Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

stans napísal:Prečo "žiaľ"? :wink: Samozrejme, úroveň života Cigáňov v štátoch západnej Europy je výsledkom ekonomickej sily konkrétneho štátu. Čím je štát bohatší, tak zostane viac i na Cigáňov... Máloktorý z nich však manuálne pracuje, väčšinou sú to rôzni špekulanti, šmelinári, priekupníci, pasáci... týmto sa tam "živia".
oni si myslia, ze ked tam maju napr. min. mzdu par euro na hodinu, tak v preratani na SK maju vela, to ano, ale keby nebyvali iba v nejakych ubytovniach, ale mali by si platit normalny byt, tak by im to bolo malo, pritom zarabaju tolko isto aku tu u nas: minimalnu mzdu
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

stans napísal:Komunisti ich navyše naučili na sociálne dávky t.j. žiť bez práce na úkor svojích detí.
No yo, zrejme mas na mysli “invalidnych dochodcov“. No tiez by som rad upozornil na to, ze za socializmu mal kazdy pracu bez ohladu na to, ci bol biely alebo cigan- musel makat, v opacnom pripade sa dopustal trestneho cinu. Naviac, ak neposielali deti do skoly, nedostavali detske pridavky... Paradoxne (kazda minca ma dve strany), ziadne ine spolocenske zriadenie v 70_rocnej historii Ceskoslovenska neurobilo viac pre integraciu ciganov do spolocnosti ako prave socializmus.
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Chyba tu nazor druhej strany - roma, takze niet o com diskutovat viac... :!:
slide
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slide »

Romov preto nexce nikto zamestnat lebo maju zlu povest(kradnutie...)

a male percento romov je slusnych ako normalny ludia - tot moj nazor :oops:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Les napísal:Suhlasim s tvojim nazorom. A ten clovek, ktory postrelil toho Roma do basy ist nemal. Ja si vsak myslim, ze uz plati tzv. farmarsky zakon a ked na teba polakto zautoci, tak ho podla mna mozes postrelit trebars do nohy a do basy by si ist nemal.
Hou hou hou, ty neporovnavaj farmarsky zakon v USA so SVK! Zakon je taky, ze pokial on na teba nevytiahne strelnu zbran, ani ty nemozes. Jednoducho obrana musi byt primerana. Je to tak, ze ani keby so sekerou alebo kudlou na teba vybehol, nemozes nanho vytiahnut pistol. Strelnu zbran mozes pouzit v pripade, ze ta utocnik ohrozuje strelnou zbranou a to kazdy jeden legalny drzitel zbrane musi vediet... Je to trochu na hlavu, mozno, ale je to tak... Takze do basy isiel podla zakona opravnene...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

panter2005 napísal:Chyba tu nazor druhej strany - roma, takze niet o com diskutovat viac... :!:
Nazory romov pocut na kazdom kroku... Dyk ta nam nekcu dat robotu, bo my čarny, toti rasisti, a ja si hladam, dyk sak Roland sa bul pytat minuleho roka ze ci net roboty, ta ze net... No ta ked net ta ja nemozem robic...
Alebo poznas nejaky iny nazor?

Aj ked je pravda, ze ja som mal jedneho ucitela cigana...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Retsko napísal:Nazory romov pocut na kazdom kroku... Dyk ta nam nekcu dat robotu, bo my čarny, toti rasisti, a ja si hladam, dyk sak Roland sa bul pytat minuleho roka ze ci net roboty, ta ze net... No ta ked net ta ja nemozem robic...
Alebo poznas nejaky iny nazor?

Aj ked je pravda, ze ja som mal jedneho ucitela cigana...
Chyba mi nazor romov v tejto teme... Tie ostatne su kus z ineho sudka...
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

najlepsie sa mali za komunistov

nikto sa nemohol stazovat na nedostatok pracovnych prilezitosti
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

sundevil napísal:ty tam chod, neviem co by si ty povedal na to keby ti na tej tvojej ospevovanej Floride, v priebehu roka 4x vykradli dom cierne *****
odkedy dokazu prasata kradnut ???
Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy alebo etnickej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá predstavuje podnecovanie k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, musí byť zakázaná zákonom a bude znamenať podmienečné vylúčenie z fóra (ban).
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

panter2005 napísal:Chyba mi nazor romov v tejto teme... Tie ostatne su kus z ineho sudka...
Tak, to sa nedočkáme.... Fakt - mňa by ten názor tiež zaujímal, taký pohľad z vnútra.. Stačí však keď vidím tých ich "lídrov" v TV :wink:
Seymour
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Seymour »

no co na to povedat? cigani maju na vsetko vyhody... nepracuju, kradnu, robia deti a... potom zacnu vypiskovat ze nemaju kde byvat. Dostanu byty. Tie si tak za 5rokov cele komplet znicia a rozpredaju... a zas dostanu dalsie... a to za to ze kradnu... kde je spravodlivost?

