Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

jackb napísal:keby sme sledovali gentiku ako u Madarov alebo Pobaltanov, prisli by sme k rovnakemu zaveru: ze su to len divne sa spravaju a este divnejsie hovoriaci Slovania :lol:
O tych madaroch mam odlozeny jeden pekny clanok, len nemam uz link, ale iba obsah
Maďari neexistujú , lebo :
Zdroj: Ing. Peter Koštúr, NII, I - 2007
Dátum: 20.8.2007 Prof. L. L. Cavalli - Sforza zo Standard University v USA, keď študoval otázku sťahovania národov a ich jazyky v závere svojho výskumu konštatoval, že obyvateľstvo Maďarska je v Európe anomáliou. Používa jazyk dobyvateľov z Ázie, ale obyvateľstvo Maďarska nie je etnicky maďarské - ono je prevažne slovanské, definitívne európske. Prof. Cavalli - Sforza spolu so svojimi spolupracovníkmi potvrdzuje spomínanú anomáliu genetickým výskumom krvi, publikovaným v Scientific American vyd. v novembri 1991. Podľa tohto výskumu gén, o ktorý sa dlhoročný výskum ľudí a jazykov všetkých kontinentov prof. Cavalli - Sforza opieral je Rh - negatívny faktor v krvi. Tento sa v Afrike, Ázii a u amerických Indiánov vôbec nevyskytuje. Je však typický pre Európanov. V prípade Maďarov profesor Cavalli - Sforza vyvodzuje, že pôvodní aziatski dobyvatelia nanútili svoj jazyk podmanenej väčšine a ťažko možno dokázať čo i len zvyšky ázijsko - maďarských génov v dnešnom obyvateľstve Maďarska. Podľa profesora je obyvateľstvo úplne vymenené. Preto dnes , kto hovorí o "maďarstve" z etnického hľadiska iba fantazíruje. Väčšina Maďarov to vie, ale sa bojí o tom hovoriť, čo samozrejme spôsobuje u nich vnútorné napätie, konfúziu, extrémizmus a môže byť jednou z príčin vysokého percenta samovrážd maďarského obyvateľstva. Mnohým historikom a antropológom Maďarska by pomohlo oboznámiť sa so závermi amerického vedca a možno by sa presvedčili, že by mali mať radi Slovanov, z ktorých vlastne pochádzajú. Po roku 1945 mali "Maďari" na juhu Slovenska možnosť sa prihlásiť za Slovákov - ak si nájdu aspoň jedného slovenského predka. Toho si väčšina aj na juhu skoro našla. Tak vlastne objavili, čo historici, etnológovia i jazykovedci dávno vedia: Maďari na južnom Slovensku sú vlastne pomaďarčení Slováci. Tak isto Maďari v Maďarsku, ktorí už stáročia nejavia mongoloidné črty aziatskych predkov. Nie je žiadnym tajomstvom, že i sám kráľ sv. Štefan (1000 - 1038) zakladateľ Uhorska bol etnicky len z polovice Maďar a jeho deti boli už z troch štvrtín Európania a doma sa zhovárali po nemecky - jazykom Štefanovej manželky a jej nemeckej čeľade. Pred niekoľkými rokmi sa uskutočnil prieskum v Maďarsku, v ktorom sa 48 % respondentov vyslovilo, že niektoré časti susedných štátov by mali patriť Maďarsku. Tento fakt je pre Slovensko veľmi znepokojujúci a nemal by sa podceňovať. Aj v súčasnosti sme svedkami revizionistických snáh v Maďarsku. Mnoho Slovákov si kladie otázku: "Z čoho pramení tento ultranacionalizmus, rozpínavosť, nespokojnosť a prehnané sebavedomie Maďarov"? Tieto nedemokratické vlastnosti vyplývajú predovšetkým zo skutočnosti, že maďarskí historici napísali nepravdivé dejiny, ktoré oplývajú maďarským velikášstvom a každý žiak si ich musí osvojiť nielen na hodinách dejepisu, maďarčiny, ale