Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

moja frajerka raz hovorila že šla rýchlikom, v kupé sedel nejaký cigán, zaspal a vypadlo mu z vačku 10 eur a dáke dve 'biele' pipenky čo šli okolo mu ich sprivatizovali :smt059
no pána, jeden (vtedy ešte) nevyjasnený útok a hneď 2000 ľudí pred úradom a investície do kamerového systému etc :roll:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tych 2000 ludi rozhodne nie je iba reakcia na nevyjasneny utok, skor maju s cigosmi problemy uz davno a toto bolo len vyvrcholenie..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To máš pravdu, ja osobne to chápem skôr tak (a preto som to sem aj posielal), že ľudia (bieli) sme ohľadom informovania o cigánskej kriminalite úplne nekritickí a stačí len škrtnúť a je oheň na streche.

Do toho rátam samozrejme aj média. V poslednej dobe sa ukázali viaceré prípady, kedy prišlo k dezinformácii ohľadom nejakej účasti či zločinu cigánov - ale je to predsa kvalitný predajný artikel.

Za vrchol považujem novú módu cigánskych hoaxov, od tých, ktoré sa tvária "seriózne" až po do očí bijúce hovadiny, ktoré ale však ľudia vôbec nemajú problém šíriť - a v týchto prípadoch sa tú rýchlosť nechytá ani mor.

Prečo ?
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

No ja tomu teda neverim, ze to bolo tak ako to pisu teraz. Predtym pisali aj to, ze chlapec bol dealer marihuany - samozrejme sa to o par dni vyvratilo (cital som o tom clanok na ceskom portaly tyden.cz, no ako sa ho teraz tak snazim najst, tak nejakym zazrakom odtial zmyzol). A neviem, ze ci by bol schopny taky doranany vymysliet taky pekny pribeh s ciganmi. Skor by som povedal, ze policia a vlada v CR chce utisit protiromske vasne a potom do sveta vypustaju taketo zvasty.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

ziegelovi menej paranoje želám :)
doráňaný? narazená ladvina by ešte nikomu nemala brániť si tamto vymyslieť, to nie je až taký problém
čo sa týka tej nekvalitnej trávy tak podobných špekulácií o tom prípade sa objavilo viacero, inak mamka toho týpka sa cigánom ospravedlnila
hej vláda čr vymyslela že to zrejme nie je pravda? :D im sa náhodou tie bezpečnostné kamery hodia čo sa aj vďaka tomu zavedú :lol: to utišovanie vášní im nejak nejde a tiež vlastne nie je v ich záujme.

edit: "Rómskych útokov pribudlo - tých vymyslených." - http://www.antifa.cz/content/utoku-romu ... ymyslenych
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Meh, to tu ja môžem dať článok z nejakej nacistickej stránky, ktorá bude tvrdiť, že objem cigánskych útokov stúpol o 700 percent. Trochu objektivity by nezaškodilo, veriť antife a ich "analýzam" je to isté ako veriť "analýzam" AI a ĽPR.
hughito
Redeemer
Redeemer

Daj.

Tvoj inkvizičný prístup je trochu nudný, na tej antife sú všetky tie prípady podložené len správami z korporátnych médií, je to sumarizácia poslednej doby + nejaký ich popis, ktorý už nemusíš akceptovať alebo s ním súhlasiť, ale to je vedľajšie.

Či akože očakávaš, že si tam vymýšľajú a manipulujú s faktami ? To jediný objektívny zdroj musí byť ideologicky nestranný, niekde "v strede," aby náhodou..

Síce sčasti chápem na čo narážaš, hlavne po skúsenostiach s prop a pod. webmi, ale nie vždy je možné niečo odsúdiť len pre takýto dôvod.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nedám, to bola irónia, nabudúce použijem kvôli tebe tagy.

