Zdravim Vas.
Pri programovani novej responzivnej stranky
pouzivate pri prikazoch napr. widht a height
pixely(px), alebo percenta(%)?
Alebo si komplet celu webstranku napisete v
pixeloch a to potom prepocitate na percenta?
Ake su Vase skusenosti? Ako postupujete
pri programy?
Responzívny web - jednotky
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Responzívny web - jednotky
Vacsinou to je mix. Plynule responzivne casti su v % a casti ktore sa menia len pri urcitych rozliseniach su vacsinou v pixeloch a cez media queries na nizsich rozliseniach len zmensujes ich velkost. Niektore casti su zasa v PX a potom ich prepinas na %.
Robit uplne cely web v % je docela otravne, hlavne ked to potrebujes mat pixel perfect
Robit uplne cely web v % je docela otravne, hlavne ked to potrebujes mat pixel perfect
Myslím, že ďalšie zaujímavé jednotky, ktoré sa dajú pri responzívnom dizajne uplatniť sú em, vh, vw.
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp
Percentám by som sa skôr vyhol, jedine na vyplnenie nejakého priestoru (šírka stránky).
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp
Percentám by som sa skôr vyhol, jedine na vyplnenie nejakého priestoru (šírka stránky).
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Percentam sa urcite nevyhybaj
Mozes sa inspirovat napr nejakym frameworkom na vytvaranie responzivnych stranok a pozriet sa ako to riesia oni. Taky Bootstrap definuje vacsinou presnu sirku obsahu v pixeloch pre vacsie obrazovky a na tych uzsich pouziva percenta.
Percenta su asi najdolezitejsie pri responzivite a usetria ti vela prace. Jednotkam vw a vh by som sa vyhybal co najviac, kedze este niesu vsade podporovane a havne starsie prehliadace ich vobec nepoznaju.
Zhrnul by som to asi tak ze na sirku elementov pouzivaj vzdy percenta ak mozes, vysku nechaj na auto. Obsah stranky nenechaj na velkych obrazovkach na 100% sirku, presne ju definuj v urcitych rozmedziach. Na vertikalne odsadenia pouzivaj pixely.
Pouzivaj media queries. Velkost pisma definuj v pixeloch iba pre cely dokument, napr. pre tag body. Na vsetky ostatne pisma pouzivaj jedotky em.
Ak sa budes drzat tychto pravidiel a spravne si navrhnes stranku tak sa uplne vyhnes zbytocnym jednotkam vw. Jednotky vh pouzijes iba v pripade ze nieco budes chciet prisposobit na vysku stranky.
Percenta su asi najdolezitejsie pri responzivite a usetria ti vela prace. Jednotkam vw a vh by som sa vyhybal co najviac, kedze este niesu vsade podporovane a havne starsie prehliadace ich vobec nepoznaju.
Zhrnul by som to asi tak ze na sirku elementov pouzivaj vzdy percenta ak mozes, vysku nechaj na auto. Obsah stranky nenechaj na velkych obrazovkach na 100% sirku, presne ju definuj v urcitych rozmedziach. Na vertikalne odsadenia pouzivaj pixely.
Pouzivaj media queries. Velkost pisma definuj v pixeloch iba pre cely dokument, napr. pre tag body. Na vsetky ostatne pisma pouzivaj jedotky em.
Ak sa budes drzat tychto pravidiel a spravne si navrhnes stranku tak sa uplne vyhnes zbytocnym jednotkam vw. Jednotky vh pouzijes iba v pripade ze nieco budes chciet prisposobit na vysku stranky.