rezeň s ryžou
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: rezeň s ryžou
Ale ved ryza nie je sucha, ked ju viete dobre pripravit. Zaklad je velmi nesolit, alebo nebodaj tam davat vegety a ine umele hluposti... Ja ryzu solim len tolko aby bola jedla a potom nech si kazdy dosoli podla potreby. A potom je stavnata a nelepi.. Smozrejme postup je trochu zlozitejsi nie je to len o nepresoleni
Ja neviem ale tak poctatny je tam ten rizek
rezen, cize ci uz s ryzou, zemiakmi, majonezovy salat moc nemusim, alebo len s chlebom je to jedno.
-
Michaelo
Hardcore addict
Presne ako hovorí BRM. S ryžou jedine rezeň na prírodno. Tá kombinácia je chutná ale rezeň v trojobale s ryžou už nie je ono. Zjesť by sa to dalo, hlavne s divokou ryžou no zemiaky k tomu idú lepšie (plus kyslé uhorky alebo broskyňový kompót - kúpený, domáce nie sú ono), alebo ak nič nie je tak aj chleba alebo rohlík (väčšinou len tak, ak je moc suchý tak kečup, počul som o horčici ale tá k tomu nepasuje vôbec). Ale najradšej mám rezeň so zemiakovým šalátom. Škoda že to máme doma iba na vianoce a veľkú noc.
Neviem co je na tom cudne, bezne sa to mavame doma 
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=vyp ... mAWtlICwCQ
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=vyp ... mAWtlICwCQ
Uplne normalna kombinacia pre mna, ked sa k tomu prida kysla uhorka, salat alebo kompot tak tomu nic nechyba
Mna napriklad prekvapila reakcia kamaratov v menze ked nam na obed spravili vyprazany syr so zemiakovou kasou, pre nich nieco uplne zvlastne pre mna normalne.
-
audiotrack
VIP
no vidíš, napríklad v brne v menze dávajú řízek so zemiakovým šalátom, a to bolo pre mňa tiež divné keď som došiel do brna lebo tak som to nikdy nejedol. U nás doma rezeň vždy len so zemiakovou kašou. Iný kraj, iný mravCuruj napísal:Trochu neobvyklá téma, ale boli tu aj horšie![]()
Veci sa majú takto. U nás (TN) je celkom bežné mať rezeň s ryžou. Keď som bol s kamarátom v menze v Brne a vypýtal si toto jedlo, tak na neho obsluha čumela ako péro z gauča a ešte sa opýtali, či naozajnám to neprišlo divné.
-
mirak2
Hardcore addict
je to prinajmensom rovnako cudne ako jest fliacky s kapustou posypane cukrom...vraj na zapadnom slovensku sa to tak je, u nas je normalna sol a peper.
zemiakovy salat s reznom nie je nijak extra cudny, je to zemiak, len inak urobeny
zemiakovy salat s reznom nie je nijak extra cudny, je to zemiak, len inak urobeny
-
audiotrack
VIP
je tam "aj" zemiak, ale nie je to zemiak. Je to majonéza, zemiak, cibula, uhorka, vajíčko, mrkva tuším petržlen. Snáď som nič nezabudol
A všetko dokopy ti dá podstatne inú chuť ako zemiak. Takže je tam síce zemiak, ale nechutí to ani tak zemiakovo.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 9:10)
damn! hrášok som zabudol
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 9:10)
damn! hrášok som zabudol
Vyprážaný rezeň sa u nás jedáva jedine so zemiakmi na rôzny spôsob, či už ako zemiakový šalát, pyré, pečené zemiaky alebo zemiaky s vňaťkou. S ryžou jedine tak kuracie na prírodno, u nás ryža celkovo nie je moc obľúbená
-
pryja
Darca
Ok, takze zhrnieme to. K reznu zemiaky, zemiakovu kasu alebo salat, ak ryza, tak jednoznacne kuracie nozky. Tie su stavnatejsie.lukas9206 napísal:Obalené možno iba keď kuraciu nožku, ta je fajna šťavnatá.
Inak moj oco je kuchar a bezne si ludia objednavali vyprazany rezen s hranolkami, ryzou a k tomu zeleninova obloha alebo salat. Ale rezen len s ryzou som nikdy nevidela, zeby niekto jedol.
Tak toto naozaj počujem prvý krát. Ja som bol vždy v tom, že fliačky s kapustou sa robia len na sladko. A to som zo severu stredného Slovenska.mirak2 napísal:je to prinajmensom rovnako cudne ako jest fliacky s kapustou posypane cukrom...vraj na zapadnom slovensku sa to tak je, u nas je normalna sol a peper.
