Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa ephramko »

ja som sa len vzdy cudoval, ako dlho ludia dokazu rozoberat a aj sa vrazdit, len kvoli tomu ze niekto ma menej pigmentu v kozi a niekto ma viac...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Keby si bol trochu vnimavejsi, tak by si videl, ze na Slovensku to vo velkej vacsine pripadov vobec nie je zalezitost farby koze, ale spravania sa danej skupiny obcanov.
A ked si taky velky antirasista a chces pomoct ciganom, tak sa zober do osady a zacni ich (tak ako mnohi pred tebou) ucit, ako sa umyvaju ruky, kam sa chodi na zachod a vysvetli im tiez, ze sex s dcerou/sesternicou/sestrou produkuje iba dalsie zdegenerovane stvorenia. Ked (tak ako mnohu pred tebou) neuspejes, tak mozno na nich zmenis nazor.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ale neplette sem zase tieto sprostosti...ja som reagoval len a len na kaliho prispevok, ze podla neho treba v spravach hovorit ked nieco urobi rom a zdoraznit to, lebo su to grazli...to je typicke rasisticke vyhlasenie...zaskatulkovat niekoho a hotovo...

to co zije v osadach je odpad...ale romovia ktorych poznam ja, nemaju nic s tymi v osade spolocne...tak si to laskavo uz uvedomte...
pre mna za mna, ked potrebujete aby vam v spravach hovorili akej farby pleti bol pachatil...tak si taky zakon schvalte...ja to nepotrebujem...aj tak z 20 reportazi v spravach bude 19 bielych...
vy potrebujete pocuvat ze biely pachatel, romsky pachatel, madarsky pachatel, pruhovany pachatel a pachatel z marsu ??? ako keby to nebolo absolutne jedno...

sa tvarite ako keby vychova, rodina a prostredie nehrali rizhodujucu ulohu ci z daneho cloveka vyrastie grazel alebo slusny clovek...miesto toho vam zase ide len a len o farbu pokozky, to si fakt myslite ze rasa zohrava hlavnu ulohu v tom ci budete pachat kriminalitu ???
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak by boli presne statistiky, som schopny ti to povedat ;-)

//post cislo 1000
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

aj tak z 20 reportazi v spravach bude 19 bielych...
Ja myslím ,že je to skôr naopak :D
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

ephramko to, že sa uvádza národ je bežné. Bežne sa objavujú správy napríklad z Rakúska kde sa hovorí o Slovenkách, ktoré tam chodia za prostitúciou a Slovákoch, ktorí tam robia podvody a nechodím si z toho trhať vlasy. Taký výspelý národ ako Rakúsko to robí bežne a nikto si tam z toho nič nerobí a je na nás aby sme robili lepšie renomé a nie nejakým umelým spôsobom zakozovať Rakúšanom aby o nás hovorili v zlom. Nikto iný to za nás neurobí. Chápeš už alebo ako dlho si plánuješ omieľať to isté ?
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

ephramko napísal:a potom sa este ludia ako kali cuduju, ked ich niekto plnym pravom nazve primitivne rasisticke prasce...
Kali520 môže všetko na tomto fóre, pretože ma nad hlavou zelenú žiaru, len sa pozrite na jeho odpoveď na príspevok už som si dávnejšie všimol, že vy zelenáči ste nedotknuteľní a moderátori to vrelo tolerujú :roll:.
ko*ot. Za tie podmienky si mozu sami.
// beardie: Predsa nebudem reportovať každý príspevok usera, ktorý ma vo zvyku takto sa vyjadrovať pravidelne...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kolkokrat si ten prispevok reportol?

//ak neurobis nic na napravu, tak sa nestazuj
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

O tomto zdôrazňovaní etnicity bol raz perfektný článok na blisty.cz, keď v českých médiach spáchal zločin nejaký Albánec a nadpis v nejakom plátku bol samozrejme zhruba v takomto štýle: Albánec spáchal trestní čin

Ďalej tam písali o novinárskej etike, ktorá bola vtedy v týchto našich zemiach ešte bez úrovne, teraz sa to už zdá sa zmenilo.
Písali tam aj niečo v tom zmysle, že toto sa nikde vo svete v serióznych médiach nerobí, etnicita páchateľa sa spomenie max. niekde v článku, alebo vôbec (určite nie v nadpise!), lebo to nie je vôbec relevantné a vznikajú tým len stereotypy a predsudky.