prakticky na každej vyučovacej hodine. Napríklad je známe, že v Maďarsku sa maturuje z predmetu : dejepis ! Tento postup výchovy k maďarskému chápaniu dejín opísal už v r. 1934 český historik na Karlovej univerzite v Prahe Dr. Josef Macúrek, ktorý sa veľmi dôkladne zaoberal dejinami Maďarov a Uhorska. Preštudoval množstvo literatúry a v knihe sa odvoláva na vyše 1133 literárnych odkazov. Pre nás je v knihe zaujímavá časť: " Rozvoj maďarskej historiografie v druhej polovici 19. a zač. 20. storočia - jej nedostatky." Historik Macúrek poukazuje na sedemzväzkové dielo profesora V. Hómana a Gy.Szekfüho, ktorí určili svoje dielo na výchovu mladých maďarských generácií. V diele sa hovorí o Uhorsku ako o "maďarskom národnom štáte". Príchod nemaďarských národností do Uhorska kladú napospol do 16. - 18. st., do doby tureckých vojen a kolonizácie v prvej polovici 18. st. O dejinách Nemaďarov sa píše len veľmi málo a spomína sa len maďarský živel na Slovensku, v západnom Uhorsku a v Chorvátsku. Maďarská historiografia uvádza, že Maďari ako živel neobyčajne štátotvorný a obdarený zvláštnym politickým zmyslom ihneď po príchode do Podunajska utvoril jednoliaty uhorský štát v novšej podobe. Tradične učia, že Maďari sú praobyvatelia zeme pred všetkými ostatnými národmi Uhorska, že až do 16. st. bolo Uhorsko národným štátom v ktorom Maďari tvorili aspoň 80% všetkého obyvateľstva. Dr. Macúrek končí vetou: " Všemi těmi a podobnými představami maďarská historiografie stále vychováva nové a nové maďarské generácie a vnucuje je i cizině, která nemá možnosti, aby se přesvědčila odjinud o pravdě." Ak sa v maďarských školách vyučuje takýto dejepis, tak sebavedomie Maďarov stúpa až do rozpínavosti a nárokmi na územia, ktoré im nikdy nepatrili. Práve naopak nárokovať by sme si mohli celú Panóniu, veď je tu mnoho dôkazov o osídlení starými Slovákmi. Najmarkantnejším dôkazom je názov mesta Tihany, ktoré pochádza od slova "tichý". Takisto archeologické nálezy svedčia o slovenskom osídlení Panónie. Predseda Občianskeho združenia Slovenský juh Dr. František Bartošek zistil, že u nás v učebniciach dejepisu pre základné školy s vyučovacím jazykom maďarským, nie je ani zmienka o existencii Veľkomoravskej ríši a okrem toho sú tam iné nepravdy. Je smutné, že tieto učebnice boli schválené Ministerstvom školstva SR. Naša nová vláda s ministerstvami školstva zo zahraničia ( Ukrajiny, Chorvátska, Slovinska, Srbska atď.) by mali trvať na tom, aby medzinárodné inštitúcie preverili maďarské učebnice za účasti slovenských historikov a trvať na pravdivom prednášaní dejín strednej Európy v maďarských školách s cieľom: predísť vyvolávaniu napätia a nepokojov v strednej Európe. Som presvedčený, že keby v medzinárodných inštitúciách sedeli nestranní odborníci a dôkladne preskúmali maďarské i naše dejiny, uspeli by sme tak isto ako v Haagu v spore o Vodné dielo Gabčíkovo. Nemali by sme čakať lebo nám (aj Európe) môže maďarská rozpínavosť (podobnosť s Hitlerovou) pripraviť nie jedno nepríjemné prekvapenie (napr. na odvrátenie dôsledkov neschopnosti maďarských vlád ) , ktoré môže byť väčšieho rozsahu ako bolo s Hedvigou Malinovou !
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

