ze idu 13tky.mam tam uz jedny ale chcem ich vymenit..neviem ako vykonne su neviem ako to zistit neviem potom ake mam nove kupit aby boli lepsie..chcel som len radu...prechadzam si desiatky tem ohladom tem a nie len na tomto fore..ja by som potreboval ukazat presne ktore by ste dali vy..nic viac..to nemoze nikoho zabit
Frikso
Darca
Darca

Daj sem nejake linky, ake repro si pozeral a niečo vyberieme. Aký máš rozpočet? A aké nároky na posluch? Idealne by bolo vedieť, čo tam máš teraz, čo ti v tej hudbe chýba a podla toho niečo vymyslíme.
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

Osobne som napratal do fáčka 16ky teda http://www.magnat.de/index.php?id=2286&L=1 musím povedať,že oproti tým sony čo tam boli predtým to hrá omnoho lepšie a za tú cenu asi to inak hrať ani nebude,len to chcelo trošku rezania a hĺbka je fajn okno sa dá spustiť celé dole. Len predsa do fáčka niečo pchať keď samo o sebe celé hrká...
kostickar
Expert
Expert

frikso...v prvom rade ti dakujem za ochotu.....rozpocet mam taky ze max do 100 eur..ked budu za 80 nenahnevam sa..a ved to je ten problem ze ako to zistim? viem len ze su blankpunt tie repro..ale aky vykon to neviem nic ohladom tohto....ale hraju super..aj ked dam hlas..aj tie basy trosku..ale nieco tam chyba..uz ked to je hlasnejsie trosku moc tak je to take divne..ten zvuk proste neni to take ciste a skor to len pisti ako hra..pozeral som rozne repro na nete blankpunty ale ani jedny niesu take ako mam ja..no ja tam mam cil 13ky...takze diera na 13 no ale sak dalo by sa hadam upravit aj na 16ky..ked ja ani neviem ake parametre mam hladat..vykon nic..mne ide o to ze aj ked dam hlas aby to hralo cisto..a basy..neh to pekne pocut..
co poviete na tieto?
http://www.superdeal.sk/hertz-ecx-100-3.p74212.html
http://www.pricemania.sk/katalog/auto-h ... 3x-946309/
http://www.pricemania.sk/katalog/auto-h ... 0s-513692/
http://www.pricemania.sk/katalog/auto-h ... o-1055211/
http://www.pricemania.sk/katalog/auto-h ... 20-529278/
http://www.pricemania.sk/katalog/auto-h ... k2-158906/

asi vsetko..teraz mi napiste ktore su najlepsie a ktore mozu ist do facka..a este ci to pojde napojit aj na moje radio..je to kenwood..ale asi starsie..mozem fotku poslat..pretoze na nete som ho nenasiel..berie to len cd-waw...mp3 pocuvam cez transmiter....nechcem zosilovace..proste kvaliten repro co daju basy pekne aj zvuk..

undertaker...pekne repro..je problem tam dostat vacsie ako 13ky?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Trosku ti chcem nieco povedat. Nezmienujes sa o tom, ako mas vytlmene auto (popripade dvere) kam to chces davat. Dalej sa nezmienujes o kruzkoch (MDF, DTD), ktore by si mohol pouzit, aby si spevnil ten tenky tapacir, do ktoreho budes pchat tie repraky. A posledna vec - ake mas vobec radio? Radio dokaze spravit tiez dost velke divy - kedze sa chystas to zivit len z radia, tak sa musis spoliehat len na kvality toho autoradia a kabloch od neho. Pokial mas nejake smiesne radio za 30 eur, tak vymena repra ti nepomoze. A posledna vec - fyziku neoj*bes, z 13 cm nikdy nevytiahnes ani naznak nejakych basov (nenamietajte prosim na prdenie od 80-90Hz a vyssie...)
kostickar
Expert
Expert

no trosku si mimo..pisal som ake mam radio no presny model neviem a poznamenal som ze vlozim foto ak bude treba..a ked tam nemam este kvalitne repro naco by som mal vytlmene dvere? :D:D:D:D:D dvere vytlmim ked budu nove repro..no bohuzial neviem ani co ti mam na ten post odpisat..udivuje ma to cele..a otazka mimo toho znela trosku inac..takze budem rad ak tu nebudu ludia vypisovat somariny za ucelom ziskania prispevkov..dakukjem
jimmy_xp
King
King

somariny? mas pocit ze vypisujem somariny? vies co je somarina? hodit do tvojho hrkaveho favorita repraky za 100€...to je somarina! pokial nerozumies comu pisem, tak sa do robenia "hudby" ani nepustaj! PS: radio kenwood som mal aj ja v skoduli take na kazety :wink:
Frikso
Darca
Darca

S reprakmi vpredu basy nenarobíš a je prirodzené, že pri vyššej hlasitosti to začína skreslovať a uchádzajú pisklave výšky. Ak chceš príjemnejší posluch čo do sýtosti a vyváženosti hudby, tak musíš s reprom dozadu. Treba si uvedomiť aj to, že vpredu ti to hrá do nôh. Nenapísal si, aké maš tapacíry, skus zistit to radio a aj tie repraky vpredu (zozadu na magnete to bude napisane, na radiu to tiez niekde bude).
Ďalšia vec, čo si treba uvedomiť, že odhlučnenie fava je minimálne, takmer nulove. Ide ti tam hluk jak od motora, tak z odvalovania kolies a počuješ aj šum obtekajuceho vzduchu. To všetko ti bude rušiť posluch.
Takisto ti pri vyššej hlasitosti bude chytať rezonanciu úplne všetko, čo nie je prizvárané. Budeš to musieť vytlmiť, lebo ti to pekne požere nervy.
Tie repraky, čo si sem postol.. ako vyzera to super, ale čo ti pomôžu keď budu samotne? Cena/výkon uplne nerentabilne v tvojom pripade.

