Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa javatar »

Osobne si myslim, ze ked vo vazeni obmedzuje pravo na slobodu pohybu a pobytu(tiez ludske pravo) tak by sa mohol "ohnut" aj ten odsek ludskych prav o praci. Sice system ako navrhuje Pinhead je prehnany a IMHO by celkovo nemal na spolocnost pozitivne ucinky ale ROZHODNE som za to aby vazen MUSEL pracovat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/6184884/poslanci ... dmeny.html NA, tuhomáš. Ja neviem, že kde toto smeruje, je predsa jasné, že cigáni vo vedení čohokoľvek sú až na niekoľko výnimiek absolútne neschopní - mali sme možnosť vidieť to v Richnave, kde je starostom negramotný cigán, v Žehre, kde je taktiež starostom cigán a teraz je to vidieť aj v Bystranoch (2km od môjho rodiska, ktoré je v článku spomenuté), kde je samozrejme drvivá väčšina "poslancov" cigánska a tak to aj dopadlo. Čudné, že teraz je ĽPR a AI niekde tichúčko v kúte.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

seth82

treba si zvykat, lebo obci na ktorych cele stoji Rom bude stale len viac

javatar

lenze nemas ich ako donutit aby pracovali ked oni sami nechcu a urcite ti drviva väcsina z nich nepojde otrocit niekde do lomu a pod. Toto je realita z ktorej treba vychadzat.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

gogo - toto je realita ako ju poznáme dnes, no toto nie je nemenné :) Kto povedal, že sa väzňom práca nedá prikázať? Proste budú makať a hotovo. Nechcú? Nikto im nebráni umrieť od hladu, keďže napr. strava bude podmienená odpracovaním istého kvanta práce atď...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo + stoporko: staci urcit vazenske minimum (t.j. strava a podmienky na hranici prezitia) a neake bonusy za odpracovanu pracu

pamatajte, ze vazenie je napravne zariadenie - viem, ze zdaleka sa neda napravit vsetkych ale pozitivna motivacia ma lepsie vysledky ako aj na ludi tak aj na pracovny vykon
vo vazeni by tym padom mal clovek zakusat podmienky realneho zivota - nie podmienky otroka spred par tisicroci, skratka - pracujes, budes sa mat dobre, nepracujes - zabudni na neaku pohodu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dnes som len tak zahliadol akúsi správu v TV, čosi o väzeniach. Hovorili tam o pracujúcich väzňoch, ktorí pracujú, dostávajú od 80 centov po 1,70 € na hodinu a že len tuším 12% im zostane a zbytok ide na náklady spojené s ich pobytom za mrežami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Stoporko

lenze su zakonne normy ktore hovoria kolko stravy tj v akej energetickej hodnote musi dostat väzen a pod toto ist nemozes ak nechces porusit zakon a zmenit to tiez nemozes pretoze to vychadza zase z dalsich pravidiel ktore musia dodrziavat vsetkz staty EU. VIem ze mnohi z vas to tu tak nepocituju, ale nie je mozne aby v europskej kulture ste nechavaliludi umierat hladom..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

gogo,
to je len o zmene zákona.... a ako som už písal.... ono už by to šikovní právnici vedeli dať do rozumnej podoby....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://udalosti.noviny.sk/z-domova/21-1 ... akupy.html Na. "Pokúpili čo sme potrebovali". MALO DOSTAVAME PODPORU. Pre syna, pre deti - ježiš kristus - OLOLOLOL, vlastne ani neviem, či mám plakať, alebo rehotať sa nad týmito jednoduchými stvoreniami.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ano malo dostavaju joj ale to vo mne vrie ked taketo vidim... A nabozenstvom a laskou sa ohanaju :D ved vidno ze presne podla toho ziju... no som zvedavy dokedy to tu takto bude, ze budu zadarmo zrat a robit zlobu iba, dufam ze to coskoro skonci
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

525 nabojov do malorazky stoji 23 EUR ....

HODINA BAGROVANIA 19 eur, ....

