Romovia na Slovensku
Stále ma tu staviate do role nejakého obhajovača cigánov za každú cenu, ako ich vidím len v dobrom, ako by som ich prišiel uvítať chlebom a soľou keby mi niečo kradli na dvore a to len preto, že neletím na vlne typického proticigánskeho Slováka, ale snažím sa na tento problém nazerať s inej stránky a nevidieť ho čierno-bielo.seth82 napísal:hughito:pôvodne som nechcel reagovať, ale keďže si neodpustíš ironický podtext, tak predsa: kovbojské predstavy, ano? Tak ja ti to vysvetlím inak - na môj majeto, na ktorý som poctivo makal, nemá právo šahať nejaká socka, ktorá celý život žije z mojich peňazí. A že mám hero reči a podobne? Presne to si ja myslím o tebe a tvojich názoroch cez ružové okuliare - na plnú hubu tu cigánov hájiš, ale až by došlo k reálnej situácii, keby sa do tvojho susedstva nasťahovalo 50 neprispôsobivých, chcem viedieť, ako by si ich šiel uvítať chlebom a soľou a ako by si ich vnímal po čase a či by si sa aj ďalej hral na humanistu. Takže len toľko. Ja sa poznám a ľudský život by som v bežných prípadoch nemal odvahu vzať, v prípade hajzlov, ktorí by sa mi snažili potiahnuť výsledok mojej snahy a práce by som to ale dokázal. Tvoje reči o tom ma netrápia, keďže ma nepoznáš a teda sú to iba tvoje dohady...V tejto téme nemá zmysel s tebou diskutovať (neber to nijak útočne, to len konštatujem), keďže ty si budeš dookola točiť to svoje a schovávať sa za pojem rasizmu, na druhej strane mi ti to budeme donekonečna narúšať...takže to v podstate nemá žiaden zmysel...
Keď ti nerobí problém zabíjať ľudí za to, že sú na tvojom pozemku, nech sa páči.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tvoje nazeranie na problém z inej stránky ľuďom, ktorí trpia pod terorom cigánov, nijako nepomôžeš a tvoje teórie slušne povedané - naprd. Dôvodov, prečo nestrieľam intruderov na mojom pozemku som ti napísal už dosť, ale s radosťou zopakujem - pozri si moje bydlisko, plus - nechce sa mi trapošiť s našou slávnou legislatívou.
-
Resistance
Novice
-
Adulko1
Light Professional
hughito: Mozno tam mate par dobrych ciganov, alebo si nim sam, ale skus si predstavit, ze by napadali tvoje deti, ci blizkych ... Pacilo by sa ti to??? Nechal by si ich v tom pokracovat?? A dasia vec, to co si si ty sam krvopotne nasetril a kupil, to chces akoze len tak nechat ciganom, nech si to beru a za rohom ti budu bit deti a pod.?? Asi si take este nezazil, tak preto reagujes tak ako reagujes ...
Neviem kto mi pisal taku blbost, ze aby som sa JA prestahoval prec od nich, ked oni si tu pridu a su tu iba rok a robia sa ako keby to bola ich dedina napr. Kurnik, tak toto mam ja trpiet?? Co im mam podarovat dom, kde zijem cely svoj zivot??
Neviem kto mi pisal taku blbost, ze aby som sa JA prestahoval prec od nich, ked oni si tu pridu a su tu iba rok a robia sa ako keby to bola ich dedina napr. Kurnik, tak toto mam ja trpiet?? Co im mam podarovat dom, kde zijem cely svoj zivot??
-
Iron-Eddie
Light Professional
Hughito, z akého iného uhla pohľadu? Že chudáčikovia rómovia za svoj lifestyle nemôžu a že za to všetko môžu rasistickí gadžovia?
Ak máš zdravý rozum, tak sa na to nemôžeš dívať tým svojim spôsobom - obhajovať ich donekonečna. Ty delíš ľudí na rasistov a tých, čo cigána (bordelára ofc.) ešte nikdy nestretli. O médiách tvrdíš, že vytvárajú takúto mienku o cigánoch - myslím, že sa snažia skôr tiež o to ukazovať ich čo najviac ako chudákov (pravdaže, nie vždy), ktorí potrebujú náš sucit a našu pomoc.
Snaha je pekná, ale nevýrazná. Viď prvú časť príspevku.
A taká otázka: kde vlastne bývaš?