skusenosti s nimi vid. Extremne situacie
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Preco sundevil nedostal basu a este k tomu ma vymazany prispevok? :idea:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

mastermind napísal:/mastermind: premenovane na Romovia na Slovensku
Z akeho dovodu to by ma strasne zaujimalo :wink:
Les napísal:Neverim vsak, ze ich potomkovia trebars o 100 rokov hlavne v Europe budu na niekom "parazitovat".
mozno uz nebude na kom...

http://ociganoch.jinde.cz/Obsah.html
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Aryan z takeho dovodu, ze slovo cigan moze niekoho urazit. A spravne pomenovanie je rom...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Spravne pomenovanie je Cigan ako narodnost.
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

Je to podobne ako s madarmi(samozrejme iba v niecom),Ale minule som bol v priatelkou na urade prace,a to ste mali vidiet co tam jedna negrica(myslim ciganku a nemam nic proti cernoochom)vystrajala!!!Zacala nadavat uradnicke ze akosi to moze dovolit znizit je davky,ze je p*ca atd.A pritom ta chudinka uradnicka za nic nemohla.Horsie vsak bolo ze tych negrov tam bolo stado,a tak nemohla nic urobit.Prisaham keby som tam nemal priatelku tak by som ju stade vyhodil.Zoberte si ze normalny biely ludia su bezdomovci,ktori prisli o robotu a preto su na ulici.A negri(cigani)sprosti co narobili 10 a viac deti dostanu nove byty z ktorych urobia za par rokov drevarne,podla mna to nie je az taky zly napad dat ich do rezervacii!Keby sa aspon vedeli(nie vsetci)slusne spravat nemal by som proti nim nic,ale su to tazky asociali.A europska unia nam "nabije" prachy len preto aby zostali u nas,lebo nikde vo svete ich nexcu
P.S:Nie som skin ani rasista
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

do rezervacii? ja by som skor povedal ze do zoo alebo najlepsie do safari parku :D
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

podla mna sa maju good. ale sa rozdeluju na 2 skupiny: Dobry a Zly. dobry su ty kt do nikoho nepi*uju, pracuju.. no proste makaju a chcu si zarobit.. a zly , ty co kradnu, pi*uju. blbosti robia.. ale aj tak sa dokopy nemaju nejako zle.. nechcem byt rasista, ale nejako ich nemam v laske bo s nimi nemam zrovna najlepsie skusenosti..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

myslim ze ja degesov dost nenavidim a dal by som ich zhromazdit na lunik 9 a dat tam elektricke oplotenie aby zivy vonku nevysli :evil:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kua kua, romovia, to je co? vsade na svete su to cigani, preco sa to po nemecky povie zigeuner(pravopis je mozno zly) alebo po anglicky gypsie. takze taky prd, su to cigani a nie romovia, zaujimalo by ma kto to vymyslel. btw nepozeral niekto poslednu relaciu pre a proti na stv? boli tam cigani z plaveckeho stvrtka, no to bol zazitok.cela krcma jak to pocuvala ta penila.jeden cigan rozpraval, ze ich starostka vyhana z osady.a potom sa ho pytali, ze ci tam byva.ajeho odpoved: ja tam nebyvam, ja tam dzeci mam.ja so zenu som v inej dedine. no ta to je ocom.a este reakcia jedneho policajta z Plav. Stvrtka na jedneho cigana hovori za vsetko: Pan Horvath, ale ved vas som aspon 2x zatykal. horsie jak degesina su ti olasky cigani.myslim ze uz vacsinu ludi sa uz pokusili okradnut.aj mna v autobuse.som myslel ze tu ku*vu zabijem.
Napísať odpoveď