router a switch je to realne?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
tomas13538
Amateur
Amateur

router a switch je to realne?

Príspevok od používateľa tomas13538 »

caute chcem si kupit tento switch http://www.alza.sk/tp-link-tl-sf1005d-d155320.htm a checm sa spytt ak donho dam ethernet kabel s modemu a dalsie dva s pocitacov pojde micezto komunikovat s internetom? proste budem mat aj pristup na net? dakujem. inak mam nie vlastne modem ale router microcom ad2565 sa mi zdá. sice sa tam dá pripojit viacej pc ale tahanie dalsieho kablu do tej istej miestnosti by bolo dost nakladne a komplikovane takze by som to chcel riešit takto.
yoggy

Re: router a switch je to realne?

Príspevok od používateľa yoggy »

áno malo by to ísť
tomas13538
Amateur
Amateur

yoggy napísal:áno malo by to ísť
dakujem len cim istejsie to budem amt ze to pojde tym lepsie lebo mam s toho uprimne velky strach a potrebuje mto surne vyriesit ak to nepojde neprezijem to.
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skorec1 »

si myslim ze ziaden problem nebude, to len ako keby si pouzil "rozdvojku" akurat nevyhoda je ta ze mas dalsie zariadenie v elek. sieti... vyhoda DSL modemov s viacej portami pre domacnost je len vyhodou...
ak ma router microcom ad2565 len jeden ethernet port tak switch je potom potrebny...
tomas13538
Amateur
Amateur

skorec1 napísal:si myslim ze ziaden problem nebude, to len ako keby si pouzil "rozdvojku" akurat nevyhoda je ta ze mas dalsie zariadenie v elek. sieti... vyhoda DSL modemov s viacej portami pre domacnost je len vyhodou...
ak ma router microcom ad2565 len jeden ethernet port tak switch je potom potrebny...
ma viac portov ale ťahat cez cely dom dalši ethernet kabel do mojej izby je zbytočné a šialene ide mi iba o pripojenie na net satelitneho magio boxu a počitača a proste pripojku tu mam ale iba jednu a dalsi akbel tahat je problem a je možne ze občas ešte nejaky port toho switchu využijem. dakujem za poradenie.
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skorec1 »

Ked chces sa uskromnis na 100Mbit siet tak na jeden kabel pripojis aj dva zariadenie... na jednej i druhej strane spravis po 2 koncovky a zapojis iba 1,2,3 a 6 piny na kazdej koncovke, ja som tak robil aby som nemusel tahat nove kable alebo to vyuzivam bezne na napajanie...
tomas13538
Amateur
Amateur

skorec1 napísal:Ked chces sa uskromnis na 100Mbit siet tak na jeden kabel pripojis aj dva zariadenie... na jednej i druhej strane spravis po 2 koncovky a zapojis iba 1,2,3 a 6 piny na kazdej koncovke, ja som tak robil aby som nemusel tahat nove kable alebo to vyuzivam bezne na napajanie...
no aj to je riesenie ja som sa ale pri tomto bal ak budem použivat obe zariadenia naraz aby nevznikol nejaky konflikt medzi nimi a sietou aelbo niečo podobné. a tak switch je objednany uz tak to sand s nim pojde.
Napísať odpoveď