Ak máš zdravý rozum, tak sa na to nemôžeš dívať tým svojim spôsobom - obhajovať ich donekonečna. Ty delíš ľudí na rasistov a tých, čo cigána (bordelára ofc.) ešte nikdy nestretli. O médiách tvrdíš, že vytvárajú takúto mienku o cigánoch - myslím, že sa snažia skôr tiež o to ukazovať ich čo najviac ako chudákov (pravdaže, nie vždy), ktorí potrebujú náš sucit a našu pomoc.
snažím sa na tento problém nazerať s inej stránky a nevidieť ho čierno-bielo
A taká otázka: kde vlastne bývaš?
Zato tvoje radikálne nazeranie na problém pomôže, takisto ako nadávanie na cigánov na hojko.com pomôže utlačovaným ľuďom...toto sú čo za argumenty ?seth82 napísal:Tvoje nazeranie na problém z inej stránky ľuďom, ktorí trpia pod terorom cigánov, nijako nepomôžeš a tvoje teórie slušne povedané - naprd. Dôvodov, prečo nestrieľam intruderov na mojom pozemku som ti napísal už dosť, ale s radosťou zopakujem - pozri si moje bydlisko, plus - nechce sa mi trapošiť s našou slávnou legislatívou.
//autoeditácia príspevku ( 19 Sep 2009, 12:15 )
Zaujímavý je tvoj nick a takisto aj meno domény, na ktorej články sú...
iron-eddie :
Ty delíš ľudí na rasistov a tých, čo cigána (bordelára ofc.)
Že chudáčikovia rómovia za svoj lifestyle nemôžu a že za to všetko môžu rasistickí gadžovia?
Snaha je pekná, ale nevýrazná.
Stačí ?
Nebudem zverejňovať.A taká otázka: kde vlastne bývaš?
A cigána som videl na vlastné oči, predstavte si. Dokonca ich ale 7 býva v mojom vchode.
adulko : A čo ti vadí ma tých miestnych obyvateľoch ?
Prečo by sa malo poukazovať na etnicitu obyvateľov ?
-
Adulko1
Light Professional
K tym mediam doplnim: v nemenovanej obci bola velka razia a bitka o notebook, s ktorym kseftovali cigani so skupinkou chlapov ... V skratke strhla sa velka bitka, prisla jojka a co povedali???!! Nie ze by povedali, ze miestny romovia to sposobili a pod. Ale zatrepali, ze MIESTNY OBYVATELIA!!! A je to velky rozdiel, mali by si rozmysliet koho budu zhadzovat a trepat take blbosti .. Ked to spravili romovia, tak nech nezatahuju do toho bielych!!! Proste prisli cierny, zbili bielych a akoze to urobili obyvatelia???? Ale ktori!!! Takto sa postupne spini a zapratava slusna obec takouto havedou, ako sa potom ma clovek tesit domov do svojej rodnej obce?? Bude sa hambit dokym s tym niekto nieco neurobi ...
-
Shark NX
Addict
hughito a zase ... Adulko ti dal krasny priklad ako to funguje a na co si sa ty zmohol?? Na tohoto smajlika
a na nemiestnu otazku: Co ti vadi na tych miestnych obyvateloch.
Chlape ty sa preber ... Alebo vypadni z tejto temy.
Vadi mu asi to ze sa nemoze normalne prejst po meste/dedine kde byva bez toho aby ho nejake čokoladove individua nezacali otravovat, vyhrazat sa a v najhorsom mlatit.
A nie su to miestny obyvatelia ale Humus, Filcky a Nekázen ktora sem dosla zit Parazitnym stylom zivota a otravovat normalne zijucich ludi.
Cesi maju jednu peknu vetu. Lidé jsou ku*vy. Jen mrdaj a kradou.
Ja by som to mierne preformuloval. Rómové jsou ku*vy. Jen mrdaj a kradou.
Chlape ty sa preber ... Alebo vypadni z tejto temy.
Vadi mu asi to ze sa nemoze normalne prejst po meste/dedine kde byva bez toho aby ho nejake čokoladove individua nezacali otravovat, vyhrazat sa a v najhorsom mlatit.
A nie su to miestny obyvatelia ale Humus, Filcky a Nekázen ktora sem dosla zit Parazitnym stylom zivota a otravovat normalne zijucich ludi.
Cesi maju jednu peknu vetu. Lidé jsou ku*vy. Jen mrdaj a kradou.
Ja by som to mierne preformuloval. Rómové jsou ku*vy. Jen mrdaj a kradou.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
Adulko1
Light Professional
Shark NX, si moj clovek, presne takto to aj ja myslim.
Akoze tamten ani nevie o com je rec, ze 7 ciganov
prosim ta, kde zijes?? V nejakej rezervacii? Ze ich tam mate tak malo? Asi si zrejme nikdy nic s nimi nezazil, a ak ano, tak mi napis co ... Ci sa ti vyhrazali, ci ta bili, nahanali, cela tlupa ciganov ... Ci aj tvojich blizkych, o ktorych ty zrejme strach asi ani nemas ...