Rezeň som ešte nikdy nemal s ryžou. Ani v reštike nikdy nedávajú k vyprážanému rezňu ryžu, pokiaľ si to tak neobjednáš a to som prešiel celé Slovensko. Ale nepríde mi to nejak extra zvláštne. Pokiaľ by som nemal doma zemiaky, tak kľudne by som si k tomu spravil ryžu. Som zvyknutý skôr na zemiakovú kašu. Šalát tiež veľmi nemusím, lebo mi býva z neho ťažko na žalúdok.
-
redliner
King
U nás sa jedáva rezeň vždy so zemiakovým šalátom alebo zemiakmi. S ryžou som ho ešte nejedol, ale môže to byť chutné, musím okoštovať 
U nas v BB je tiez normalne si dat fliacky s kapustou na sladko tzn s cukrom.pinco napísal:Tako toto naozaj počujem prvý krát. Ja som bol vždy v tom, že fliačky s kapustou sa robia len na sladko. A to som zo severu stredného Slovenska.
Rezeň som ešte nikdy nemal s ryžou. Ani v reštike nikdy nedávajú k vyprážanému rezňu ryžu, pokiaľ si to tak neobjednáš a to som prešiel celé Slovensko. Ale nepríde mi to nejak extra zvláštne. Pokiaľ by som nemal doma zemiaky, tak kľudne by som si k tomu spravil ryžu. Som zvyknutý skôr na zemiakovú kašu. Šalát tiež veľmi nemusím, lebo mi býva z neho ťažko na žalúdok.
Obalovany rezen s ryzou som este nemal, vzdy len s kombinaciou zemiakov na viacero sposobov. ( pripadne chleba )
Co sa tyka prirodneho rezna tak ten si davam s ryzou. ( je tam stava takze nehrozi ze by to bolo suche )
Asi si ho presiel zle!"Rezeň som ešte nikdy nemal s ryžou. Ani v reštike nikdy nedávajú k vyprážanému rezňu ryžu, pokiaľ si to tak neobjednáš a to som prešiel celé Slovensko. "
http://www.menuds.sk/html/donaska.html
14. M15 Chrumkavý kurací rezeň s ryžou
Bezne v BA ho najdes aj v menu v meste...
Neviem ako niekto moze takto kategorizovat, ze "nikdy" len pretoze ze to on co vsade bol a vsetko videl, este nezazil
No niečo priam strašné a poburujúce som napísal
Budeš môcť vôbec zaspať po tom všetkom?
Hodil si do googla "rezeň s ryžou menu" a toto prvé ti vypľulo. Tak ja potom neviem, kde sa chodím stravovať, keď toto som ešte nevidel. Možno aj videl, ale určite to nie je bežné.
A navyše, to čo si postol, je čínska reštaurácia. Tam jedia všetko s ryžou. Zemiaky tam nikde ani nevidím.
Hodil si do googla "rezeň s ryžou menu" a toto prvé ti vypľulo. Tak ja potom neviem, kde sa chodím stravovať, keď toto som ešte nevidel. Možno aj videl, ale určite to nie je bežné.
A navyše, to čo si postol, je čínska reštaurácia. Tam jedia všetko s ryžou. Zemiaky tam nikde ani nevidím.
-
javatar
Hardcore addict
Rezen s ryzou si jednoznacne vyzaduje kompot. Inak je to dost suche jedlo. Mozno preto to nie je tak rozsirene.
Ano hodil som to do googla a nasiel prvy odkaz, aby si videl, ze to je beznepinco napísal:No niečo priam strašné a poburujúce som napísalBudeš môcť vôbec zaspať po tom všetkom?
Aby si teda nemal len cinsku kde vsetko jedia s ryzou:
http://www.penzionvendelin.sk/menu.pdf
http://www.obedovat.sk/trnavsky-kraj/Re ... RESTAURANT
Tak poďme teraz cestovať po celom Slovensku, aby sme našli rezeň s ryžou. Zrazu už sme vo Veľkom Záluží.
Skús prezrieť pár reštaurácií, kde majú obedové menu. Raz za týždeň v priebehu mesiaca skús ísť skontrolovať týždenný lístok a potom mi napíš, koľkokrát sa tam objavil rezeň s ryžou. Prepáč, ak som ťa pobúril tým slovkom "nikdy". Zle som sa vyjadril a mal som tam doplniť slovo "takmer". Veď sa tu predsa nebudeme hádať kvôli rezňu.
Skús prezrieť pár reštaurácií, kde majú obedové menu. Raz za týždeň v priebehu mesiaca skús ísť skontrolovať týždenný lístok a potom mi napíš, koľkokrát sa tam objavil rezeň s ryžou. Prepáč, ak som ťa pobúril tým slovkom "nikdy". Zle som sa vyjadril a mal som tam doplniť slovo "takmer". Veď sa tu predsa nebudeme hádať kvôli rezňu.
Ja len vravim, ze je to celkom bezne
a v nasom okoli "malokarpatskej oblasti" sa to jedava dost casto s domacim kompotom.