Romovia na Slovensku
Ja to neignorujem, vyrastal so mna vychode...asi najvacsia koncentracia romov...bolo to strasne obcas....bol som vydierany romami atd....ale tu ide o princip nehadzat kazdeho do jedneho vreca...Vigor napísal:Vy dvaja ste sa nasli, vymente si ICQ.
Ignorovat to, ako sa sprava drviva, zvyraznujem slovicko drviva, vacsina ciganov je ozaj uz smiesne. Ano, samozrejme vynimky su a mam pocit, ze to takmer nikto v tejto teme nespochybnuje, no takymi vynimkami je mozno ozaj 1%, mozno aj menej.
A Lubosko ak si to nepochopil, nikoho tu netrapi farba pleti, takze si tu nevymyslaj. Kazdy tu hovori o sposobe zivota, ktory cigani vedu. Ak by tak zili bieli, vadilo by to rovnako. Si schopny toto pochopit?
//Risko, Ty uz sa prosim dopracuj aspon do puberty.
A ide tu aj o farbu pleti...staci si precitat zopar anjelovych prispevkov, inteligentny clovek hned pochopi, ze sa jedna o zaryteho rasistu.
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Sranda, ze Ty nechces zovseobecnovat a system "hadzania do jedneho vreca" sa Ti nepaci, ale ak povies, ze tu ludom vadia cigani kvoli farbe pleti a nasledne sa odvolas na jedneho uzivatela...to hadzanie do jedneho vreca nie je
? Takze pomaly pomaly. Mozno niekomu vadia kvoli farbe, ale tych je, aspon co som odsledoval, v tejto teme minimum. Ako som povedal, ludom co tu pisu vadi sposob zivota, nie farba.
Ale Ty sa snaz pochopit. Prave princip "nehadzme ich do jedneho vreca" je jednym z dovodov tej neunosnej situacie, ktora tu je, pretoze prave tento princip podla mna vyvolava ten strach, "O moj boze co ak sa ublizi niekomu poctivemu, ak sa s tym pokusime daco spravit." Ale treba s tym nieco spravit a nepopieram, ze by mohli byt poskodeni aj ti 1% percentni, teda poctivi a slusni, ale ver mi, ze taki ludia sa v zivote malokedy stratia a teraz nejde o to, ci je biely, cierny, fialovy.
Pointa je, ze cigani tu u nas vyvolavaju pomaly tyraniu mensiny. A to je neunosne.
Ale Ty sa snaz pochopit. Prave princip "nehadzme ich do jedneho vreca" je jednym z dovodov tej neunosnej situacie, ktora tu je, pretoze prave tento princip podla mna vyvolava ten strach, "O moj boze co ak sa ublizi niekomu poctivemu, ak sa s tym pokusime daco spravit." Ale treba s tym nieco spravit a nepopieram, ze by mohli byt poskodeni aj ti 1% percentni, teda poctivi a slusni, ale ver mi, ze taki ludia sa v zivote malokedy stratia a teraz nejde o to, ci je biely, cierny, fialovy.
Pointa je, ze cigani tu u nas vyvolavaju pomaly tyraniu mensiny. A to je neunosne.
nebuem koli vynimke posudzovat cely narod.. kde by sme dosli potom? ak je vynimka, vynajde sa, a nikto na neho kydat nebude.. ja ak by som bol cigan-vynimka /rozumej inteligentny a prisposobivy/ tak nezijem v state kde je take obrovske percento mojich neprisposobivych sukmenocov a kde je takyto problem.. odisiel by som do anglicka alebo kde kde taketo problemy niesu, bodka. /ja osobne pisem prave tento prispevok tu v britanii a vidim ze tu s nimi asi problemy niesu, pracuju v obchodoch, v restauraciach a nikto s nimi nema problem, myslim ze to bude tym ze su ochotni aj oni prisposobit sa./
/edit to by sa zabili dve muchy jednou ranou. cigani vynimky by boli bez problemu a na slovnesku by nezostal ziaden cigan vynimka a tym padom by nikto nemohol argumentovat co s ciganmi-vynimkami

/edit to by sa zabili dve muchy jednou ranou. cigani vynimky by boli bez problemu a na slovnesku by nezostal ziaden cigan vynimka a tym padom by nikto nemohol argumentovat co s ciganmi-vynimkami
Takze ako by si to riesil ty? Ohanas sa iba tym aky su hrozny a ze nic nerobia pricom si zidne riesenie nepovedal:).Vigor napísal:Sranda, ze Ty nechces zovseobecnovat a system "hadzania do jedneho vreca" sa Ti nepaci, ale ak povies, ze tu ludom vadia cigani kvoli farbe pleti a nasledne sa odvolas na jedneho uzivatela...to hadzanie do jedneho vreca nie je? Takze pomaly pomaly. Mozno niekomu vadia kvoli farbe, ale tych je, aspon co som odsledoval, v tejto teme minimum. Ako som povedal, ludom co tu pisu vadi sposob zivota, nie farba.
