Zdravim pani,
v dome mam wifi siet skrz asus wl500gp umiestnenom na vrchnom poschodi, nakolko na prizemi zvykne byt miestami nedostacujuci signal, pozical som si AirLive wl-5470ap multifunkcny AP ze ho dam na prizemie a pripojim ho 100mb kablom k hornemu routru.
Hral som sa s tym niekolko hodin, pricom som sa snazil dosiahnut, aby vysledkom bola jedna L3 siet a notebook by pri prechadzani poschodiami seamlessly roamoval medzi APckom a routerAPckom.
Wifi nastavenia dolneho AP som dal rovnake ako horneho az na kanal, kt. som dostatocne vzdialil. SSID rovnake.
Jedine co som tymto dosiahol bolo ze notebook mal problem cokolvek na sieti urobit, vsetko slo strasne pomaly ak vobec. /sedel som pri dolnom AP/ Vypnutie dolneho AP chod siete znovu umoznilo.
Najblizsie working riesenie kt. sa mi podarilo je ze som dal aj spodne AP do router modu a spravil dve L3 siete, kedy spodny router PATuje svoju siet ako klient hornemu routru, ktory mu je branou do internetu. Internet tak ide na oboch sietach, no ku kazdej sa treba explicitne pripojit, ak teda jedna z nich nespadne kompletne, kedy notebook samozrejme vyhlada najvyhodnejsiu alternativu.
----------------------------------------------
Ma niekto skusenosti s nastavovanim roamingu na so/ho zariadeniach ?
Firmware v ASUSe je najnovsi Oleg a intelovy program menezeujuci wifi som nastavil do najagresivnejsieho roaming modu aky siel.
Predom vdaka,
mademan