Resetuje mi NB pri hrani COD4 MW
-
Misco13
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Resetuje mi NB pri hrani COD4 MW
neviem kam som to mal zaradit ale asi to je problem s hardwarom resp drivermi....
Mam notebook ASUS N55SF SX-384. Grafika GT 555M procesor i5 2430M. Pri hrani Call of Duty 4 Modern Warfare, asi po 10 minutach mi natvrdo restartuje, teda resetuje notebook. Pozeral som teploty, akurat neviem ako ich mam pozret poriadne. Pozeral som to cez AIDA64 v senzoroch a v SpeedFan. Pustil som hru a minimalizoval ju (bezala normalne stale nie v menu) to a pozeral. Vsetko bolo pod 60´C. Procesor vybehol raz kusok nad ale hned sa vratil. Tak som maximalizoval a hral dalej a potom to padlo....neviem kedy to padne tak neviem teploty tesne predtym. Neviem ci sa to da nahrat alebo co.
Prosim o radu. Zostava by mala bohate stacit na COD 4 MW. Hravam tam Assassins Creed niekolko hodin vkuse a problemy su neni ziadne. Mam notebook na chadiacej podlozke a fici dobre. Nezapinam ani ventilatory podlozky. Ide trocha teplejsi vzduch od vntilatora notebooka ale to je vsetko, ziadne prehrievanie. Dokona som aj v ovladacom panely NVIDIA nastavil na aplikaciu COD4 predvolenu grafiku GT 555M nie Intel HD...uz ma nic nenapada. DAKUJEM
Mam notebook ASUS N55SF SX-384. Grafika GT 555M procesor i5 2430M. Pri hrani Call of Duty 4 Modern Warfare, asi po 10 minutach mi natvrdo restartuje, teda resetuje notebook. Pozeral som teploty, akurat neviem ako ich mam pozret poriadne. Pozeral som to cez AIDA64 v senzoroch a v SpeedFan. Pustil som hru a minimalizoval ju (bezala normalne stale nie v menu) to a pozeral. Vsetko bolo pod 60´C. Procesor vybehol raz kusok nad ale hned sa vratil. Tak som maximalizoval a hral dalej a potom to padlo....neviem kedy to padne tak neviem teploty tesne predtym. Neviem ci sa to da nahrat alebo co.
Prosim o radu. Zostava by mala bohate stacit na COD 4 MW. Hravam tam Assassins Creed niekolko hodin vkuse a problemy su neni ziadne. Mam notebook na chadiacej podlozke a fici dobre. Nezapinam ani ventilatory podlozky. Ide trocha teplejsi vzduch od vntilatora notebooka ale to je vsetko, ziadne prehrievanie. Dokona som aj v ovladacom panely NVIDIA nastavil na aplikaciu COD4 predvolenu grafiku GT 555M nie Intel HD...uz ma nic nenapada. DAKUJEM
-
Misco13
Expert
Re: Resetuje mi NB pri hrani COD4 MW
tak maximalna bola 71 na GPU a nejakych 75 na procaku tusim.....urobil som aj screen ale zabudol ho ulozit
a minutu na to hra padla....
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 4:39)
nieco ma napadlo....skusil som to a restart nenastal....ale je vela hodin
aby som skusal hrat dlhsie....
no a - nastavil som v ASUS utilite aby procesor nemohol byt vyuzity na 100%....dal som 90, hra ide v pohode a nesekla myslim po hrace dobe po ktorej predtym sekla a restartovala.....zajtra vyskusam...neviem ci to moze byt spravne riesenie....
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2011, 4:39)
nieco ma napadlo....skusil som to a restart nenastal....ale je vela hodin
no a - nastavil som v ASUS utilite aby procesor nemohol byt vyuzity na 100%....dal som 90, hra ide v pohode a nesekla myslim po hrace dobe po ktorej predtym sekla a restartovala.....zajtra vyskusam...neviem ci to moze byt spravne riesenie....
Vyzera to tak, ze sa ti notebook restartuje pri 80 stupnoch na CPU. V tomto pripade by mala pomoct chladiaca podlozka alebo aspon podlozenie zadnej strany notebooku, aby bol trochu vyssie nad stolom a mohol pod nim lepsie prudit vzduch. Co sa tyka obmedzenia vyuzitia procesora, tak je to sikovny tah, ja som to pouzival pri minecrafte, kde sa mi sice notebook nerestartoval, ale dost sa tym znizila teplota cpu. Tym padom bol aj tichsi a na plynulosti hry sa to vobec neprejavilo.
-
Misco13
Expert
mam podlozku...preto mi to nejde do hlavy...odvazanie vzduchu je super....a nejde mi to do hlavy pri 4 rocnej hre....idem to skusit 
Kúp stlačený vzduch a fúkni s ním do prieduchu ventilátora, mne to dávnejšie pomohlo.
-
Lukkas
Star
Vycistit notebook pokial dlhsie cisteny
vymenit pasty atd. Uvidis ze sa teploty zmenia.
-
Misco13
Expert
ten notebook je novy....ma necele dva tyzdne....
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2012, 15:28)
ziadne dalsie napady?
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2012, 15:28)
ziadne dalsie napady?
G-ckova seria od Asusu su herne notebooky a tomu maju prisposobene aj chladenie. Riesit pri ostatnych seriach prehrievanie pri hrach je boj s veternymi mlynmi. Podla mna to nie je ani na reklamaciu, pretoze ti ho vycistia a situacia sa bude opakovat. Vyrobca chce motivovat hracov k nakupu drahsieho "zeleza" a ostatne modely su v dosledku odflaknuteho chladenia takto degradovane.