Žiaľ sa mi tento článok neporadilo nájsť, bolo tam toho viac a bol oveľa viac rozsiahly.

Toto aj odpoveď na tvoj príspevok seth82, podľa mňa o žiadne cielené zakrývanie cigánskej kriminality nejde. To je blbosť. Napr. čo ti nesedelo na tom nadpise o Slovákoch, ktorí kradli banku ? Neboli to snáď Slováci, alebo kde je problém ?

Veď aj cigáni sú Slováci.

kali: Tak to som si potom pomýli, beriem späť.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Ak poviem, že drviva väčšina väzňov v base su cigani som primitivne rasisticke prasa, alebo je to holy fakt? To, že väčšinu z nich (aj tych v base, ktori pachaju kriminalitu) a ich množiace sa početne rodiny preberajuce zvyky svojich predkov živia slušne pracujuci občania ma suvisieť ako s pigmentom v ich pokožke? Ephramko, ty si riadne mimo. Vieš vôbec o čom sa tu rozpráva? Cigani nemaju pravo sa sťažovať na nejaky naš„rasizmus“, ale v prvom rade povinnosť sa snažiť prispôsobiť životu v civilizovanej spoločnosti. Ked sa im nepači, dovidenia, nech idu kade ľahšie. Problem je ten, že vďaka svojmu image, ktory si starostlivo vytvaraju ich nikde ani nechcu (vid. Francuzi, Maďari atd atd).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

civilizovanej spolocnosti :smt033 ja radsej budem byvat v bytovke len a len s tymi ciganmi ktorych ja poznam...ako s niektorymi co tu pisete tieto prispevky, skatulkujete, vyjadrujete sa prilis vseobecne...a potom sa este citite dotknuty, ked svojimi vseobecnymi nenavistnymi kecami urazite nevinnych ludi a oni vam na to nieco povedia...

ano cigansky rasizmus sa u nas tiez rozmaha, aj medzi ciganmi su primitivne prasce, ktore ked sa nieco suchne, tak hned vykrikuju o rasizme...a rovnako medzi slovakmi je tiez vela primitivnych rasistickych prasiat, ktore verejne vyjadruju svoje nanavistne nazory aj otvorene propaguju fyzicke nasilie zalozene len a len na rase a ludi ktori sa opovazia ich kritizovat, nazyvaju "zradcami naroda" ... no kde sme sa to na Slovensku dopracovali ??? ved toto nie je normalne...a hlavne ako sme sa k tomu dopracovali ? preco ??? (niektori na tuto otazku nemusia ani unuvat odpovedat, uz si viem predstavit odpovede typu ze to vsetko zacali cigani a podobne...) ale chyba a vina nikdy nebyva na 1 strane a obzvlast nie, ked sa jedna o takyto komplikovany problem... a pokial si toto niektori neuvedomia, ze cigani nie su nejaki cudzinci v nasej krajine, nezacnete ich brat ako rovnocennych partnerov a nezacnete potom nieco riesit...tak sa nikdy nikam nedopracujeme...a tento "problem" moze skoncit velmi velmi zle...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ephramko: vďaka takým ľuďom ako ty sa situácia medzi ľuďmi u nás doma iba zhoršuje. Pretože vy pôsobíte ako akési hrdzavé ihly, ktoré naďalej ešte pichajú do už aj tak dosť veľkej rany. Silou mocou tu ideš presviedčať diskutujúcich o tom, že akí sú rasisti a to iba preto, lebo ty máš iné alebo nulové skúsenosti s týmto etnikom. Skús pochopiť jednu vec - ľudia nefungujú na princípe "čítal som a preto ich nemám rád" (a aj keby to tak náhodou bolo, tak veľká časť obyvateľstva by takto istotne nedopadla), ale skôr na systéme akcia-reakcia. A teda - my, ktorí tu vypisujeme o výhradách voči cigánom, máme s nimi skúsenosti, ktoré nás primäli k tomu, aby sme zaujali takýto postoj. MY si nemáme čo uvedomovať a nebudeme brať za rovnocenných partnerov skupinu ľudí (nech už má pleť hocijakej farby), ktorá vyciciava štát, žije z našich daní - dovolím si tvrdiť, že bez 400 tisícovej bandy by sme boli dnes minimálne na úrovni Rakúska alebo inej západnej krajiny.