-
Vigor
King
Jezisi, nominativ mnozneho cisla Ty buducnost naroda.
Riesenie? Ak by sa nevenoval iba hlupym, maximalne jednovetnym narazkam a prispevkom, v tejto 90(!!!) stranovej teme by si si mohol viacero navrhov precitat, s ktorymi sa viac ci menej da suhlasit. Hlavne je ale nebat sa nieco spravit, tu vsak je este vzdy "problem" rasizmu, ktory je najvacsou brzdou nejakej serioznej zmeny.
Skratka treba prelomit tu tyraniu mensiny. Treba zabranit ich mnozeniu, ved aku buducnost moze mat stat, kde najviac rastie pocet buducich nezamestnanych a nevzdelanych ludi. Taktiez je vacsi predpoklad, ze ciganska rodina by ako tak vychovala slusne dieta, ak by mali deti 2 a nie 12.
Treba vyrazne prepracovat cely system socialnej podpory, ktory tento stav, ci chceme alebo nechceme, podporuje.
Znizil by som podporu v nezamestnanosti, zvlast v pripadoch ak niekto uz roky nema zaujem vobec nejaku pracu si najst.
Tych veci je viac, potrebne by bolo vypracovat viacero navrhov a vybrat z nich to najrealnejsie a najlepsie a hlavne uviest to do praxe.
Mas Ty nejaky napad, ako to riesit? Urcite si to tu viacero ludi rado precita.
Riesenie? Ak by sa nevenoval iba hlupym, maximalne jednovetnym narazkam a prispevkom, v tejto 90(!!!) stranovej teme by si si mohol viacero navrhov precitat, s ktorymi sa viac ci menej da suhlasit. Hlavne je ale nebat sa nieco spravit, tu vsak je este vzdy "problem" rasizmu, ktory je najvacsou brzdou nejakej serioznej zmeny.
Skratka treba prelomit tu tyraniu mensiny. Treba zabranit ich mnozeniu, ved aku buducnost moze mat stat, kde najviac rastie pocet buducich nezamestnanych a nevzdelanych ludi. Taktiez je vacsi predpoklad, ze ciganska rodina by ako tak vychovala slusne dieta, ak by mali deti 2 a nie 12.
Treba vyrazne prepracovat cely system socialnej podpory, ktory tento stav, ci chceme alebo nechceme, podporuje.
Znizil by som podporu v nezamestnanosti, zvlast v pripadoch ak niekto uz roky nema zaujem vobec nejaku pracu si najst.
Tych veci je viac, potrebne by bolo vypracovat viacero navrhov a vybrat z nich to najrealnejsie a najlepsie a hlavne uviest to do praxe.
Mas Ty nejaky napad, ako to riesit? Urcite si to tu viacero ludi rado precita.
ako to riešiť ?? takto : cigáň nema robotu ani jeho žena ? žiadne dieta ak otehotnie tak by cigán dostal nejaku povinnu prácu kde by robil za euro na hodinu ale robiť by musel keby nie nech ide do basy (chcel som najprv povedať že ak nemaju prácu tak povinny potrat ale to je už fakt krute).........a hned by tu ostali cigáni ktorý maju chuť robiť a začleniť sa do spoločnosti a stými by som problem nemal a ty čo by nerobili teda by nemali ani deťi by vlastne nemohli tunak nehaávať posebe následnikov a tým pádom by sa to pekne vyčistilo.........