-
Misco13
Expert
Len nikomu to nerobi len me, aspon co na forach s uzivatelmi som pisal. Aj co som googlil tak najst pod heslami "asus n55sf cod 4 problem restart" nic nenajde.....aj na zahranicnych forach som pisal.....nechapem...ale nemam pocit ze by sa prehrieval, ide horuci vzduch chladica ale teploty sa drzia pod 80....cital som tu o horucej klavesnici na tomto modely to mne nerobi....
Je tu moznost zle nainstalovaneho al. problemoveho chladenia, ale podla mna to bude seriova zalezitost. Niektore hry viac zatazuju cpu ine vga, preto sa ntb pri hrach sprava rozne. Ostatni nemusia hrat prave tuto hru alebo ju hraju s inymi nastaveniami alebo, alebo... Urcite to skus riesit reklamaciou, ale predpokladam, ze ntb nebude testovat a zatazovat hrami.
-
Misco13
Expert
spravil som zatazovy test....asi po 5-10 minutach mi pustilo chladenie v notebooku ze ho bolo aj pocut co som doteraz neaazil 
vydrzalo to 15 minut a teploty sa potom stabilizovali...nechcel som to moc prehanat a COD4 padlo po 5 minutach.....a co som meral teploty vtedy tak vysoko nesli, no len neviem ich v momente ked hra padla....
vydrzalo to 15 minut a teploty sa potom stabilizovali...nechcel som to moc prehanat a COD4 padlo po 5 minutach.....a co som meral teploty vtedy tak vysoko nesli, no len neviem ich v momente ked hra padla....
Ides na to dobre, nechaj bezat burn-in test vo Furmarku pokial sa neresetne ntb a sleduj maximalnu teplotu vga (cpu furmark velmi nezatazi, takze to nemusis cekovat) a rovnaky postup s IntelBT, ale sledujes teploty cpu. Spustat sucasne oba softy nema vyznam, lebo jeden bezi prioritne a druhy uz nema ziadny efekt. Myslim, ze to podla screenov vyzera na cpu a hranicu 100C pre restartovanie.
-
Misco13
Expert
Takze na nic som neprisiel... 
mam pocit ze to neni prehrievanim....
moze to byt odberom elektrickej energie? ked som hral pri nizsom jase vydrzalo to o poznanie dlhsie....ked mam zapate ventilatory z chaldiacej podlozky v USB tak to vydrzi paradoxne menej....nabijacka k notebooku je total horuca ked hram, kamarat mi povedal ze to je v pohode....
obcas mi pri padnuti zbrazi modr obrazovku...
Crash Dump alebo take nieco...aj som googlil..nieco z fyzickou pamatou ci co....
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2012, 1:28)
Halo pani
Mam uz odsledovane a vyskusane ze ked hram hru pri mensom jase, resp ked hram pri mode ktory ma na notebooku najviac setrit baterku (odpojena WEBcam, odpojena mechanika, najmensi jas, vykon CPU nastaveny na 50% max...) tak hra vydrz dlhsie....
A pri hrani sa omnoho zvysuje teplota nabijacky....fakt je na prvy dotyk strasne horuca, ked si ruka zvylkne da sa zvierat v dlani. Neviem ako inak to popisat...
Prosim napady este, hry som sice presiel aj tak ale neda mi to...cem vediet v com je problem
mam pocit ze to neni prehrievanim....
moze to byt odberom elektrickej energie? ked som hral pri nizsom jase vydrzalo to o poznanie dlhsie....ked mam zapate ventilatory z chaldiacej podlozky v USB tak to vydrzi paradoxne menej....nabijacka k notebooku je total horuca ked hram, kamarat mi povedal ze to je v pohode....
obcas mi pri padnuti zbrazi modr obrazovku...
Crash Dump alebo take nieco...aj som googlil..nieco z fyzickou pamatou ci co....
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2012, 1:28)
Halo pani
A pri hrani sa omnoho zvysuje teplota nabijacky....fakt je na prvy dotyk strasne horuca, ked si ruka zvylkne da sa zvierat v dlani. Neviem ako inak to popisat...
Prosim napady este, hry som sice presiel aj tak ale neda mi to...cem vediet v com je problem
cawte.....mam podobny problem s hrami ako Misco13 ....niekedy mi proste pri hrani hier s vyssou zatazou vypne NB ...respektive resetne s tym ze mi naskoci blue screen .... neviem ci to je teplotami alebo niecim inym
......mam tiez NB asus n55sf s grafikou 555m ....a i5 procakom .....6GB RAM
A co napr. hovori ten BSOD (: ?
-
Daniel9911
Professional
Chlapci je to zaujímavé asi N seria je chybná ja som tu mal book Asus N75SF a tam zas zamrza touch pad a ked pripojím myš cez USB tak ide bez problémov. Mne robilo tiež podobné veci ale PC tak som mal problém s Ram a také veci ti može spraviť aj HDD ak ma chybné sektory ale asi v tvojom prípade to bude teplotami.
Mam 3-ti rok sluzobny Asus N53, ide intenzivne 10hodin denne a prenasam ho kazdy den + sluzobne cesty no ten by toho vedel naozpravat. Teraz uz mam desktop doma ale este som sa na nom zvykol aj po praci hravat csko a pod.... Akurat som menil bateriu pred mesiacom lebo uz drzala ledva hodinu.
mne na CSku nikdy nepadol ....proste ten NB fachci super ...len nechapem tou ze pri inych hrach to dava blue screen ....proste nabehne modra obrazovka ...zacne tam dole nejake cisla napocitavat do 100 a tak ho restartuje......http://i43.tinypic.com/2v1oifd.jpg neviem ci nie presne take mi vyhodi