Takže zopakujem - ako hovorí naše príslovie "niet dymu bez ohňa" - cigáni, ktorí sa správajú tak, ako my opisujeme, že sa správajú, nie sú iba legendou ako Eragon alebo poľský príbeh o Baziliškovi. My sme si to nevymysleli, my sme si ich nespôsobili a MY sme tí, ktorí si môžu o nich utvárať slobodný názor, pretože MY ich financujeme. Dúfam, že tu nezačneš zasa opakovať to, že nie sú všetci rovnakí, pretože mňa už nebaví sa tu opakovať. Mimochodom - žijem už roky v UK a ak si si všimol moje príspevky, sú to práve cigáni (dostal som sa k ďalšiemu dôveryhodnému zdroju), ktorí nám tu krásne kurv1a povesť. Áno, cigáni.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak v londyne som toho uz videl vselico, napriklad aj napis "slovaci prosim nekradnite"...a to original v slovencine :D a s tym kradnutim sme dost znamy po svete...v turecku sa mi stalo, ze ked vystupil slovensky autobus...a turci poculi ze sme slovaci, tak prve co urobila casnicka ked dosla k stolu je ze zobrala popolnik a korenicky prec... :D ...a nehovorim o viedni, vo viedni si si mohol nechat bicykel vonku aj v noci a to nezamknuty...dnes si ho nemozes ani cez den nechat vonku zamknuty...lebo tam posobia slovenske a polske gangy, ktore kradnu bicykle...a ja som len vdacny za to, ze v rakusku je takych ludi ako vy stale malo...a nezacali to zovseobecnovat na vsetkych slovakov...ale aj im uz raz zacne dochadzat trpezlivost...a aj tam sa zacnu tvorit velke predsudky a skatulkovanie...a potom len pocitite ako sa dnes citia niektori slusni spoluobcania, snazia sa, ziju slusne a napriek tomu sa stale najdu ludia, ktori ich urazia len preto ze patria k nejakej mensine...aj taketo je Slovensko...zial...
pretoze slovaci velmi radi hladaju chyby na inych len nie na svojej strane...a som si vedomy ze za toto dostanem vela minusiek...

mi chces povedat, ze drviva vacsina Slovakov byva vedla romskych osad a preto maju predsudky voci romom ? alebo ze jedno okradnutie romom ma za nasledok vytvorenie takej verejnej mienky ??? to ze kazdy den nas okradaju bieli spoluobcania, bratia Slovaci, to si ale vacsina ludi neuvedomuje...oni nas doslova okradaju o miliardy eur...ale robia to rafinovanejsie ako ze vam na ulici vytrhnu kabelku, alebo v noci ukradnu zemiaky zo zahrady...

a musime si priznat otvorene, rasizmus je v slovenskej spolocnosti hlboko zakoreneny...suvisi s tym, ze slovaci maju akosi v mentalite automaticky odmietat vsetko ine, nove, cudzie...bez toho aby nieco o tom vedeli...

slovaci vzdy romov odmietali prijat...vydelovali ich, skatulkovali...a to sa dialo po stovky rokov...preto nemozete cakat ze sa dnes lusknutim prstov zacnu vsetci romovia spravat tak ako sa spravaju slovaci a vsetci sa nam prisposobia, len pretoze my sme vacsina....
osobne by ma napriklad zaujimali statistiky z uradov prace o poberatelov davok a podobnych...stale sa mi akosi nechce verit ze by mala mensina poberala drvivu vacsinu davok v nasom state...

a to ze by sme sa mali ako v rakusku, keby sme nemali romov...to si podla mna na dost velkom omyle...na slovensku sa mame tak ako sa mame, hlavne kvoli sebe...pretoze u nas panuje taka kultura...ze vsetci chcu zarobit co najviac a co najrychlejsie...a potom sa cudujeme, ze nas stat je prehnity korupciou...ze dolezite a dobre platene miesta zastavaju totalni idioti, ktori sa tam dostali len a len kvoli tomu ze maju znamosti...a hlavnym vyciciavacom penazi na Slovensku vidim statnu spravu, to je ako rakovinovy tumor na mozgu, si nevies predstavit ake velke percento ludi na slovensku je zamestnanych v statnej sprave a stale platia zakony, kedy niekto odide do dochodku, berie obrovsky vysluhovy dochodok pricom dalej zostava pracovat pre stat a berie aj obrovsky plat, pretoze ma napriklad vysoku hodnot....