Môj inkvizičný prístup je tak isto nudný, ako tvoj nekonečný inkvizičný prístup, takže sme 1:1. Tie "správy z korporátnych médií" som tu v minulosti niekoľko krát napadol, spochybnil som tetu sociologičku zo SAV, ktorá robila rozhovor s "korporátnym médiom", spochybnil som akúsi hlúpu správu svetovej banky (použitím verejne dostupných štatistík), z ktorej "korporátne médium" vyderivovalo také hlúposti, že sa to až čítať nedalo - ten dríst na antifa je takým istým drístom, založený na poriadnom skomoľovaní a obracaní/prispôsobovaní faktov a následnej divnej implikácie - našli nejaké vymyslené útoky, tak napísali, že pribúdajú - spravili snáď štatistiky a porovnali ich s minulosťou, aké mali výskumné metódy, komparatívne, kvalitatívne, aké fakty a odkiaľ brali, atď.

Teda áno, manipulujú tam s faktami. A odsúdiť to môžem, presne tak, ako by si ty odsúdil prípadné postnutie nacistického webu a nejakého prieskumu na ňom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Irónia bolo 700%, to ostatné malo od irónie ďaleko a ak to naozaj bola, tak radšej použi tie tagy. A nielen kvôli mne. Ty si proste chcel označiť antifácky zdroj ako úplne extrémny (a teda nepravdivý, resp. min. skresľujúci a manipulujúci) voči druhému zdroju, náckovskému, kde by si (po usilovnom googlení) našiel protichodné informácie.

V čom sa prejavuje môj inkvizičný prístup ?

Teraz mi nie je teda jasné, čo napádaš. Z tvojho prvého príspevku vyplývalo, že si napadol čisto zdroj, teraz to vyznieva tak, že okrem metódy (k tomu nižšie) napádaš vlastne aj to, z čoho čerpali oni, teda tie samotné správy z médií. No to je síce pekné, ale tak potom neviem odkiaľ čerpať a prípadne robiť nejaké závery.

Teraz k metodike AFA. Viem, že tomu asi nebudeš chcieť veriť, ale "ciganismus" a veci s tým spojené je jedna z ústredných tém, ktorej sa AFA ako organizácie venuje. V rôznych formách, v rôznych náhľadoch, v rôznych oblastiach, roky rokúce. Čiže áno, ja som si istý, že ten dôvod na napísanie takéhoto článku mali a určite si to necucali z prstu len preto, aby ani vlastne neviem čo. Ak chceš vedieť ako presne postupovali, akú mali metodiku a nejakú internú štatistiku, pokojne im napíš, zvyknú odpisovať celkom rýchlo.

A teraz k tomu samotnému - asi každý pocítil istý nárast proticigánskych nálad (nechajme teraz stranou to, prečo boli vyvolané, berme to ako fakt a to, dúfam, uznáš aj ty). Jednoducho v posledných rokoch to začalo viac vrieť a to vyvoláva aj tieto FAKE javy, či už vo forme vymyslených obvinení (aké ľahké a účinné, stačí si prejsť tie prípady) po nový fenomén anticigánskych HOAXov, na ktoré som tu viackrát upozorňoval.

Ďalej by ma zaujímalo, či si sa vôbec unúval prečítať ten text.

Možno mám deravú pamäť, ale mám pocit, že takéto javy v minulosti sa buď nediali, alebo len minimálne. A tento pocit reálne mám a to nijako špeciálne sa tejto téme nevenujem. A AFA, ktorá si to interne určite oveľa viac všíma a analyzuje (primárne teda situáciu v ČR) zrejme teda asi mala dôvod (už sa opakujem) vydať taký článok s takými závermi.

