respiracna arytmia
respiracna arytmia
mate niekto tuto chorobu ? ako s nou zijete ? dycha sa vam v poriadku ?
musis to specifikovat blizsie, lebo respiracna arytmia je zlozity fyziologicky dej. pointa je v tom, ze sa menia vlastnosti srdca (srdcovy vydaj, frekvencia,...) v zavislosti na vydychu a nadychu. nebudem to sem vypisovat cele, su to celkom zlozite reflexne obluky, vysledkom je zvysenie tepovej frekvencie pri nadychu a naopak. v pripade, ze je tato arytmia hmatna na radialnej arterii na zapasti, hovorime o respiracnej arytmii, ktora je patologicka u starsich ludi. u mladych a vegetativne labilnych je normalne, ak sa da nahmatat. ak si teda mlady clovek, nemas sa coho obavat, je to normalne 
no diagnozu mam respiracna sinusova arytmia a ako hovoris pri nadychu sa tep zvysi a pri vydychu spomali..lenze odkedy mam tento problem - asi mesiac, sa nemozem poriadne nadychnut..zhlboka..tak sa pytam ci ma niekto este takyto problem..ades napísal:musis to specifikovat blizsie, lebo respiracna arytmia je zlozity fyziologicky dej. pointa je v tom, ze sa menia vlastnosti srdca (srdcovy vydaj, frekvencia,...) v zavislosti na vydychu a nadychu. nebudem to sem vypisovat cele, su to celkom zlozite reflexne obluky, vysledkom je zvysenie tepovej frekvencie pri nadychu a naopak. v pripade, ze je tato arytmia hmatna na radialnej arterii na zapasti, hovorime o respiracnej arytmii, ktora je patologicka u starsich ludi. u mladych a vegetativne labilnych je normalne, ak sa da nahmatat. ak si teda mlady clovek, nemas sa coho obavat, je to normalne
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Fíha, tak to sa takto volá? 
Ja že je to arytmia - bez prívlastku. Nuž občas sa mi stane, že pri výdychu cítim, ako sa mi srdce spomalí a potom sa prudko zvýši tep. Je to nepríjemné, ale nestáva sa mi to často. Našťastie s hlbokým nádychom, ani výdychom nemám problém.
ades: Dík za podrobné info
//ok, tak podrobnejšie, aké som doteraz mal
Ja že je to arytmia - bez prívlastku. Nuž občas sa mi stane, že pri výdychu cítim, ako sa mi srdce spomalí a potom sa prudko zvýši tep. Je to nepríjemné, ale nestáva sa mi to často. Našťastie s hlbokým nádychom, ani výdychom nemám problém.
ades: Dík za podrobné info
//ok, tak podrobnejšie, aké som doteraz mal
bol som aj na plucnom a vsetko ok - na to ze fajcim jak turek bol som rad..a jedine co mi povedal, ze na to moc myslim..ades napísal:jin: nz, ale zdaleka to nebolo podrobne info
kesaj: co konkretne ti brani v hlbokom nadychu? to by ma zaujimalo. lekar ti na to co povedal? imho to, ze sa nevies zhlboka nadychut nesuvisi so srdcom a jeho fciou a cinnostou
a co mi brani ? to praveze neviem, ale niekedy lapam po dychu..v robote to bolo par krat neprijemne - pracujem na stavbe..