Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Hegy »

seth82 mas pravdu rodicia zazivaju nieco podobne otec bol policajt, mamina sestricka, takto mu pridelili onehdaa roky dozadu sluzobny byt a neskor ked u policie skoncil presli do podnajmu roky tam zili (este ziju), ked si chceli uz byt odkupit tak zrazu nejakemu uradnickovi zavadilo ze tam nasi ziju a dalej to rozpisovat nema zmysel vyjadrim iba gro veci:
Uz 11 rokov sa sudia (je to fakt moc prachov za pravnikov a veci okolo kto vie vie kto nie domysli si) o to, ze ci si mozu byt KUPIT a neskor sa to uz zvrhlo na to, ze ci v tom byte mozu byt v podnajme. Podotykam, mamina robi dodnes v zdravotnictve a otec cely zivot makal.
Je to smutny zivot, ked sa na stare kolena musis sudit so statom aby si mal strechu nad hlavou a v ten isty moment si citat ake vyhody maju cigani, ktori si to vobec nezasluzia! Teraz sa pytam, preco moji rodicia sa musia vystahovat, resp. roky sudit o svoju existenciu v byte na ktory maju prakticky narok, ktory cely zivot platia a chcu si ho kupit a preco nejaky smradlavy zlodejsky negramotny zmrd je v rukavickach tolerovany alebo prestahovany do ineho bytu.
Ked vidim jak sa Polakovi trusi z huby citim smrad po exkrementoch z vystupu.

//autoeditácia príspevku (24 Júl 2013, 9:44)
niečo z prostredia mojich známych

1.
Poznám iba jedného Róma a to je CD-ROM, zbytok sú cigáni bez urážky slušnejšej menšiny tejto diskriminujúcej čochvíľa väčšiny. Moja drahá polovička ešte nevie že od večera už nie je majiteľkou svojho bicykla na ktorom z nášho dvora odišiel Saganomániou omámený cigáň. Že to bol cigáň je isté na 100%, keďže sused sa ho snažil pri športovaní dolapiť, teda videl ho na vlastné oči. Keďže ja som športovec tiež, rád si zatrénujem moje obľúbené tenisové údery ako smeč, či to bude s bejzbalkou, alebo starou tenisovou raketou sa dozvie dotyčný až ho vypátram. Mal by som sa poďakovať dvom mladým policajtom za veľkú ochotu a pomoc pri včerajšom aj keď neúspešnom pátraní po úspešnom podnikavom športovcovi. Nikdy som nebol rasista a ani nebudem, vybavím si to ako so zlodejom. sorry za OT aj pravopis ale som nasratý jak už dávno nie...
2.
Podobná skúsenosť. Ale riešené takto : ísť za vajdom, povedať kto si a že chces kulantne riešenie. Do dvadsať minút mi doniesli bicykel.
Nic neobvykle z radov ciganov a ich dennej kriminality
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

kulantne... normalne si ma donutil pouzit slovnik cudzich slov.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Not bad za vyslovenie veci ako sa naozaj maju
Polícia v utorok potvrdila, že začne vyšetrovanie kontroverzného politika, hrozí mu päť rokov väzenia a pokuta 45-tisíc eur.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Uz sa nam to s tymi ciganmi a celou multi-kulti zacina vyostrovat... Este niekolko rokov a moze to dopadnut velmi zle aj pre bielych, aj pre farebnych.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Celá myšlienka multikulturalizmu je vo svojej podstate utópia. Národy potrebujú uchovávať vlastnú identitu a je to prirodzené. Netreba si to ale mýliť s intoleranciou ostatných. Každý národ ale potrebuje nejaké sebaurčenie, územie, kultúru a vlastnú identitu. Akonáhle sa to všetko začne mixovať ako dnes v niektorých krajinách, sú z toho len nepokoje. Ako rasa, ešte zatiaľ nie sme na takej úrovni, aby sme dokázali žiť v takejto spoločnosti bez konfliktov. Raz k tomu verím dospejeme, ale zatiaľ nie.
Je logické, že pokiaľ budú skupiny, ktoré vyznávajú rozličnú kultúru, náboženstvo, tradície na jednom území, vždy budú vznikať problémy. Multikulturalizmus vznikol v povojnovom pro-európskom, pro-humanoidnom prostredí, prostredníctvom žvástov a naivných ideí o spoločnosti bez diskriminácie, xenofóbie, hraníc, rozdielov...Neuvedomujúc si, že sa tým budú ruinovať národy, kultúry, ekonomiky. To platí pre všetky zúčastnené strany.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neznášam, ak niekto operuje so slovom "prirodzené" a o veci nemá ani tušenia. Národ, identita..a ty zadrieš, že to je prirodzené. Čo si mal z dejepisu?