presne na tento som myslel, tusim som ho predtym cital na prop-e alebo tu v Politike pri Madaroch.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Retne napísal:To snad nemyslis vazne co si tu teraz napisal :shock: hovorime o ludskej rase...

Delenie ludi na rasy sa nerobi len cez farbu pokozky to si povedal spravne, ale aj podla tvaru nosa, licnych kosti, vlasov (nie farby vlasov!)

Myslim ze je cas ta vyviest z omylu, romovia partia do tej istej ludskej rasy ako my :)
:roll:
(Ľudská) rasa alebo (ľudské) plemeno je skupina ľudí so súborom podobných, dedične podmienených znakov, ktorými sa líšia od ostatných takýchto skupín.

Medzi atribúty rasy, podľa ktorých sa vyčleňuje konkrétna časť populácie patria:

* biologické atribúty – rasy ľudí sa delili podľa biologických znakov ako tvar lebky, rast vlasov, farba pleti, postava…
* kultúrne atribúty – rasy ľudí si vytvorili špecifické kultúrne vzory.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

romovia mongoloidna? wtf? ani indovia ako taki niesu mongoloidni
Retne
Darca
Darca

Ujo Marky: Chlape ty sem uz radsej nepis, splietas dve na try, niekto povie spravne ze cigani su europoidna rasa, ty povies ze su indoeuropska :roll: niekto ta zas opravi tak sa opravis a zahnojis dalsiu vec ze cigani su mongoloidna rasa a nakoniec mi tu ides pisat ze tri zaklane ludske rasy sa idu urcovat podla nejakych tvojich kulturnych atributov. To ze si to nasiel niekde na nete nikoho netankuje, kazdemu by malo logicky dojst ze je to kravina :?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Indoeuropska rasa neexistuje to je jasne snad kazdemu, bolo to myslene ako "ironia", aj preto je zatym ten smile :lol:

Cigani maju najblizsie k Indom a Ty europoidna rasa niesu :P Staci si porovnat fotky cigana s hociakym prislusnikom europoidnej rasy a s niakym Indom a hned mas vysledok :roll:

// to "niekde na nete" je prva vec co Ti vypise wikipedia ked do hladania zadas slovo rasa... A netusim ako si dosiel k tomu ze su europoidna rasa ked dosli az v 12. str. pozri si obrazok:

Kód: Vybrať všetko

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Movimiento_gitano.jpg
Dalej cisto pre porovnanie:
Pre istotu som nasiel foto kde maju aj chlapca s ciernymi vlasmi aby si nepovedal ze ne vsedci Europoidny ludia mju blond vlasy.

A ak by sa Ti nahodov nepozdavali cigani co su dole, lebo by si povedal ze som naschval vybral takych, tu je este rodinka:

Kód: Vybrať všetko

http://farm2.static.flickr.com/1080/1073921132_3584375221.jpg
Prílohy
Nahodna rodina europoidnej rasy
Nahodna rodina europoidnej rasy
Cigani
Cigani
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Retne ty tu ako chces naznacit ze cigani sa radia k bielej rase?

K tejto rase nepatria ci uz farbou pleti alebo celkovymi zivotnymi navykmi. Ich povod je zrejme diskutabilny ale urcite by som ich nezardoval k bielej rase.

Najpravdepdobnejsia moznost mozno bude nejaka odnoz z inych ras resp zbastardena biela mongoloidna a mozno aj negroidna rasa, ale to sa mozme len domnievat.

Celkovo respektovana je zjavne markyho teoria http://cs.wikipedia.org/wiki/Cik%C3%A1ni
Retne
Darca
Darca

kali520: Ked nazyvas bielu rasu europoidnou tak ano, je to nasa rasa, ale farba pokozky pri urcovani rasy nie je priorita, ved do mongoloidnej rasy patria aj cinania aj povodny obyvatelia ameriky cize indiani, no a maju rovnaku farby pleti, to tazko.

Ked uz narabate s wikipediou, tak si dajme do vyhladavaca pojem ludska rasa a nie "rasa"

A dobre ano maju predkov z Indie, ale ved ludia z indie nepatria do mongoloidnej rasy, tak ako mozu cigani. No a hlavne znaky pri rozpoznavani luskych ras su crty tvare, spominane licne kosti a oci a tie su sakramensky rovnake ako mame my.

To si nemyslite ze som rad ze su europoidna rasa, ale tak co s tym narobim.

1) Rasa europoidná (asi 45 % obyvateľstva)

Hlavné oblasti rozšírenia: Európa, severná Afrika (Arabi), juhozápadná Ázia, India a prisťahované obyvateľstvo Severnej Ameriky, Južnej Ameriky, južná a východná Austrália.