a zaroven by ma zaujimalo, kolky z vas sa na Slovensku stretli s rasizmom ked sa chceli zamestnat...ked ste mali lepsiu prax aj vzdelanie ako vasi superi...a napriek tomu prijali bieleho, pretoze vy ste rom a on je nerom...na jednej strane si za toto mozu romovia sami, pretoze aj medzi nimi je vela zlych...na druhej strane vy tomu tiez velmi nepomahate, ked na zaklade stereotipov sirite po verejnosti svoje nazory, ktore nie su velmi lichotive a takto ovplyvnujete verejnu mienku ludi, ktori su neutralni alebo nemaju s tym skusenosti...
Gothar
Moderátor
Moderátor

No este zabudas na to, ze velmi casto sa za spojenim "slovaci kradli v zahranici" skryvaju nasi opaleni spoluobcania. Spominam si na posledny vacsi pripad s kreditkami, vtedy brali karty z UK a snazili sa z nich vyberat hotovost vo Francuzsku. Bola to organizovana skupina a samozrejme romska, cize ked ide o kradnutie, tak sa vedia celkom pekne vynajst.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

pokial viem tak za tento pripad nebol nikto pravoplatne odsudeny, cize vsetko co tu povies ty alebo ja su len dohady...a zistili sa len mena na ktore boli tie kreditky vydane, to boli slovensky romovia...ale dost pochybujem ze by boli taki sprosti a zobrali si to na svoje mena, takze je jasne ze za tym musel stat niekto ini a organizovat to cele, to ci aj to boli romovia alebo bieli alebo to bol proste gang ktory sa sustredi na taketo profi podvody a sklada sa z roznych ludi...tak to zatial nie je zname...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ty sa proste snazis obhajit neobhajitelne...u nas plati to iste co vo Francuzsku - romske osady su semeniskom zlocinu, prevazne malych kradezi a lupeznych prepadnuti, ale aj uzernictva a s tym nic nespravis aj ked sa na hlavu postavis. Vie to kazdy, kazdy to chce riesit, ale zatial nikto nenasiel sposob, ktory by vyhovoval vsetkym, francuzom pukli nervy ako prvym (Sarkozy pekne povedal tej pani z Beneluxu ci odkial - ked sa jej nepaci, ze romov posielaju do Rumunska, tak nech si ich vezme domov) a taliani ich mozno budu nasledovat. My ich vystahovat nemozeme, ostavaju aspon ploty. Takym mudrlantom ako si ty odporucam prestahovat sa do blizkosti osady, byt/dom tam kupis urcite velmi lacno a aspon sa so svojimi kruto rasisticky utlacanymi spoluobcanmi budes moct zblizovat, aby si pochopil ich mentalitu, mozno zistis, ze oni vobec nie su zli a ani nechcu kradnut, ale ked uz maju domy vybyvane a stat im dal malo podpory, tak na konci mesiaca musia kradnut jedlo a drevo, lebo inak by chudacikovia neprezili.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

GothaR napísal:Takym mudrlantom ako si ty odporucam prestahovat sa do blizkosti osady, byt/dom tam kupis urcite velmi lacno a aspon sa so svojimi kruto rasisticky utlacanymi spoluobcanmi budes moct zblizovat
samozrejme ze obhajujem neobhajitelne, ked vsetko co poviem tendencne obratis len proti mne a len na to negativne...tie spinave prasce co ziju v osadach nechcu pracovat, takze oni sa s diskriminaciou pri pracovnych pohovoroch urcite este nestretli...takze o tejto skupine som nehovoril v predchadzajucom prispevku...preco zase teda spominas osady ???

kolko Slovakov byva pri osadach? bude ich drvive minimum...ale za to drviva vacsina Slovakov ma predsudky voci romom, a vacsina Slovakov zamestna radsej bieleho ako roma...to je zial slovenska realita...nad tym sa treba zamysliet, preco ma vacsina slovenskej majority predsudky voci romom, ked pri osadach a getach byva len minimum majoritnej spolocnosti ???

ja uz som tu urcitu reformu socialneho systemu navrhoval par prispevkov dozadu...ale od vas som okrem staznosti, nenavisti a urazania nepocul ziaden rozumny napad ako riesit situaciu ktora vznikla...teda pokial nepocitam diskusiu, ze vam Lipsic zakaze mat automaticke zbrane a vy sa tak nemate ako branit...