Akoze tamten ani nevie o com je rec, ze 7 ciganov
-
seth82
Darca
Hughito: Moje nazeranie na problém nie je o nič radikálnejšie ako to tvoje (ja tvrdím, že na vine sú oni, ty tvrdíš, že na vine je hocikto, iba nie oni). Jediný rozdiel je v tom, že ja som sa s týmto živlom už v živote stretol a ty žiaľ nie. To, že mi napíšeš, že v tvojom vchode žije zopár cigánov, ktorí žijú normálnym životom je zasa jeden z tvojich obohraných trackov, ktoré už nemienim komentovať.
-
Grim
Darca
Adulko1: nozaj ma udivuje, že už to zašlo až takto daľeko. To čo tu čítam je pre mňa novinka. Nesledujem TV ani iné pofidérne zdroje, ale myslel som že oni "len" kradnú a bijú ľudí. To že ich bez následkov vraždia je už troška moc a divím sa že aj napriek tomu, že sme po krk v sračkách, si stále nechávame nasierať na hlavu. Asi nám to je už jedno a každý si povie že jedno hovno (cigán) navyše hore-dolu. Tieto reči nikomu nepomôžu. Hughito, ty si tu reagoval vetou "Zato tvoje radikálne nazeranie na problém pomôže, takisto ako nadávanie na cigánov na hojko.com pomôže utlačovaným ľuďom...toto sú čo za argumenty ?" na setha. Na takúto hovadinu musím zareagovať: Radikálne nazeranie ani tak nepomôže, ako skôr radikálne činy. Ale človek s radikálnym nazeraním na radikálny problém je o krok bližšie k jeho radikálnemu riešeniu ako nejaký radikál...kto si ty? Ježiš Kristus? Lebo také podobné hlásal on - keď dostaneš po papuli, vypýtaj si ešte jednu...rád by som vedel odkiaľ si...ukážem ti jednu dedinku nedaľeko odomňa, chceš?
Shark : Keď máš zjavne problém s pochopením mojich príspevkov, a ako pozerám, tak aj problém zo zrakom, lebo vidíš záhadne smajlíkov tam, kde nie sú, tak na mňa nereaguj.
Ďakujem.
Adulko : To isté platí pre teba, celý tento tvoj príspevok bol o ničom :
Negatívny zážitok nemám, akurát v detstve ma raz akýsi cigán zhodil z bicykla, keď som bol u babky.
Proste s cigáni, s ktorými prichádzam do styku, sú úplne v pohode a normálni ľudia ( a samozrejme netvrdím, že vy tam s cigánmi problémy môžte mať, resp. máte iné skúsenosti s nimi ).
grimreaperka :
Takže, poďme ich strieľať ? Nie ?
Do rady...
Mne by vôbec nevadilo, keby ste tu vyzývali na radikálne kroky proti konkrétnym cigánom, ktorí páchajú to zlo ( krádeže a dokonca aj vraždy ) , ale vy strašne generalizujete.
Radšej si prečítaj pár strán dozadu a až potom sem píš, lebo inak píšeš kraviny.
Ďakujem.
Adulko : To isté platí pre teba, celý tento tvoj príspevok bol o ničom :
seth : Opäť niečo, čo som nikdy netvrdil :Akoze tamten ani nevie o com je rec, ze 7 ciganov Very Happy prosim ta, kde zijes?? V nejakej rezervacii? Ze ich tam mate tak malo? Asi si zrejme nikdy nic s nimi nezazil, a ak ano, tak mi napis co ... Ci sa ti vyhrazali, ci ta bili, nahanali, cela tlupa ciganov ... Ci aj tvojich blizkych, o ktorych ty zrejme strach asi ani nemas ...
Moje nazeranie na problém nie je o nič radikálnejšie ako to tvoje (ja tvrdím, že na vine sú oni, ty tvrdíš, že na vine je hocikto, iba nie oni)
Ja som stretol cigánov za život dosť, aj sa ich nachádza v mojom okolí dosť.Jediný rozdiel je v tom, že ja som sa s týmto živlom už v živote stretol a ty žiaľ nie.
Negatívny zážitok nemám, akurát v detstve ma raz akýsi cigán zhodil z bicykla, keď som bol u babky.
Proste s cigáni, s ktorými prichádzam do styku, sú úplne v pohode a normálni ľudia ( a samozrejme netvrdím, že vy tam s cigánmi problémy môžte mať, resp. máte iné skúsenosti s nimi ).
grimreaperka :
Takže, poďme ich strieľať ? Nie ?
