Retired block count (SSD)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Retired block count (SSD)

Príspevok od používateľa shade000 »

zdravím, cez bazár som si vyhliadol ultrabook Asus Zenbook U21e (model s i5 procákom)...poprosil som predávajúceho o scan SSD cez HD tune pre jeho náchylnosť k "úrazom"...poslal mi 2 screeny...error scan bez jediného vadného sektoru, pri "health"-te je všetko v pohode až na slabo modro označené "ID - (05) Retired Block Count, Current/worst 100/100, Threshold 0, Data 3, status: Attention" ale pri "health status" je zeleným OK, tak som trochu zmätený...je to niečo vážnejšie, alebo je to v poriadku?...na nete sa názory na toto rozchádzajú, preto som prišiel o radu poprosiť sem...báj d vej - chlap píše, že k tomu má ešte záručnú knižku asus, takže ak je to ešte v lehote, je možné to reklamovať?...

a ešte jedna prosba - naozaj nechcem kupovať čistonový notebook priamo zo shopu, kde je minimálne o polovicu drahší...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Retired block count (SSD)

Príspevok od používateľa Chalesnik »

neviem ako na nete ale ja som s touto vadou disk reklamoval a uznali mi ju, padol mi windows koli tomu a disk bol nestabilny cize neviem .... ak tak ho zjednaj s cenou dole a potom kup novy SSD

//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 8:05)
neviem ako na nete ale ja som s touto vadou disk reklamoval a uznali mi ju, padol mi windows koli tomu a disk bol nestabilny cize neviem .... ak tak ho zjednaj s cenou dole a potom kup novy SSD
Napísať odpoveď