//autoeditácia príspevku (17 Sep 2010, 1:29)
no ale dnes som sa dobre zabavil na vyjadreni ÚRS (unia romov slovenska) ze ked slovenska vlada nezacne riesit romsku otazku, tak romovia zacnu rabovat a v horsich pripadoch dokonca emigruju... :D :D :D a ze sa im nepaci zavedenie tzv. e-pay kariet, na ktore sa budu vyplacat davky...

1/nech len skusia rabovat
2/k tej emigracii sa radsej vyjadrovat nebudem, snad len dufam ze neemigruju do francuzska
3/zavedenie e-pay kariet som spominal uz davnejsie ako velmi dolezity krok na zlepsenie socialneho systemu a jeho zneuzivania...len nechapem preco to tak dlho trva...
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

a v horsich pripadoch dokonca emigruju... :D :D :D
Šak nech idú nikto ich tu nedrží ani nechce...
Nech sa nastahujú do Brusellu potom prejde tých kktov humanizmus :!:
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

ephramko, škatuľkuješ všetkých Slovákov ako konzervatívcov, pritom sám sa tomu staviaš odporom.A už sme tu písali mnoho krát že tu sa neriešia cigáni, ktorí sú naplno integrovaný, ale tí z osád.A tí ľudia, ktorí bývajú blízko osád, určite ich nie je drvivá menšina.Keďže tie osady sú po celom Východnom Slovensku a cigáni z nich dokážu, rôznymi spôsobmi ísť kradnúť (popritom sa tváriť že niečo predávajú) aj 50km od osady v ktorej bývajú.Od svojej bytovky mám 2km naľavo cez pole jednu osadu a napravo asi 2km keď prejdem 2 sídliská,ďalšiu osadu.K tým e-kartám.Poberatelia dávok nemajú právo sa k tomu vyjadrovať či to chcú tak alebo onak.Nie sú to ich peniaze.Ničím si ich nezaslúžili.Tu narážam na cigánoch.Lebo ešte som nepočul aby sa nejaký biely Slovák, k tomuto kriticky postavil.Na Luníku mali tuším spísať aj petíciu a teraz ÚRS.To by bol ráj na zemi keby emigrovali.Nemal by nám tu kto rozkradnúť polia, vyrúbať Slovenský raj.Keď sú v meste trhy nemal by kto okrádať zabávajúcich sa ľudí.Keď začnú rabovať naájde sa stále viac ľudí ktorým dochádza trpezlivosť a nervy a sú na pokraji psychického zrútenia.

A ver tomu že keby sme nemali cigánov, alebo dokonca lepšie pracujúcich tak by hdp išlo rapídne hore a s tým aj príjmy štátu.Na TA3 bol aj percentuálny odhad rastu hdp bolo tam pkené číslo okolo 5-10% a priliali do štátnej kasy cca 600-800 ml. €.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ephramko: tvoja skúsenosť z Londýna je jedna vec, moje dlhoročné skúsenosti z UK a zo Slovenská sú zasa vec druhá. Nik netvrdí, že Slováci sú dokonalí (a ja už vôbec nie, stačí sa pozrieť, čo sa deje v našej politike), avšak nechápem, čo toto tvrdenie mení na fakte, že cigáni sú poväčšinou príživníci neochotní a neschopní pracovať.

To musí každý Slovák bývať vedľa cigánskej osady, aby s nimi získal zlú skúsenosť? To je čo za logiku? Zároveň sa ťa spýtam - tebe nevadí, že idú tvoje dane / dane tvojich rodičov na bandu 400 000 neprispôsobivých občanov (vidíš ten rozdiel? napísal som občanov a teda vzťahuje sa to na všetkých neprispôsobivých), pričom je jasné, že za posledných 20 rokov ich nezmenili, nemenia a ani nezmenia? Nebolo by lepšie, ak by tie dane šli niekam inam, napríklad do rozvoja turizmu a služieb? My si veľmi dobre uvedomujeme, že politici nás pravidelne okrádajú, ale toto je zasa jeden z ďalších takzvaných argumentov, ktoré sú síce pravdivé, ale nemenia nič na faktoch o cigánoch. Nechápem, načo to tu pletieš, čo to mení? Má to byť akýsi ochranný protiargument, a teda - "veď politici kradnú tiež, tak prečo sa máme zaoberať cigánmi"?

