RGB LED pas v zahrade
-
cheeseburger
Light Star
RGB LED pas v zahrade
Ahoj, chcel by som sa spytat, ci nemate niekto skusenosti, ako su ledkove pasiky odolne poveternostnym podmienkam. Hladam nejaku inspiraciu ako upravit zahradu, a strasne sa mi zapacilo toto riesenie. Nieco podobne uz mam spravene, stacilo by k tomu obrubniku prihodit led pasik. Prezije to led pasik z ebayu, oznacovany ako waterproof, vlhko, dazde atd? Popripade nejake tipy ako na to? Dakujem. 
Re: RGB LED pas v zahrade
Pokiaľ ho niekde nenatrhnes a spravíš poriadne spoje (utesniš, prípadne ho aj nalepiš na vhodnú lištu) , nemal by byť problém ..
Tip ako na to? Záleží na tom, na čo chceš priamo lepiť..ak na nejaký kameň či betón, tak by som to asi nalepil nejakým odolným lepol, alebo silikónom... Dobru skúsenosť mam s lepidlom na autosklá.. natres hrubší pás (šírka cca 1cm) lepidla a pas do neho natlačíš aby sa led pás ponoril pár mm doň a trcal len kus silikonu ktorý bude svietiť ...tym pas úplne ochrániš od poveternostných vplyvov ... Predtým ho ale vždy odskúšaj ci svieti
Tip ako na to? Záleží na tom, na čo chceš priamo lepiť..ak na nejaký kameň či betón, tak by som to asi nalepil nejakým odolným lepol, alebo silikónom... Dobru skúsenosť mam s lepidlom na autosklá.. natres hrubší pás (šírka cca 1cm) lepidla a pas do neho natlačíš aby sa led pás ponoril pár mm doň a trcal len kus silikonu ktorý bude svietiť ...tym pas úplne ochrániš od poveternostných vplyvov ... Predtým ho ale vždy odskúšaj ci svieti
-
cheeseburger
Light Star
Vies mi poradit, aku listu na to? Chcelo by to nejaku flexibilnu najskor.
Dobrá voľba môže byť aj klasická tenká lišta (vrchnú časť ktorá je ako kryt) na elektro inštaláciu .., ale len ak to nebude treba velmi ohýbať len mierne oblúky ...navrtať ich na male hmoždinky a na to led pás
Mozes to kupit aj u nas, rozdiel v cene az taky nebude. Najdes s krytom IP64, 65 ci dokonca 68. Ak kupis IP68, tak sa urcite nemusis bat, ze by to voda alebo sneh poskodili. Pas mozes nalepit lepidlom Mamut alebo potom specialnym lepidlom, ktorym sa lepi kamen na fasadu. Pripadne spoje by som poriadne zasilikonoval. Bezna dlzka je 3 az 5 metrov, ale daju sa kupit aj 10m, 15m a 20m pasy. To uz snad na chodnik postaci.
Daj to do nejakej priesvitnej hadice.
-
cheeseburger
Light Star
Dakujem vsetkym za odpovede