Do rady...
Mne by vôbec nevadilo, keby ste tu vyzývali na radikálne kroky proti konkrétnym cigánom, ktorí páchajú to zlo ( krádeže a dokonca aj vraždy ) , ale vy strašne generalizujete.
Už ma to akosi prestáva baviť, vkladáte mi to úst niečo, čo som nikde netvrdil.to si ty? Ježiš Kristus? Lebo také podobné hlásal on - keď dostaneš po papuli, vypýtaj si ešte jednu
Radšej si prečítaj pár strán dozadu a až potom sem píš, lebo inak píšeš kraviny.
-
Iron-Eddie
Light Professional
Zabite ho!
Za to, že ty máš s nimi samé dobré alebo neutrálne skúsenosti, to neznamená, že sú svätí. Väčšina z nás tu má samé negatívne skúsenosti s cigánmi (hoci ja som na tom o čosi lepšie) a ide o rôznych ľudí, pravdepodobne z rôznych kútov Slovenska.
Veď tu sa hovorí len o takých cigánoch (jasné, že pre "opatrenia" neodbachnem nejakého róma, ktorý má maturitu a dajme tomu aj úspešne zvládol VŠ a teraz robí poctivo u nejakej firmy.)
Daj si týždňový výlet na L9 alebo do inej "prenádhernej" osady, a potom sa ozvi.
Za to, že ty máš s nimi samé dobré alebo neutrálne skúsenosti, to neznamená, že sú svätí. Väčšina z nás tu má samé negatívne skúsenosti s cigánmi (hoci ja som na tom o čosi lepšie) a ide o rôznych ľudí, pravdepodobne z rôznych kútov Slovenska.
Vau, až jeden!Negatívny zážitok nemám, akurát v detstve ma raz akýsi cigán zhodil z bicykla, keď som bol u babky.
To sa nedá povedať o cigánoch, s ktorými sa stretávajú ostatní ľudia z fóra, a takých cigánov je väčšina.Proste s cigáni, s ktorými prichádzam do styku, sú úplne v pohode a normálni ľudia ( a samozrejme netvrdím, že vy tam s cigánmi problémy môžte mať, resp. máte iné skúsenosti s nimi ).
Mne by vôbec nevadilo, keby ste tu vyzývali na radikálne kroky proti konkrétnym cigánom, ktorí páchajú to zlo...
Daj si týždňový výlet na L9 alebo do inej "prenádhernej" osady, a potom sa ozvi.
-
Shark NX
Addict
hughito to ti doteraz trvalo vymysliet si na mna nejaku konstruktivnu kritiku??
Sprav mi laskavost a zastrel sa ... Dakujem. Vsak ty si uplne Neinteligentny!!!
Keby blbost nadnasala tak sa zrazis z ISS ... Toto uz fakt nema obdoby
Ano aj ja som vcera videl slusnu Cigansku rodinu v Metre v Prahe.
Mali decko v Kociku a bavili sa o normalnych veciach ... Boli slusne obleceny atd.
Ale to nic nemeni na tom ze takato rodinka je v pomere 1:1000 ku Ciganskej havedi.
To je velmi dobre ... Je ich na Slovensku mozno 50000 a z Toho 50 ich je normalnych
Za toto urcite mozeme tiez my bieli ... My sme ich utlacali a ublizovali im.
A toto si tiez urcite len postarky vymysleli lebo su to lenive slepice ze?? Aj ti mestsky Policajti radsej na Stanici zeru Donutsy
http://zpravy.idnes.cz/posta-nenosi-zas ... domaci_taj
Ano aj ja som vcera videl slusnu Cigansku rodinu v Metre v Prahe.
Mali decko v Kociku a bavili sa o normalnych veciach ... Boli slusne obleceny atd.
Ale to nic nemeni na tom ze takato rodinka je v pomere 1:1000 ku Ciganskej havedi.
To je velmi dobre ... Je ich na Slovensku mozno 50000 a z Toho 50 ich je normalnych
Za toto urcite mozeme tiez my bieli ... My sme ich utlacali a ublizovali im.
A toto si tiez urcite len postarky vymysleli lebo su to lenive slepice ze?? Aj ti mestsky Policajti radsej na Stanici zeru Donutsy
http://zpravy.idnes.cz/posta-nenosi-zas ... domaci_taj
-
Adulko1
Light Professional
Grim-Reaperka: žiaľ je to tak.
ako nechápem tých ľudí, že dôkazu všetkých bielych hádzať donjedneho plnení vreca s ciernymi na takto ich od nich zamazat ...