Viem, že kuvikanie o slovenskom rasizme je medzi ultra-liberálmi a istými organizáciami veľmi populárne, takže to kľudne opakuj aj ďalej, ak si myslíš, že to nám/tebe nejako pomôže. My vieme svoje a nezainteresované strany + papučkoví televízni odborníci / blogeri sú nám maximálne ukradnutí, hlavne tí z oblastí, kde cigána videli maximálne z vlaku.

"Slováci vždy cigánov odmietali prijať" - akú si mal známku z dejepisu? Pretože v ňom máš dosť veľké nedostatky...

Mimochodom - ÁNO, majú sa nám prispôsobiť, pretože sme väčšina. Ty nežiješ v demokracii, alebo máš okolo seba nejaké silové pole? Čo je toto za hlúposť? Nebodaj chceš prejsť na tú istú nôtu ako ĽPR, AI, ktoré dookola opakujú že MY máme ustúpiť, že MY si máme zvyknúť, že MY ich máme prevychovať - cigáni toto sami nedokážu? NIE. My sme väčšina, MY ich živíme a MY máme právo rozhodovať o tom, akým spôsobom budú dostávať dávky, ako bude kontrolovaná školská dochádzka a iné detaily.

To, čomu sa tebe nechce veriť, je povedal by som dosť veľkej väčšine Slovákov ukradnuté, pretože ty z nejakého dôvodu umelo nechceš veriť, že je to tak, ako to je. Drvivú väčšinu dávok poberajú Indoslováci, či sa ti to páči, alebo nie. Stačí si pozrieť nejaké tie štatistiky z osád, ktoré majú tisícky obyvateľov, pričom nezamestnanosť je 98 percent a svoje DigiTV, mobily a pohonné hmoty na svoje autá musia z niečoho platiť, nie? Takže áno - sú na podpore.

Máš pravdu. Na Slovensku sa máme tak ako sa máme preto, lebo naša spoločnosť donekonečna toleruje isté veci, ktoré by tolerované byť nemali. Nechápem, prečo zasa pociťuješ potrebu odvádzať diskusiu na politiku, keď tu sa bavíme o stále prítomnom a v počte rastúcom probléme - cigánoch. Reči o tom, že politici kradnú, nemenia nič na tom, že drvivá väčšina cigánov sú príživníci.

Na záver - netrep somariny - písali sme tu, že vzdelanému cigánovi by sme istotne pomohli a nie poslali ho kade ľahšie - to, čo tvrdíš, je výsledkom tvojich osobných predsudkov voči ľuďom, ktorí sa na adresu cigánov vyjadrujú negatívne. Tvoje tvrdenia o tom, že na základe našich stereotypov by sme niečo také spravili, sú smiešne.

K tým cigánom, čo kradli tie peniaze z bankomatov - robíš si srandy? To akože keď neboli právoplatne odsúdenÍ, tak skutok sa nestal? Mimochodom - áno, cigáni si ich brali na svoje mená a na mená cigánov, ktorých dovliekli do UK za poplatok a takéto veci tu dorábajú úplne bežne. A áno - SÚ to cigáni, mám svoje informácie. Nevaď sa o niečom, o čom máš iba čiastočné, alebo žiadne informácie a argumentuješ svojimi dohadmi.

Na záver - MY nie sme povinní ti tu navrhovať sociálne reformy na vyriešenie cigánskej kriminality a otázky. Táto naša nevôľa nám zároveň nijako neobmedzuje vyjadrovať si tu svoje názory. Efektívne riešenie by mali navrhnúť organizácie ako ĽPR, AI a iné, ktoré iba kuvikajú, ukazujú prstami a horekujú, pričom NIČ konštruktívne nerobia. Vyjadrovať si svoje predstavy o riešení cigánskeho problému na fóre nám fakt všetkým pomôže...

Mimochodom - rabovať už skúsili. A aj to urobili. Bol som toho živým svedkom. A pr1jebané ĽPR a AI si samozrejme nevedeli papuľu zatvoriť po zásahu vojakov. Zavedenie e-pay kariet dlho trvá práve proti výhradám zo strany ľudí podobných tebe. Nečuduj sa teda.
Napísať odpoveď