EDIT/// : KURNIK!!!! clovek cestne chce pisat do polovneho fora a stavebneho, a ono svina mi tento udaj skoci tuna!!! a este ani zmazat sa to neda !!! echt tie dnesne virusy su ale svinske !!!! :arrow: no co? tie udaje su z netu,... ja zato nemozem ze sa to samo hodilo do tejto temy.....
hughito
Redeemer
Redeemer

V podstate neviem čo sa tu tak rozhorčujete. Cigáni nakúpili žrádlo zo svojich sociálnych dávok. Sú takisto oblbnutí vianočným ošiaľom ako vy tu podaktorí, tak si dopriali. A ?

To mali tiež peniaze čo dostali akože vrátiť ? Alebo mali radšej kúpiť alkohol ? Alebo ako..čo tu vlastne vyčítate ? O čo vám ide ? Uniká mi pointa.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

"Sme chudobí a blá blá blá" a koho to je vina ? nemajú byť leniví a pekne robiť :roll: škoda reči
hughito
Redeemer
Redeemer

Merco_ napísal:"Sme chudobí a blá blá blá" a koho to je vina ? nemajú byť leniví a pekne robiť :roll: škoda reči
Ahm, jasné, to jediné ťa pohoršilo ?
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Myslím že hej, prečo ? :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ok v pohode. :wink:
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

A este ked vidim tu kopu tasiek a okrem normalneho jedla (co mi vobec nevadi aj ked je ho kopa) velmi vela najdrahsich cipsov, kolu samozrejme 4x0,5l ale hlavne asi 3 tasky plne ohnostroja. A potom nastupi do busu a keca soferovi ze nema 40c na listok...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Chcel by som vidiet tych, ktori "davaju" romom tie prispevky, resp. byty, ked by sa vedla seba postavila romska rodinka a slovenska bezna chudobna rodina. Keby jedna aj druha rodina pytala pridavky, resp. byt, tak romom by hned vyhoveli a s normalnymi by jenali ako s handrou. kde je potom ta spravodlivost?? Este ich aj platime z "vlastneho" a vysmievaju sa nam do xichtov! Mali by byt radi, ze z niecoho mozu zit! Ze niekto na nich robi. A nie hadzat na nas kamene a to nepisem o inych veciach...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

TAK. A dnes sa ukázalo, že kto je plný BS, či Kotleba, alebo ĽPR. Spomínate si na tento prieskum, v ktorom ĽPR akože vyvrátilo Kotlebove slová o tom, že cigánska rodina so štyrmi deťmi má celkový príjem na dávkach 676.48 Eur? Antirasistov tam šlo skoro dotrhať z toho, aký je jeho odhad zavádzajúci a ako si všetci myslia, že aké len vysoké dávky cigáni dostávajú.

Takže poďme sa pozrieť na dnešný článok zo SME znova (už tradične) o mojom rodisku - Krompachoch, kde je zverejnený výpočet Mestského úradu Krompachy o tom, že koľko dostane od štátu 7-členná (rozumej rodičia + 5 detí) cigánska rodina v prípade, že sú obaja rodičia nezamestnaní. Čuduj sa svete, je to dohromady 690.21 Eur, čo je približne o 15 eur viac, ako to, čo v prípade 6-člennej rodiny spomínal šašo Kotleba.

KTO má pravdu? Klamalo ĽPR ľudí? Niekto by sa tu mal asi niekomu ospravedlniť a niekto by mal napísať článok na vybrali.sme.sk, nech všetci vidia, že akí hajzli v tom ĽPR vôbec sú a že majú propagandistické oddelenie minimálne na úrovni Goebbelsa. A nech sa ma nik nesnaží presvedčiť, že MsÚ v Krompachoch spravil chybu vo výpočtoch, okrem toho tam vidno krásne aj to, ako sú ešte cigáni vo všetkom inom dotovaní štátom.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tiez som si na to spomenul, prave ked som cital v diskusii v sme tvoj prispevok, ze ved toto iste LPR dementovalo par tyzdnov dozadu. Zaujimave, ze vobec tej LPR davaju media tolko priestoru.
Napísať odpoveď