Robite to, co ste vystudovali?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Robite to, co ste vystudovali?

Ano, robim to, co som studoval
26
44%
Nie, robim v inom smere aky som vystudoval
21
36%
Nerobim vobec
12
20%

Celkom hlasov: 59

master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Robite to, co ste vystudovali?

Príspevok od používateľa master23 »

hughito napísal:Tieto materiály, čo sem boli poslané celkom vyvracajú tie iracionálne predstavy o tom, ako končia študenti humanitných smerov v Lidli. Skôr sa ukázal pravý opak a to že, rôznych právnikov, ekonómov a manažérov je už toľko, že sa umiestňujú na prvých pozíciach.
Preboha, to ja vobec netvrdim. ja len hovorim, ze podla mna su neni na tom ekonomovia a manazeri tak zle. a myslim si, ze s absolventami prava je to horsie ako s ekonomami, tym myslim hladanie prace.
a co mame podla teba hughito studovat? Nie kazdy ma na to, aby skoncil STUcku. Tak co mi teda odporucas studovat?
// prepac. ja som to zle potom pochopil. myslel som, ze si to ironicky myslel, co si napisal. ta posledna veta ma najma zmietla,
som myslel, ze ironicky hovoris, ze o ekonomov, pravnikov a manazerov je najvacsi zaujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som svoj príspevok nesmeroval na teba, neviem, čo si sa tak ohradil.

A študuj si čo chceš - čo ťa baví, v čom máš potenciál rásť. Ak bude ten popud vychádzať z teba a budeš mať snahu aj niečo vedieť, je úplne jedno, či je ten odbor vyťažený, alebo nie. Presadíš sa.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a) ekonomický smer - s prehľadom na poslednom mieste, žeby nebolo treba toľko manažérov?
b) strojárstvo - toľko ospevovaný tech. smer, zovšadiaľ sa na nás valí ako je strojárov málo, ale robotu nemajú? Sú na úrovni absolventov telesnej a trénerstva.
c) učiteľstvo, politické a psychologické smery sú vo výraznom nadpriemere a za sebou nechávajú právo, hutníctvo a dokonca dopravu..
d) špička je jasná, vysoko špecializované odbory ako architektúra, farmácia a čuduj sa svete umelci

Este sa vratim k tej statistike

zas raz statistika o ktorej metodike zostavenia nemame ani paru, ale tvari sa ako vypovedajuca :-D

ad: a) absolventi ekonomickych odborov maju predstavu, ze nebudu robit "podradne" roboty, ale hned budu top managermi, financnymi zralokmi, analytikmi, bankarmi, financnikmi, obchodnikmi a neviem cim vsetkym ... nebudu ... vedia z ekonomiky tie podstatne veci z potrebneho vseobecneho zakladu, ktore ovlada 75% svojpravneho ekonomicky aktivneho obyvatelstva a par rozpravok ako by to malo, mohlo a nebude fungovat, pripadne kedysi fungovalo :-D ... preto na taketo moznosti cakaju ... keby chceli robit uctovnictvo (ktore aj tak nevedia lebo to co som pisal hore), tak by robotu nasli hned :-)

b) problem je podla mna v interpretacii pojmu strojarstvo ... dnes totiz malo co patri pod strojarstvo ... vacsina odborov na VS technickych smerov je krizenych s inymi smermi a vznikaju rozne hybridy, ktore reaguju prave na potreby trhu (preto by som ich radil do tej inej kategorie "specialne technicke bla bla" ci tak nieco :-) ... hovorit o nezamestnanosti v spojeni s dobrou technickou skolou (nie TnUAD a pod.) znamena v dnesnej dobe hovorit o tom, ze dominantne technologicke podniky nevedia spravne investovat svoje prostriedky ... nakolko dobre technicke VS z velkej casti ziju z prostriedkov vyznamnych firiem, ktore maju za to pravo do istej miery formovat smer, ktorym sa skola ubera a do istej miery maju akesi pravo "prvej noci" s absolventom, pretoze by bolo pochopitelne velmi skodlive, keby propag. materialy takehoto sponzora neviseli v tejto skole na kazdom kroku ... doby kedy na chodbach visel zaramovany FeFe3C su davno prec - dnes najdeme moderne PR materialy vyznamnych technologickych spolocnosti :-)

c) ucitelstvo to je jasne - ucitelia nam povazlivo starnu a preto skoly chmatnu po absolventoch, ktori su ochotni to robit ... navyse z rad ucitelov, ale aj psychacov je vela absolventom smerujucich na pracu s ludmi - rozne personalistiky, pr funkcie a podobne moderne vylomeniny :-)
co ma zaraza su politicke vedy - neviem ci je az taky dopyt po predavacoch do lidla :-D

d) vsetko jasne okrem umelcov ... podla mna iba na oko ... neviem o tom ze by umelci pracovali masovo na nejake pracovne zmluvy a preto moze byt kriteriom ich hodnotenia nieco ine - trebars nejake ich umelecke sracky ... a to teda asi bude pochopitelne robit skoro kazdy, ked uz sa tomu venoval :-D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Troška oživím tému Humanitné vs. Prírodné:
Tomáš Prokopčák zo SME zo seba urobil idiota: http://komentare.sme.sk/c/6983204/preco ... -veda.html
reakcia Liptáka z diskusie zhrnutá tu: http://michalliptak.blog.sme.sk/c/34100 ... iptak.html
a reakcia Mistríka na navážanie sa do estetiky: http://mistrik.blog.sme.sk/c/340825/Vedy-a-pavedy.html
Reakcia na webe: http://www.jetotak.sk/editorial/ad-prec ... 26-10-2013

Osobne sa mi nepáči toto zhovaďovanie humanitných vied len preto, lebo slovenské VŠ sú to, čo sú a produkujú to, čo produkujú. To nie je problém humanitných vied, ale slovenských VŠ.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A za takéto skvosty mám platiť PIANO:
http://kultura.sme.sk/c/6886150/co-pocuvame.html
Napísať odpoveď