Niekde som tu už rozpisoval, ako som riešil svojho času hudbu vo svojom byvalom favorite. Pseudotuneron to síce nevonia, ale pre dané auto je tam najlepší pomer cena/výkon. Nemá zmysel riešiť hudbu v hodnote rovnakej, ako je hodnota auta, keď to v tom aute aj tak dobre nevyzneje.
kostickar
Expert
Expert

jimmy......mam ten pocit...a co ked to je facko? zato tam nemozu byt kvalitne repro? toto je somarina ..co si ty trepol..PS: nepis do tejto temy uz..budem ti vdacny..beriem to ako cisty spam..pytal som sa ake by ste tam dali vy..nie ze ty si mal kenwood v 100vke...

frikso..postnem obrazky zajtra..a mimochodom nepustam sa do ziadneho audio tuningu..proste chcem kvalitne repro..jeden mi odisiel a nebudem pocuvat ten druhy..kupim nove..a ked mam kupit kupim kvalitne..a je jedno ake auto..hoc by stali aj 150 eur..proste chcem vidiet tie ktore by ste tam dali vy..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Kostickar: Keď chceš vedieť, čo by som dal ja, tak DLS MS6a. Keď som uvažoval nad hudbou tak som chcel dať tieto. Sú celkom vychvaľované a mne sa zvuk z nich páčil. Ale sú to 16,5 cm reprá, takže by si to musel upraviť.

+ samozrejme nemá zmysel také niečo kupovať tak to nemáš/nebudeš mať vytlmené + keďže to chceš živiť z autorádia, tak treba kvalitné autorádio k tomu! - pretože je brutálny rozdiel medzi zvukom z tých istých reprákov pri odlišných autorádiach!
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute , nechcem zakladat novu temu no potreboval by som poradit , som absolutny amater co sa takychto veci tyka .. nemam moc penazi no ked by sa nejake pritrafili chcel by som nejako zriesit nieco lepsie do auta .. teraz tam mam nieco zrejme original vzadu v plate 2x a v dverach takisto 2x .. hra to tak no .. hra to .. ak ste dochodkyna staci vam to , rozmyslal som ze by som an predne v dverach nahodil vyhybky nech nehraju bass lebo strpaju .. a dozadu nejaky subak ( tubu ) , no napadlo ma aj ci by nestacil nejaky jeden reprak do plata ako subak , alebo co by bolo lepsie .. radio nic moc , sony xplod nejaky no to je len docasne .. moc penazi nemam tak co najlacnejsie :D max. tak 50€ , mne by stacilo aj to co tam je , pocuvat sa to da , no nejako vylepsit :) co by ste mi poradili ?
jimmy_xp
King
King

Za 50€ zohnať jedine nejakú aktívnu tubu (aj ked sám tuby neznášam) :)
http://elektro.bazos.sk/inzerat/6188055 ... xer-12.php
http://elektro.bazos.sk/inzerat/6182526 ... 250WAT.php
http://elektro.bazos.sk/inzerat/6173125 ... l-250w.php
SALát moc nemusím, ale najviac mi ich vybehlo v tej cene. Žiadne výhybky tam nedávaj, nastav len menšie basy na rádiu - spodné pásmo ti zahrá tuba (tam si to nastavíš).
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

boxxer 250 ma spoluziak , hra pekne .. ok tak ak by som kupoval tak ako hovoris tuba .. na radiu teda vypnem basy ale z tuby pojdu basy stale ?

// na niektorych tubach je aj pripojenie dalsich reprakov , je lepsie potom napojit ich cez to ?
jimmy_xp
King
King

Nevypnes, len ich proste znizis, popocuvas aby to hralo tak aby nechrcalo a potom dopojis tubu a na nej mas urcite regulaciu basov (alebo nieco ako bass boost) - tam si pridas kolko basov potrebujes. Taku tubu som este nevidel zeby napajala este aj ine repra, moznoze take su. Jedine co by som pochopil kebyze tuba ma integrovany filter cez ktory je nastavene aby do ostatnych reprakov neliezli basy - ale aj to asi budes musiet pripojit cez zosik. Tvoje radio asi nema nieco take ako HP/LP filter (nastavujes deliace frekvencie internej vyhybky), co?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

napadlo ma ze by to asi bolo lepsie ked je to na to robene , vravim teraz o pripojeni reprakov do subaku ked su tam na to vstupy , aspon na skusku ake by to bolo ... ked je aktivni mozno ma v sebe nejaky zosilovac a vie co do tych reprakov ma pustat .. tie filtre tam nie su .. dobre dakujem za radu snad je to vsetko co som chcel vediet :)
Napísať odpoveď