Ešte posledná vec: čo ty vlastne ohľadom tejto témy považuješ za seriózny a objektívny zdroj ? Náckovia, afa = extrémy, manipulácia, propaganda, nevhodné. Útočil si tu aj na korporátne média, aj keď len v určitých prípadoch, pokiaľ sa v nich teda objavili názory, s ktorými si ty nesúhlasil (bežne tu aj ty posielaš linky so správami o takom a onakom útoku či inej kriminálnej činnosti cigánov). Zostáva čo ? Tvoje skúsenosti, zážitky a vedenie od iných, rodiny či známych, to je asi pre teba ten najspoľahlivejší zdroj. Je ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, tak na toto si narážal? Teda áno - ja považujem "antifácky" zdroj za úplne extrémny (a teda nepravdivý, resp. min. skresľujúci a manipulujúci) a predpokladám, že nie som sám. Tí ľudia sú totiž odtrhnutí od reality minimálne tak, ako cvoci z AI a ĽPR. There I said it - hádam ťa to teraz ukľudnilo, aby si nemusel pochybovať.

Tvoj inkvizičný prístup sa tu vzhľadom na isté etnikum prejavuje pravidelne (nebudem sa tu v tom prehrabávať, fakt na to nemám čas).

Samozrejme, že "ciganismus" môže byť ústrednou témou AFA. Aj Aštar Šeran ňou môže byť. Aj v prípade AI a ĽPR sú cigáni ústrednou témou. Verím, že dlhoročné "venovanie sa" problému z kanclov v Prahe, robenie "sociálnych prieskumov" na základe dvoch návštev ročne v nejakej osade a podobné metodiky sú asi tak efektívne a faktami preplnené, ako identické "výskumy" od mnou spomínaných NGOs. Nebudem nikomu písať, pretože viem, že akú približnú odpoveď by som dostal.

Pozri sa, hughito - ja nie som slepý a zatiaľ ani celkom sprostý, prečítaj si názov toho článku (aby si konečne pochopil, že o čo mi vlastne ide a AKO je silne skreslený) - "Útoků Romů přibylo - těch vymyšlených" - zamysli sa konečne, čo je tam napísané a čo to naznačuje - podľa AFA totiž z tohto pohľadu množstvo útokov cigánov vôbec nepripudlo a AK áno, tak sú vymyslené. A áno, článok som sa unúval prečítať, hoci to bola pre mňa strata času a chcelo to poriadnu dávku premáhania, jediné, čo som zistil, bolo to, že AFA dala dohromady niekoľko príbehov, ktoré jej proste sedeli a na ich základe tomu nasadila korunku v podobe toho nadpisu.

Takže áno, to mi vadí - tendenčný je celý web, podľa ktorého je v Čechách vo väčšine spoločnosti rasizmus proti cigánom (to, že by to mohla byť nenávisť voči sociálne neprispôsobivým, nepripadá v žiadnom prípade do úvahy) a v podstate zaujíma úplne rovnaký postoj a používa úplne rovnakú stratégiu, ako ĽPR a AI.

To, čo ja považujem za dôveryhodné zdroje, som tu v minulosti písal. Máš zjavne dostatok času, môžeš si to tu prehľadať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Popravde nemá zmysel ďalej pokračovať, ty jednoducho presne dokážeš odhadnúť, kto čo robil, ako postupoval a ako na problematiku nazerá. Dokážeš spájať antifu v prístupe so LPR, čo je samo o sebe dosť úsmevné. Naozaj to nemá zmysel, proste akceptuj si len svoje zdroje, svoje skúsenosti a skúsenosti tvojich známych a neriskuj nič iné - totižto všetci ostatní majú pomýlené pohľady a hlavne záujem o účelnú manipuláciu s faktami v prospech cigánov, či už som to ja, LPR, AFA alebo Kusá. :smt006
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Netrep, hughito. Nikde som nič nenapísal o tom, že viem presne odhadnúť, kto čo robil a ako postupoval. Prestaň mi už konečne pripisovať autorstvo vecí, ktoré som nikde nepísal a pokiaľ to bol pokus o iróniu, použi tagy (to ti vraciam obratom to predtým).

Je mi úplne jedno, či tebe príde úsmevné, že spájam ĽPR s AFA, je to skoro tá istá banda. Zmysel to má vždy, pretože toto je diskusia a názory na AFA predsa nemôžu pochádzať iba z jednej strany.