A ľudia sa mixovali odjakživa, bol z toho pokrok, boli z toho problémy..neviem, čo ste vzrušení stále z toho a chcete stavať hranice..
zeky
Star
Star

Neviem, čomu si neporozumel. Ty sa tváriš akoby si mal vo všetkom najväčší prehľad a akoby si bol samotným otcom dejepisu. Pre každý živočíšny druh sa stáva prirodzeným to, čo sám dlhú dobu praktizuje. Rituály u zvierat, dokonca aj živočíchy rovnakého druhu vytvárajú samostatné spoločenstvá akurát na primitívnejšej úrovni a nenazývajú ich nijak. Na aký konkrétny pokrok narážaš zmiešavaním rôznych skupín na jednom území? Nehovorím o spolupráci. Hovorím o žití. A ten útočný tón si odpusti. Ja tu diskutujem úplne vecne a vyjadrujem svoj názor. Nenarážam na miešanie rás, prispôsobovanie sa návykom ani na kompromisy. Vravím o tom, keď na určitom území bude neústupčivo presadzovať istá skupina niečo, čo sa iným na danom území bude priečiť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tak. v prirode je to rovnako. uz to tu bolo viac krat spominane, ak je jeden druh skodny tak je vytlacany na okraj a nesnazi sa hladat cesty ako spolunazivat ked je zrejme, ze to nebude fungovat.
samozrejme neda sa to uplne aplikovat aj na cloveka a na vsetky pripade. Ale tvrdohlave presadzovanie "racionalnych" rieseni este nikam neviedlo a nie je to kratka doba co sa o to niekto pokusa.
Proste vsetky ludske prostriedky zlyhali tak sa zacali stavat mury a ludia sa zacali burit ak ich chcu nastahovat do ich blizkosti, kde si ziju bezproblemovym zivotom. Ved kto normalny by sa nestazoval keby citil, ze by jeho comfort a a majetok mohli utrpiet?
hughito
Redeemer
Redeemer

Aký jeden druh a onaký druh? Človek je jedne druh, áno. Zeky, čomu presne si neporozumel z môjho príspevku? Nazývaš isté veci prirodzenými, ale prirodzené zďaleka nie sú, o tom som písal. Ďalej, miešanie kultúr prinášalo aj pokrok, samozrejme, aj problémy - hlavne, ak sa presadzuje ten konfliktný vzťah odvolávaním sa na nejaké vlastné národy, "rasy" či spoločenstvá. To neviem k čomu pozitívnemu má dôjsť. Samozrejme, silený a umelo pretláčaná multikulturalizmus je tiež riadna hovadina - taký istý umelý konštrukt, ako niektoré veci z "opačnej strany."

majster uplink mi okarmoval príspevok s komentárom:
takmer všetci ostatní ľudia majú presne opačný názor ako Ty. Hmm, čím to bude? [ujo uplink]
Takže aký presne opačný názor majú takmer všetci ostatní ľudia? Že národná identita je prirodzenou súčasťou človeka? A potrebnou? Alebo to s tým mixovaním? Čo tak radšej aj zareagovať jasne do diskusie, ako iba vyštekovať do karmy?
zeky
Star
Star

O ktorých veciach si konkrétne prehlásil, že nie sú prirodzené? Ak sa isté veci vyvinú spontánnou potrebou spoločnosti a uplatňujú sa po celé tisícročia, dá sa hovoriť o tom, že sa to pre daný druh stalo prirodzeným. Tak isto ako si vyvinuli isté návyky aj spoločenstvá živočíchov a nemajú možnosť sa zamýšľať nad tým, či je to prirodzené, alebo nie. Napríklad dokonalejšie živočíchy ako my, sú blanokrídlovce, už len z dôvodu, že celé spoločenstvo žije ako jeden organizmus a neprijíma medzi seba, zástupcov rovnakého druhu z iného spoločenstva. Každý v tej spoločnosti pozná svoju úlohu a plní ju. Ale to už som odbočil od témy. Súhlasím s názorom proti silenému multikulturalizmu ale aj voči opačnému extrému. Ale aby sa v multikulturálnom prostredí dalo spolunažívať, nesmie k ujme prichádzať ani jedna strana, čo sa dosahuje ťažko, ak hovoríme o všetkých aspektoch života a spoločnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Napr. národná identita. A skús písať trochu konkrétnejšie, nie frázami. Aké isté veci? Kde sa vyvinuli? A neporovnávaj činnosť a zmýšľanie ľudí s hmyzom, prosím ťa.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - patrilo to inému príspevku, ale budiš. Mám tu teraz vypísať všetky karmy ktoré si napísal ostatným a začať sa Ťa na ne vypytovať? Si patetický, skľudni sa trochu prosím Ťa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak nabudúce karmuj ten príspevok, ktorý treba, nebudem musieť byť patetický.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