samozrejme toto ma napadlo v prvej minute a som to napísal určite by to chcelo riadne premyslieť atd. aby to nejak nemohli obchádzať atd. ale to už je niečo ine ide o princip : nemaš robotu ale maš 15 deti ?? tak ako žiješ ??
s prídavkov ktore im platia biely ludia . lebo maloktorý cigáň platí daňe
a to je podla teba risko a lubos fér ?
alebo je fér že za naše peniaze stavaju cigáňom domy baráky nemusia platiť žiadny nájom nič a oni to za mesiac tak zničia že by nikto ani nepovedal že ten barak je fungl novy a ešte sa stažuju že su to male domy a že chu väčšie alebo že niesu zateplene atd. ??? ti drbe ?? ja nedostanem od štátu zadarmo ani plastove dvere tiež si nane musim zarobiť ked ich chcem a im postavia zadarmo celý dom a ešte sa sťažujú ..........
samozrejme toto ma napadlo v prvej minute a som to napísal určite by to chcelo riadne premyslieť atd. aby to nejak nemohli obchádzať atd. ale to už je niečo ine ide o princip : nemaš robotu ale maš 15 deti ?? tak ako žiješ ??
s prídavkov ktore im platia biely ludia . lebo maloktorý cigáň platí daňe
a to je podla teba risko a lubos fér ?
alebo je fér že za naše peniaze stavaju cigáňom domy baráky nemusia platiť žiadny nájom nič a oni to za mesiac tak zničia že by nikto ani nepovedal že ten barak je fungl novy a ešte sa stažuju že su to male domy a že chu väčšie alebo že niesu zateplene atd. ??? ti drbe ?? ja nedostanem od štátu zadarmo ani plastove dvere tiež si nane musim zarobiť ked ich chcem a im postavia zadarmo celý dom a ešte sa sťažujú ..........
Ze co?brainwirm napísal:nebuem koli vynimke posudzovat cely narod.. kde by sme dosli potom? ak je vynimka, vynajde sa, a nikto na neho kydat nebude.. ja ak by som bol cigan-vynimka /rozumej inteligentny a prisposobivy/ tak nezijem v state kde je take obrovske percento mojich neprisposobivych sukmenocov a kde je takyto problem.. odisiel by som do anglicka alebo kde kde taketo problemy niesu, bodka. /ja osobne pisem prave tento prispevok tu v britanii a vidim ze tu s nimi asi problemy niesu, pracuju v obchodoch, v restauraciach a nikto s nimi nema problem, myslim ze to bude tym ze su ochotni aj oni prisposobit sa./
/edit to by sa zabili dve muchy jednou ranou. cigani vynimky by boli bez problemu a na slovnesku by nezostal ziaden cigan vynimka a tym padom by nikto nemohol argumentovat co s ciganmi-vynimkami![]()
http://www.echomagazin.com/sk/clanky/pr ... u_britaniu
Vigor...to je sice pekne, ale ber do uvahy to, ze na to doplacaju aj nevinny ludia, teda ked sa bavime o Romoch...to je ako keby teba s tvojou rodinou vystahovali z bytu, lebo susedia vo vasom vchode robia bordel...mozno blby priklad ale aspon ancrtnem situaciu...
cize tam by trebalo vymysliet nejaky plan ktory by nijak neposkodzoval slusnych ludi....a tu je ten hacik, je to zlozite.
-
Vigor
King
Mas pravdu, dost zly priklad.
A presne o tom hovorim. Ten strach, aby sa neposkodili ti slusni je najvacsou brzdou. Ale povedz, myslis si, ze slusne zijuceho cigana s manzelkou, ktori vychovavaju dve slusne deti by zasiahla zmena systemu socialnej podpory? Ak by sa slo prave tou cestou, myslim upravu socialnej podpory, tak by to nakoplo ludi, ktori sa flakaju, nepracuju a ziju iba zo socialnych davok bezo snahy na zmenu. Medzi tymito ludmi by isto boli aj bieli, no velku vacsinu by tvorili prave cigani. Takze tych slusnych sa to netyka.