A áno, ja si budem akceptovať čo ja chcem, od teba na to povolenie nepotrebujem, riskovať nič nemienim, pretože na rozdiel od šašov zo spomínaných organizácií som mal možnosť denno-denne "riskovať" a stýkať sa s problémom osobne, bez potreby "analýz, prieskumov, niekoľkoročným zaoberaním sa týmto problémom" a podobne.

Taktiež som nenapísal, že všetci ostatní majú pomýlené pohľady a záujem o účelnú manipuláciu - zas a znova mi pripisuješ autorstvo svojich vlastných slov. Ak mieniš takto pokračovať, nereaguj na mňa, pretože ja v tom nevidím žiaden progres, nebaví ma furt upozorňovať ťa na tento tvoj zvláštny štýl stratégie, ktorý si mám pocit prebral od istých konšpirátorov na tomto fóre.

A nie, morálne si nevyhral :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Netrep, hughito. Nikde som nič nenapísal o tom, že viem presne odhadnúť, kto čo robil a ako postupoval.
:arrow:

Kód: Vybrať všetko

Verím, že dlhoročné "venovanie sa" problému z kanclov v Prahe, robenie "sociálnych prieskumov" na základe dvoch návštev ročne v nejakej osade a podobné metodiky sú asi tak efektívne a faktami preplnené, ako identické "výskumy" od mnou spomínaných NGOs. Nebudem nikomu písať, pretože viem, že akú približnú odpoveď by som dostal. 

Tí ľudia sú totiž odtrhnutí od reality

"analýzam"

ten dríst na antifa je takým istým drístom, založený na poriadnom skomoľovaní a obracaní/prispôsobovaní faktov

Teda áno - ja považujem "antifácky" zdroj za úplne extrémny (a teda nepravdivý, resp. min. skresľujúci a manipulujúci)
A to len z posledných 2/3 príspevkoch, keby som sa vrátil k tej predchádzajúcej debate, tak by som to výrazne doplnil.

Samozrejme, ty to nepíšeš explicitne, ale implicitne to odtiaľ čítam. Ale tak asi si tvoje príspevky zle interpretujem..

Doplnok: v tej jednej vete ide u teba o manipuláciu, neviem či účelovú alebo nevedomú: Taktiež som nenapísal, že všetci ostatní majú pomýlené pohľady a záujem o účelnú manipuláciu

Ja keď som použil slovo všetci, tak som to následne priradil ku mne, LPR, Kusej a AFE - takže všetci títo. Nie všetci ako všetci ostatní, čo nezdieľajú tvoj názor.

A Kusú, LPR, AFU a aj mňa si tu už z manipulácie s faktami a skresľovania informácií obviňoval.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Síce sčasti chápem na čo narážaš, hlavne po skúsenostiach s prop a pod. webmi, ale nie vždy je možné niečo odsúdiť len pre takýto dôvod.
Presne tak, a hlavne ked sa jedna iba o lavicovy zdroj, tam take dovody jednoducho neexistuju :lol:

Clanok je ucelovy to musi vidiet aj idiot. Co je ale dolezite, upozornenenie na nejake 3 pripady, zo sirsieho hladiska cigansky problem nijak nevyvracia. Tym padom mi unika dovod uvedenia toho clanku. Hughitova anticiganska HOAX teoria tiez nedava zmysel, lebo ziadne poplasne spravy tu vlastne ani nie su potrebne. Pomaly kazdy den najdem 3, 4 clanky kde problem su cigani, dokonca tu na fore celkom pravidelne pribudne nejaky clanok o ciganskom probleme. Ten tvoj hoax je blbost a ty to dobre vies.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten článok ale nebol o vyvracaní cigánskeho problému. AFA sa ani nesnaží vyvrátiť nejaký cigánsky problém, to si len vy myslíte.