2) Rasa mongoloidná (asi 40 % obyvateľstva)

Hlavné oblasti rozšírenia: východná, severovýchodná a juhovýchodná Ázia a pôvodné obyvateľstvo Ameriky.

3) Rasa ekvatoriálna (asi 11 % obyvateľstva)

Hlavné oblasti rozšírenia:

negroidná skupina (asi 10 % obyvateľstva) - Afrika na juh od Sahary a presťahované obyvateľstvo Ameriky,

australoidná skupina (asi l % obyvateľstva) sever Austrálie, Nová Guinea a Sri Lanka.

4) Zmiešané rasové skupiny (asi 4 % obyvateľstva)

Europoidná + australoidná - Srí Lanka, Maledivy

Australoidníá + mongoloidná - Polynézia

Europoidná + negroidná - východná Afrika, Latinská Amerika

Europoidná + mongoloidná - Latinská Amerika, stredná Ázia
Ved kua uz sem nepiste kktiny, normalne az nervy mam 5x dookola to iste vysvetlovat, ved si porovnaj otky dakeho japoncika s romov, co tam je rovnake omg :coffee:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Rasa europoidná (asi 45 % obyvateľstva)

Hlavné oblasti rozšírenia: Európa, severná Afrika (Arabi), juhozápadná Ázia, India a prisťahované obyvateľstvo Severnej Ameriky, Južnej Ameriky, južná a východná Austrália.
Podla tochto biela rasa nemoze byt totozna s europoidnou kedze sa lisia farbou pokozky. Takze moze byt sucastou zoskupenia europoidnych ras a to uz mozme chapat ako nejake sirsie spolocenstvo.

Co sa tyka ciganov a tym padom mozme povedat aj indov arabov a ine tmavsie rasy ktore sa radia medzi eurpoidnu rasu, budu ako som uz pisal vyszie zrejme zbastardene ine rasy, lebo:
Europoidná + negroidná - východná Afrika, Latinská Amerika sa moze rovnat aj ciganovi alebo aj arabovi
Europoidná + mongoloidná - Latinská Amerika, stredná Ázia sa moze rovnat Indovi (co aj su) alebo tiez ciganovi.
Biela rasa – tri podskupiny

Čo presne je myslené bielou rasou? Jestvujú tri hlavné podskupiny bielej rasy a dve vedľajšie (vzniknuté z veľkej časti miešaním troch pôvodných podskupín). Tri najväčšie podskupiny sú akademicky známe ako nordická, alpínska a mediteránna.

Hoci tieto pomenovania boli vytvorené najmä na základe území, s ktorými boli tieto rasové podskupiny spájané v období kresťanstva (nordici v severnej Európe, alpínci v strednej Európe a mediteránci v južnej Európe), je nesprávne sa domnievať, že tieto oblasti obývali vždy. Tieto tri hlavné podskupiny zohrávali rolu v udalostiach takmer každej oblasti, kde sa biela rasa ako celok objavila. Zároveň, drvivá väčšina bielych ľudí je v súčasnosti zmiešaninou všetkých týchto podskupín.

Z týchto troch pôvodných skupín vo veľkých počtoch existujú už len dve: nordici a alpínci. Pôvodní mediteránci dávnej minulosti nesmú byť zamieňaní za tých ľudí, ktorí sú „mediteráncami“ nesprávne nazývaní dnes – súčasné obyvateľstvo stredomorskej oblasti je z veľkej časti zmesou viacerých rás s tým, že pôvodná biela mediteránna zložka bola z najväčšej časti už dávno pohltená najprv inváziami nordikov a alpíncov a potom nebielymi arabskými, tureckými a ďalšími stredovýchodnými a severoafrickými rasovými zoskupeniami.

Na ilustráciu konceptu týchto troch hlavných podskupín: hoci existuje široko vymedzená „čierna rasa“, člení sa na ďalšie podskupiny – Pygmeji z povodia Konga a ultra vysoké kmene Masajov z Kene sú dvomi dobrými príkladmi rasových podskupín čiernej rasy.