A presne o tom hovorim. Ten strach, aby sa neposkodili ti slusni je najvacsou brzdou. Ale povedz, myslis si, ze slusne zijuceho cigana s manzelkou, ktori vychovavaju dve slusne deti by zasiahla zmena systemu socialnej podpory? Ak by sa slo prave tou cestou, myslim upravu socialnej podpory, tak by to nakoplo ludi, ktori sa flakaju, nepracuju a ziju iba zo socialnych davok bezo snahy na zmenu. Medzi tymito ludmi by isto boli aj bieli, no velku vacsinu by tvorili prave cigani. Takze tych slusnych sa to netyka.
robotu neni problem zohnať jasne tý starši už ano ale mladý človek si vždy nájde robotu na stavby vždy beru alebo do závodou aj ked je kríza na všetky firmy nedopadla tak silno ako na iné lenže mlademu pánkovy je málo zarábať mesačne 500euro lebo on maka 12 hod denne a on musí mať aspon raz toľko
a načo bude tolko on pracovať ved to zarobí za jeden deň ked ukradne nejaku telku radio a dvd-čko ........
a načo bude tolko on pracovať ved to zarobí za jeden deň ked ukradne nejaku telku radio a dvd-čko ........
-
Vigor
King
Vyhovorky, vyhovorky, vyhovorky.
Chlapce moji kamarati, studenti su schopni najst si pracu, nie brigadu ale serioznu pracu, kde sice samozrejme nie je ziaden uzasny plat, no je to praca. Ked sa niekto nesnazi a spolieha sa na podporu, je jasne, ze je tazke najst si pracu.
Ak sa budu pre ciganov neustale hladat iba ospravedlnenie, nikdy sa to nezmeni.
Chlapce moji kamarati, studenti su schopni najst si pracu, nie brigadu ale serioznu pracu, kde sice samozrejme nie je ziaden uzasny plat, no je to praca. Ked sa niekto nesnazi a spolieha sa na podporu, je jasne, ze je tazke najst si pracu.
Ak sa budu pre ciganov neustale hladat iba ospravedlnenie, nikdy sa to nezmeni.
Niesom Rom, ale viem ako to tam chodi, uz som to tu spominal X krat, nehanbim sa priznat, ze som prisiel do UK s rodinou koli finacnej situacii....a niesme sami....mas kopec dalsich rodin, hlavne z vychodneho Slovenska...ktore sa nedkoazu uzivit....nedokazu si najst pracu....
Tvoji kamarati si najdu pracu, ale predpokladam, ze ziju u mamky a ocka, a vsetko co zarobia maju na osobne ucely....a to je uplne ine...keby si kamarati mali z toho jedneho platu zaplatit mesacne najom za byt, energie, potraviny a a by sa obcas aj obliekli tak skonci dokonca v minuse...lahka matematika, ziadne vyhovorky.
Tvoji kamarati si najdu pracu, ale predpokladam, ze ziju u mamky a ocka, a vsetko co zarobia maju na osobne ucely....a to je uplne ine...keby si kamarati mali z toho jedneho platu zaplatit mesacne najom za byt, energie, potraviny a a by sa obcas aj obliekli tak skonci dokonca v minuse...lahka matematika, ziadne vyhovorky.
-
xH4wK
blbost ... ja osobne som siel na prvy pohovor kde ma vzali, minuly rok v auguste ... ziadny problem a to som bol absolvent bez praxe a takto o rok mam slusny plat z peknymi odmenami a vyhodami... staci mat chut ucit sa nieco nove a vzdelavat sa aj sam a samozrejme hladat pracu ktora ta bude bavitLub0$ napísal:Ale tyka...pozri 'ekonomicka' kriza...neviem odkial si...ale budem sa znova opakovat...je bohovsky problem zohnat si robotu pre bieleho, nieto este pre Roma...beries to teda do uvahy?
-
Vigor
King
Napisal si, ze sa neda zohnat praca. Dokazal som Ti, ze da. Opat vyhovorky? Ak by pracoval cigan tatko a cigan mamka, bol by nejaky problem?