Článok bol o novom fenoméne, ktorý sa rozvinul v posledných možno 2 rokoch a to: využívanie celkovej proticigánskej nálady na zakrytie vlastných problémov - viď. tie FAKE prípady či (a aj to je dôležité spomenúť) prípady, ktoré majú sčasti reálny základ, ale ich interpretácia je účelovo v neprospech cigánov (aj zo strany médií a tu musím upozorniť, že v SK médiach sa toto nedeje, resp. som to nepostrehol, ale v českých médiach je situácia úplne iná). Ale ľudia reagujú rovnako tu aj tam.

Chcete príklad zo SK ? Ukážka ako hrom - kickboxerista dobitý na smrť. Stačilo len zmieniť slovo cigán a ľuďom prestalo fungovať rozum a už to šlo. Škoda sa tu vôbec snažiť dávať nejaký príklady. Samozrejme aj tu na hojku sa našli slabomyseľnejší, ale čo sa dialo na tých portáloch typu azet a pod., to naozaj škoda komentovať. Môžte si to dohladať.

Nakoniec vysvitlo, teda aspoň podľa posledných informácií čo mám, že boli odsúdení traja za tento zločin, videl som ich fotky: 1 cigán a dvaja bieli. Vítajte v realite Slovenska.

K tým hoaxom. To máš pravdu do istej miery, samozrejme, že nie sú potrebné, lebo ten problém tu je, ale faktom je, že tie HOAXy sú, sú populárne a šíria sa rýchlejšie ako mor v 13. st. Ľudia ich šíria bez akéhokoľvek zapnutia mozgových závitov, stačí, aby tam boli zapletení cigáni v negatívnom slova zmysle).
kali520
Darca
Darca

Na jednu stranu pises jak je cigansky problem ako keby umelo vytvarany a druhu stranu uznas ze poplasne spravy aj tak nie su potrebne.

Zopakujem znova, cigani robia problemy a to vie cely narod, koli tomu boli neavideny aj pred 500 rokmi (ked este neexistovala sila medii) a su neavideny aj teraz.

Obycajny ludia ktory s nimi coraz viac prichadzaju do kontaktu budu stale viac a viac nasrany a nato nepotrebuju inforomavnost ziadnych medii ktorych uvadzanie problemu ciganskej kriminality je podla mna naopak vyrazne mensia ako realne naozaj existuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Píšem, resp. na afe sa písalo o tom, ako sa umelo, vedome či nevedome ešte prilieva benzín do ohňa. Samozrejme, že poplašné správy nie sú potrebné, poplašné správy sú vždy nepravdivé a nepravdivosť je vždy nepotrebná. Nechápem čo to adresuješ mňa, hádam ich ja šírim či vytváram ? Ja som tu jediný, ktorý sa snaží vniesť do tohto spletitého problému trochu objektívneho a racionálneho pohľadu - teda upozorňujem na tieto rôzne "prehmaty," snažím sa priniesť iný náhľad a pohľad, spropagovať iné názory.
Zopakujem znova, cigani robia problemy a to vie cely narod, koli tomu boli neavideny aj pred 500 rokmi (ked este neexistovala sila medii) a su neavideny aj teraz.
Ako boli nenávidení pred 500 rokmi ? Hovorí ti niečo pojem xenofóbia ? Tá fungovala naprieč kultúram a etnikám vždy, avšak s cigánmi spojené problémy dnešného typu a rozsahu, to je novodobá záležitosť.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ako boli nenávidení pred 500 rokmi ? Hovorí ti niečo pojem xenofóbia ? Tá fungovala naprieč kultúram a etnikám vždy, avšak s cigánmi spojené problémy dnešného typu a rozsahu, to je novodobá záležitosť.
Pricina nenavisti zostava stale rovnaka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Farba pleti ? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neprisposobivost, neochota pracovat, nestaranie sa o deti, ten standardny vypis ako obvykle
Napísať odpoveď