Shark
ty si mu dobre dal. hughito, to fakt nemalahke so sebou. Skutočne nezažil nič s ciganmi, tak preto ani neviem čo tu vlastne robí v tejto téme. Je s nami bielymi alebo je ciganom sám?? To že ho raz zhodi nejaké decko, keď on sám bol alebo je decko, ktoré sa učí na bicykli ... To je malé zrniecko, bezcenne nič oproti ostatnemu čo si už dovoluju pachat.
Ps: nemá kotleba nejaký mail alebo podobne niečo?
Shark
Ps: nemá kotleba nejaký mail alebo podobne niečo?
Na toto som spýtam len :Za to, že ty máš s nimi samé dobré alebo neutrálne skúsenosti, to neznamená, že sú svätí.
A ? Tvrdím alebo tvrdil som ja niečo iné ?
A čo by sa akože malo zmeniť na mojom uvažovaní ?Daj si týždňový výlet na L9 alebo do inej "prenádhernej" osady, a potom sa ozvi.
Ja si veľmi dobre UVEDOMUJEM že existujú aj osady, aj Luník, aj to tu neustále píšem, ale vy to akosi prehliadate.
shark :
Zaujímavé, že toto píše človek, ktorý zjavne neovláda nominatív plurálu a nedokáže často pochopiť význam jednoduchého príspevku, čo ho potom núti k tomu, aby som seba dostal takéto "výblitky".hughito to ti doteraz trvalo vymysliet si na mna nejaku konstruktivnu kritiku??
Ale uvedom si, tento pomer existuje len v tvojej krásne hlavičke, ktorá má zjavne troška jednoduchší štýl uvažovania.Ale to nic nemeni na tom ze takato rodinka je v pomere 1:1000 ku Ciganskej havedi.
adulko :
A potom, že na Slovensku nie sú rasisti.žiaľ je to tak. Sad ako nechápem tých ľudí, že dôkazu všetkých bielych hádzať donjedneho plnení vreca s ciernymi na takto ich od nich zamazat ...
Adulko, Shark ma úplne ničí, som tu poskladaný pod počítačom a nemôžem vstať.
Nechcem sa ťa nijako dotknúť ale ako sledujem tvoj prejav, vyjadrovanie a názory, tak je to s tebou celkom biedne. Taktiež máš problém chápať súvislosti.
A že číslo na Kotlebu ?
Toto môže napísať už fakt len *****, sory.
-
Shark NX
Addict
Prepac hughito ja ked s niekym diskutujem tak sa snazim nastavit na jeho uroven ... Pri tebe ma to taha strasne nizko ... Nepomozem si.
Ten pomer existuje len v Mojej hlavicke?? Moj zlaty ... Kazdy normalny, slusny cigan je uz bud v Anglicku alebo Kanade a normalne pracuje ... Tu na Slovensku zostalo len nejake male % Slusnych a zvysok je uz to co som pisal vyssie.
Ak si ineho nazoru prosim ... Dokaz mi ze to je opacne ... Aha! O to sa tu snazime dlho ale stale z teba vychadzaju bud totalne nepodstatne veci alebo Prazdne reci.
To ze ty mas neuveritelne stastie a natrafil si na Ciganov ktory su Slusny, Normalne vychovany je sice pekne ale uvedom si ze v 95% Pripadov to je presne naopak a to sa ti tu cely cas snazime vysvetlit ... Ale nie ... Ty si stale musis mlet svoje.
A nechytaj sa mojej Gramatiky ... Ked budes ovladat tolko jazykov co ja potom sa mozes porovnavat ... Dakujem.
Ten pomer existuje len v Mojej hlavicke?? Moj zlaty ... Kazdy normalny, slusny cigan je uz bud v Anglicku alebo Kanade a normalne pracuje ... Tu na Slovensku zostalo len nejake male % Slusnych a zvysok je uz to co som pisal vyssie.
Ak si ineho nazoru prosim ... Dokaz mi ze to je opacne ... Aha! O to sa tu snazime dlho ale stale z teba vychadzaju bud totalne nepodstatne veci alebo Prazdne reci.
To ze ty mas neuveritelne stastie a natrafil si na Ciganov ktory su Slusny, Normalne vychovany je sice pekne ale uvedom si ze v 95% Pripadov to je presne naopak a to sa ti tu cely cas snazime vysvetlit ... Ale nie ... Ty si stale musis mlet svoje.
A nechytaj sa mojej Gramatiky ... Ked budes ovladat tolko jazykov co ja potom sa mozes porovnavat ... Dakujem.