Router Edimax BR-6424NL začal blbnuť

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Spikee99
Amateur
Amateur

Router Edimax BR-6424NL začal blbnuť

Príspevok od používateľa Spikee99 »

Zdravim vás, mam doma Wifi router Edimax BR-6424NL už asi 2 roky a som pripojeny k sieti v obci, pripojka ide cez modem do roura, mam vlastnu vnutornu ip, všetko je nastavene - IP, maska, DNS ... všetko fungovalo, ale posledne mesiace som zaznamenal, že mi často padá pripojenie... Myslel som že to je koli poskytovatelovi pripojenia, ale keď som pripojil kabel priamo do notebooku už to prestalo padať. Na wifi boli pripojene 2 notebooky, teraz su už 3 myslim ze nieje vela na to aby cela siet padala... Popisem priklad: stahujem nieco, stahovanie sa po case preruší, ping skáče od riadnej hodnoty až do 999, napr 5 minut to ide normalne, potom minutu nieje ziadne pripojenie... Speedtest robí aj 5 minút hoci nameria normálne hodnoty... Wifi signál je dobrý, normalne to vypisuje pipojene, robi to na kazdom notebooku, cize v tom neje chyba...
Nastaveny je na AP, kanal 11...
Sem tam ho reštartujem, ale to nepomože. Nerobi to vždy, ale v poslednom čase dosť často
Myslite že už router končí??
Diky
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Router Edimax BR-6424NL začal blbnuť

Príspevok od používateľa Denco »

Môžeš skúsiť aktualizovať firmware routra na novšiu verziu. Najnovšiu verziu by si mal nájsť na stránke výrobcu routra.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

pokiaľ si nič nemenil na nastavení routera a tcp/ip protokolu, sám si si dal odpoveď: edi asi končí
(dlhodobá tepelná záťaž chipov - môj typ - SRAM).
ešte by som sa na tvojom mieste uistil, že provider neriešil nejaké upgrade systému.
Spikee99
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Spikee99 »

no takže zohnal som iny router a zistil som že to robi aj ten, takže to asi bude suvsieť s poskytovatelom... zaujimave, že priamo pripojeny kabel nerobi az take problemy, aj ked nieje to 100%... Môže byť, že ak napojím router na sieť, ktorá sem tam vypadáva, prerušuje, tak prostredníctnom neho je to ešte viac poznať?? (načitavanie adresy a tak..)
Napísať odpoveď