P.S.: Nikto Ťa nenúti čítať tie moje "pravdy", ako si mi ich nazval v karme. Avšak ja tomu rozumiem. "Ujo uplink má moc zelenej karmy a ľudia sú mu vďační za pomoc, rady a veľa s ním súhlasí v jeho názoroch, a mne geniálnemu hughitovi s mojím panprorómskym svetonázorom nie, tak mu dáme červenú a odcitujeme na just jeho karmu verejne, tak, aspoň takto si uľahodím na svojom egu." Si ako 5 ročné decko hughito, daj sa dokopy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Po prvé, nechápem absolútne, načo konkrétne sem serieš toto všetko, keď sa to týka inej témy. Po druhé, neviem tým pádom, o akom panprorómskom názore tu v tejto súvislosti bľaboveš. Po tretie, v daných témach (Láska, vzťahy..) si poväčšine na smiech, teda okrem pár obdivovateľov panicov asexuálov. Tvoje analýzy a čudesné postoje sú fakt unikáty, ktoré sa častokrát vyrovnajú obdobným litániám qwertyho z jeho zlatej doby. To je proste na zarámovanie a skúmanie. Po štvrté, ja nič na just citovať nemusím, ja mám karmu verejnú, každý si môže prečítať, kto mne a komu som ja čo poslal a aj s akým komentárom.

A keď si už ten pán moderátor, presuň láskavo tento balast aspoň do danej témy, v ktorej si pôvodne mal karmovať môj príspevok. To je fakt logika, karmovať príspevok o vzťahoch v téme o cigánoch.

:arrow: http://www.hojko.com/ako-chlapi-myslia-t182022-40.html
zeky
Star
Star

Hughito: Píšem tak ako Ty. Prečo by som nemohol porovnávať hmyz a ľudí? Vo svojej podstate sme tiež len živočíšny druh. Takisto fungujeme v spoločenstvách, kde máme svoje úlohy, ktoré často len slepo plníme. To, že sú viac variabilné a pre nás zdanlivo zložitejšie ako u hmyzu? No a? Hovoril som o prirodzenom vývine vecí ako sú národy a to že sa ľudia odjakživa sami oddeľovali viacerými spôsobmi a zatiaľ to teda pre nás je prirodzené. Ak dokážeme eliminovať všetky oblasti v ktorých sa líšime alebo dosiahneme akúsi harmóniu alebo dokonalé súžitie všetkých tak to už platiť nebude. Ale ako som hovoril, nato sme ešte príliš sprostí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Od zvierat sa líšime rozmýšľaním, máme vyššie vyvinutý mozog, takže je to bezpredmetné. Nekonáme čisto pudovo. Národy a nejaká národná identita sú umelým sociálnym konštruktom, ktorý sa nám teraz zdá ako niečo jasné za tých niečo vyše 200 rokov, ale od "prirodzenosti" to má ďaleko, lebo predtým tisícky rokov v takomto zmysle ako dnes také čosi v hlavách ľudí neexistovalo a nehralo žiadnu rolu. To je celé, na čo som narážal už v tej prvej reakcii na tvoj príspevok.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito -
hughito napísal:Od zvierat sa líšime rozmýšľaním, máme vyššie vyvinutý mozog, takže je to bezpredmetné. Nekonáme čisto pudovo.
ha ha ha a ešte raz ha. Máme vyvinutý mozog. Super, aj miliardáry majú kopec peňazí a ako ich používajú? Nekonáme čisto len pudovo? Si si istý? Žiješ na Marse alebo Mesiaci? Gro rómov koná len pudovo, racio je len prívesok, ktorý používajú len na jedno, aby si vedeli vypýtať prídavky, okradnúť štát a zrátať si koľko nakradli.

Darmo no, majster hughito je raz a opäť mimo reality :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, s tvojimi teóriami sme sa už oboznámili, ale aspoň ich neťahaj aj sem. Kto nevidí rozdiel medzi človekom a zverom a z toho vyplývajúcich reálnych inakostí vo všetkých sférach života, tak tomu niet pomoci.
Napísať odpoveď