Ty z nich robis pomaly nesvojpravnych. Nevravim, ze je lahke najst si pracu, ale da sa to, nevravim, ze sa da najst hned uzasna praca, no da sa najst aspon nejaka kym sa najde nieco lepsie. Ale viac co je potrebne na tieto veci? Snaha. A ta ciganom chyba, lebo oni su spokojni s tym ze ziju z nasich dani.
Vies, maloktory clovek dostal v prvom zamestnani 50 000 mesacne. Nasiel si nejaku pracu a postupne si pripadne nasiel lepsie miesto. Lenze bezny clovek tento proces zacne po tom, co dovrsi 18 rokov, nemusi sa starat o deti zenu.
Tak ano, ak zacne cigan prvykat v zivote pracovat v 40 rokoch so 6 detmi na krku a zenou tak je jasne, ze ten prvy plat mu bude malo. No koho je to k*rva chyba?
Ty z nich robis pomaly nesvojpravnych. Nevravim, ze je lahke najst si pracu, ale da sa to, nevravim, ze sa da najst hned uzasna praca, no da sa najst aspon nejaka kym sa najde nieco lepsie. Ale viac co je potrebne na tieto veci? Snaha. A ta ciganom chyba, lebo oni su spokojni s tym ze ziju z nasich dani.
Vies, maloktory clovek dostal v prvom zamestnani 50 000 mesacne. Nasiel si nejaku pracu a postupne si pripadne nasiel lepsie miesto. Lenze bezny clovek tento proces zacne po tom, co dovrsi 18 rokov, nemusi sa starat o deti zenu.
Tak ano, ak zacne cigan prvykat v zivote pracovat v 40 rokoch so 6 detmi na krku a zenou tak je jasne, ze ten prvy plat mu bude malo. No koho je to k*rva chyba?
prečítaj si tento článok ........vystihuje moj názor
http://pospolitost.wordpress.com/2009/0 ... dia-mlcia/
hlavne to ako je to stými mediami že ked ide o to ako policajti fackali cigánou tak to bolo dobre že nie na bilboardoch ale to že predtým okradli tetušku a pokial viem mala aj niečo z rukov asi zlomenu ? lebo ju tahali po zemy tak otom as tak nehovorilo ani sa nehovori otom že týrali toho 7ročného chlapca ja som totiž nikde nevydel v správach toto a to ich sledujem dosť často ale to o tých policajtoch ešte teraz dávaju niekedy
hlavne to ako je to stými mediami že ked ide o to ako policajti fackali cigánou tak to bolo dobre že nie na bilboardoch ale to že predtým okradli tetušku a pokial viem mala aj niečo z rukov asi zlomenu ? lebo ju tahali po zemy tak otom as tak nehovorilo ani sa nehovori otom že týrali toho 7ročného chlapca ja som totiž nikde nevydel v správach toto a to ich sledujem dosť často ale to o tých policajtoch ešte teraz dávaju niekedy
Lubos a Risko by nam tu mohli prezentovat svoje riesenia ked tak velmi radi kritizuju a nehadzu do jedneho vreca.
Lubos tebe konkretne viem ze to pojde asi velmi tazko vysvetlit a ludska spolocnost je postavena na hadzani do jedneho vreca resp nieco take ako jednotlivec atd je v spolocnosti nepodstatny a nikoho nezaujima (to plati aj v demokracii)
Lubos tebe konkretne viem ze to pojde asi velmi tazko vysvetlit a ludska spolocnost je postavena na hadzani do jedneho vreca resp nieco take ako jednotlivec atd je v spolocnosti nepodstatny a nikoho nezaujima (to plati aj v demokracii)
to je nacisticka stranka na tom nemoze byt nic pravdaZaxman napísal:prečítaj si tento článok ........vystihuje moj názor
ze lol, toto sa stava prave tym sprostym degesom co si myslia ze za vodou budu pupky valat a penezi im budu z neba padat. ale mi nehovor ze ak pride do britanie ta tvoja "vynimka" ze sa jej toto moze stat.. ved je to predsa inteligentny a prisposobivy clovek... ale deges zostane vzdy len degesom, ci bude v anglicku alebo na slovensku, s tym rozdielom ze v anglicku s nim este aj pekne vy*ebu, pricom na slovensku si zije jak prasa v pomyjach.