Riziko otehotnenia pri prerusovanej sulozi

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
endolf
Zablokovaný
Zablokovaný

Riziko otehotnenia pri prerusovanej sulozi

Príspevok od používateľa endolf »

Caute. Vsetci niekedy spravime obcas chybu tak by som sa chcel opytat ako postupovat dalej :-) resp. ake su percentualne rizika.

Vec prebehla tak ze som sa do partnerky nespravil vlastne az nanu po 30 sekundach od toho ako som uz v nej nebol. To sme utreli..nemyslim si ze sa semeno dostalo do nej...Podotykam ze potom sme prestali (ziadne vniknutie do partnerky uz nebolo).
Za ako dlho funguju tie tehotenske testy ? Priatelka by mala mat o 14 dni menstruaciu pri najhorsom..
Uvedomujeme si obaja chybu a budeme sa jej v buducnosti vyvarovat :-[
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Riziko otehotnenia pri prerusovanej sulozi

Príspevok od používateľa beardie »

Asi tak 0,00malo. Šanca je ale zanedbateľná. Testy afaik tak po 2-3 dňoch
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

riziko otehotnenia určuje pearlov index, ktorý hovorí koľko tehotenstiev pripadá na 100 žien pri použití tej ktorej ochrany za rok. Pre prerušovanú súlož je to až 23, takže relatívne vysoká šanca. Napríklad pre kondom je to 3 až 10.

tehotenský test by sa mal robiť až ak bude meškať menštruácia. Ak ale nechcete toľko čakať (napríklad mala nedávno a má dlhý cyklus) tak najskôr po 2 týždňoch. Vtedy už je vajíčko uhniezdené a hladiny hormonov ktoré ten test merá sú dostatočné na nameranie. Sú aj citlivejšie testy, ktoré sa môžu už po 7- 10 dňoch. Ale 2-3 dni istotne nie.

V konkrétne tvojom prípade odporúčam počkať tých 14 dní, a ak nebude chodiť tak spraviť test. Ako si to opísal ale podľa mňa je veľmi malá pravdepodobnosť otehotnenia, takmer nulová keď si sa nespravil do nej. Jedine že by sa pri utierani nejako dostali aj dnu, ale to už by bolo skoro počatie ako mariška ježiška :) Inak je ešte tabletka po, tuším escapelle sa volá a tá sa môže do 72 hodín po styku užiť. Ale je to svinstvo, kopec hormonov a chémie a totálne jej to naruší cyklus a rozhodí organizmus. Pokiaľ nič nebolo, určite by to nemala jesť. A môže ju užiť len raz za pol roka (alebo rok?)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šanca je malá, ale čím častejšie to takto robíš, tým sa pravdepodobnosť zvyšuje. Ja osobne sa tejto forme antikoncepcie vyhýbam v maximálnej možnej miere.. to dlhé čakanie po sexe, kým dôjde partnerke menštruácia, je dosť na nervy a človek z toho sexu potom ani nemá žiadny pôžiťok.

Inak otehotnieť údajne mohla aj bez Tvojho výstreku.. mohol si totiž mať ešte nejaké spermie v sebe z predchádzajúcej ejakulácie a tie sa mohli dostať do partnerky, keď si bol v nej. Je to ešte menšia pravdepodobnosť, ale stále je.

:)
Zamknuté