Podskupina je teda vetva určitej rasy, ktorá sa mierne odlišuje fyzickými charakteristikami, ale stále zdieľa dostatok rovnakého genetického základu s ostatnými podskupinami zahrnutými v širokej rasovej kategórii
Veta vyznacena tmavim bude zrejme hlavnym dvovodom vytvorenia ciganskeho obyvatelstva.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

1) Rasa europoidná (asi 45 % obyvateľstva)

Len neviem preco by sme sa mali riadit tymto nepresnym a zjednodusenym oznacovanim?

Urcite sa nim neriadili ani Arijci, ktori v tej oblasti zalozili kedysi svoju risu a civilizaciu s kastovnym systemom ; )
Retne
Darca
Darca

Aryan Angel: tak ja som na to oznacenie neprisiel, celym tym co som sem pisal, som len chcel vyviest z omylu toho uja, ktory si myslel ze romovia maju nieco spolocne s mongoloidnou rasou.

O Arijcoch neviem vela a o kastovnom systeme, len tolko ze islo o nejaku vyssiu spolocnost ktora bola proti miesaniu kast, taktiez ze boli v indii a bolo nejaku dobu pred nasim letopoctom kedy to tam ovladli... :)
84.30
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 84.30 »

Aha...Toto kukajte:

http://www.aktuality.sk/spravy/zahranic ... skej-gardy

Dost "zaujimave". Inac je to z madarska. No je to o romoch. Tak to sem (ne)patri tak 50/50. ;)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Retne napísal:Aryan Angel: tak ja som na to oznacenie neprisiel, celym tym co som sem pisal, som len chcel vyviest z omylu toho uja, ktory si myslel ze romovia maju nieco spolocne s mongoloidnou rasou.
Furt som sa nedozvedel dovod preco by sme mali ciganov pokladat za europoidnu rasu :P
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

http://archiv.markiza.sk/?31337d=26.01. ... B%5D=32116

Prakticky priklad genetickych rozdielov v ramci "europoidnej" rasy.

Nie je ta reportaz nahodou rasisticka?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Ujo Marky napísal:Furt som sa nedozvedel dovod preco by sme mali ciganov pokladat za europoidnu rasu :P
asi podla vonkajsich charakteristik.zjavne mas v pojmoch bordel.teraz neber do uvahy ako ziju,alebo ich kulturu ale ich fyzicke znaky.
asi si nepamatas geografiu z ZS tak ti trosku napomozem - negroidna rasa - cierna koza,tmave kratke hrube kucerave vlasy
mongoloidna - sikme oci, niekedy aj zlta pokozka (a niekedy zase bielsia ako tvoja)
spadaju do cigani do niektorich z tych dvoch ? nie.cigani spadaju k europoidne rase. preto je rasizmus ako taky absolutny nezmysel lebo do europoidnej rasy zaradujeme take narodnosti ako su cigani,albanci,hispanci (cest vynimkam)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked si pozries ten link zistis ze taka kostna dren moze byt dost rasisticka.. A to aj v ramci tejto vasej stvorenej "europoidnej" rasy, ako som spomenul.. :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Aryan Angel napísal:Ked si pozries ten link zistis ze taka kostna dren moze byt dost rasisticka.. A to aj v ramci tejto vasej stvorenej "europoidnej" rasy, ako som spomenul.. :wink:
ked je to v ramci jednej rasy ako to moze byt rasisticke? ja k romovi nemozem rasista tak ako nemoze byt rasista afroamerican k cernochovi z pobrezia slonoviny.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Ked si pozres napriklad Rusko tak niektory obyvatelia blizsie k Europe maju viac Europske crty, ludi blizsie k Aziji maju viac mongoloidne crty. Takisto je to s ciganmi, niektory sa dost miesali s bielym obyvatelstvom a preto sa nedaju zaradit. Ale ich korene by som urcite zaradil skor do mongoloidnej rasy ako europoidnej. Ajtak podla mna rasa nema taky dolezity faktor v osobnosti, ja sudim ludi podla cinov nie rasy... A ako som uz pisal, dnes sa rasa nebere len podla fyzickych vlastnosti ale aj kulturnych.

// Mali by zazalovat kostnu dren kazdeho cloveka ze je rasisticka. Lebo ludia su si vsedci rovny a rasy vlastne vobec neexistuju, to len dren si zmyslela ze niekde bude ina...
Napísať odpoveď