Router ide internet nejde
Router ide internet nejde
Zdravim
viete mi poradit, mam internet staticku ip a priamo z modemu do pc mi internet ide, ale cez router internet nejde ani lan ani wifi, router vyzera dobry kontrolky svietia dobre, router mam msi rg54gs2 a chyba je zrejme v konfiguracii routra ale neviem kde
dik
viete mi poradit, mam internet staticku ip a priamo z modemu do pc mi internet ide, ale cez router internet nejde ani lan ani wifi, router vyzera dobry kontrolky svietia dobre, router mam msi rg54gs2 a chyba je zrejme v konfiguracii routra ale neviem kde
dik
Re: Router ide internet nejde
Chyba je veru v konfiguracii a podla tohto tvojho popisu to nevieme ani my.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nenapisal si absolutne nic ... skus pofotit aspon screeny z nastaveni toho routru ..
skus zapojit PC priamo do modemu ... ak ti pojde stava tak uz len spravne nastavit router... (aj ked neviem preco davas za modem router ... nestacil by switch ???)
no tu su nejake screeny
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 10:22)
a router chcem pouzit preto lebo ho mam a switch nemam
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 10:22)
napriamo to ide, ale ja chcem s tym routerom robit wifi a mat zapojenu aj lan do ineho pcstrapaty napísal:skus zapojit PC priamo do modemu ... ak ti pojde stava tak uz len spravne nastavit router... (aj ked neviem preco davas za modem router ... nestacil by switch ???)
a router chcem pouzit preto lebo ho mam a switch nemam
Router je router a wifi je wifi, to ze sa to predava v jednej krabicke je vec druha. Ak potrebujes wifi a nepotrebujes routovat tak je to zbytocne. Lenze to by sa clovek do toho musel aspon troska vyznat a nie len popichat kable.
Stale nevieme okial beries internet. Satelit? Specialna linka od NASA? Alebo DIAL-UP
?
Stale nevieme okial beries internet. Satelit? Specialna linka od NASA? Alebo DIAL-UP
internet mam wifi antena na streche a ide to do malej napajacej skrinky a odtial do pc.
a router chcem pouzit iba ako switch (lan+wifi) aby som na ten net mohol pripojit viac pc
a router chcem pouzit iba ako switch (lan+wifi) aby som na ten net mohol pripojit viac pc
-
vladenko007
VIP
Tak by som povedal že máš filtrovanie na MAC adresu a potrebuješ aby provajder čekol tvoj router.
ale ide mi to na rozne pc ktore maju samozrejme tiez rozne MAC adresyvladenko007 napísal:Tak by som povedal že máš filtrovanie na MAC adresu a potrebuješ aby provajder čekol tvoj router.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kua chlapi, riadite akoby ste o internete vedeli rovnaké hovno ako on...
Takže najskôr zapoj internet napriamo a sprav pozri akú ip dostal PC
Takže najskôr zapoj internet napriamo a sprav pozri akú ip dostal PC
takze 1. kedze ti ide do routeru net nemozes dat na wan type pppoe
ked pripojis pc napriamo k modemu prideli ti IP alebo ju zadas od providera .... tuto ip daj do WAN rozhrania ...
2. na LAN nastav DHCP a pociatocnu adresu napr 192.168.1.1 masku 255.255.255.0
3. WIFI to iste ale pociatocnu adresu 192.168.2.1
najskor rozchod lan a az potom wifi ... nieco mozno najdes aj v sekcii navody
ked pripojis pc napriamo k modemu prideli ti IP alebo ju zadas od providera .... tuto ip daj do WAN rozhrania ...
mam staticku ip 91.221.110.167
to je celkom mozne ale ty potrebujes WAN v rozsahu 172.16.1.... taku ti pridelilo ked si mal PC napriamo
-
vladenko007
VIP
Ok tak potom to neblokuje. Z vlastnej skúsenosti viem že to provajderi robia napríklad SWAN určite.jokuja napísal:
ale ide mi to na rozne pc ktore maju samozrejme tiez rozne MAC adresy
dalsia moznost odpoj modem (ak nemas nan naviazane pripojenie ) nastav na WAN pppoe meno a heslo a mas to bez problemov (samozrejme ak ma moznost ADSL a ty mas ADSL pripojenie ... lebo to sina mńejak zatajil. skus aspon providera
)
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 11:37)
vladenko007 ja mam internet od swanu 4 roky a nemal som s tym nikdy problem ... hned som si tam dal svoj router a islo mi to ... (Modem mam este zabaleny v skrini )
vladenko007 ja mam internet od swanu 4 roky a nemal som s tym nikdy problem ... hned som si tam dal svoj router a islo mi to ... (Modem mam este zabaleny v skrini )
-
vladenko007
VIP
Jasné že keď si dáš hneď router tak všetko čo pripojíš pomocou routra ti pôjde.
Ale keby si teraz vytiahol sieťový kábel ktorý ti ide zo steny do routra a pichol do PC net ti tam nepôjde.
Ale keby si teraz vytiahol sieťový kábel ktorý ti ide zo steny do routra a pichol do PC net ti tam nepôjde.
strapaty napísal:takze 1. kedze ti ide do routeru net nemozes dat na wan type pppoe
ok najskor ak dam na wan ip static (druhy screen vyssie) neviem ci mam a ako zmenit LAN ip adress a internet ip adress
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 12:10)
strapaty napísal:dalsia moznost odpoj modem (ak nemas nan naviazane pripojenie ) nastav na WAN pppoe meno a heslo a mas to bez problemov (samozrejme ak ma moznost ADSL a ty mas ADSL pripojenie ... lebo to sina mńejak zatajil. skus aspon providera)
providera mam http://www.surany.net/internet/cennik-wifi.html a na streche mam zariadenie ktore zrejme sluzi ako antena a zaroven modem a vnutri mam iba adapter na napajanie
vladenko007
ani nemoze ist sak do routu zo steny ti ide adsl a do pc ethernet
este raz ... wan ip static napr. 172.16.1.178 (to je ip co ti pridelil modem ... pripadne mozes dat dynamic a mal by mu nastavit vsetko modem sam, inac to budes musiet nastavovat vsetko ty)
este raz ... wan ip static napr. 172.16.1.178 (to je ip co ti pridelil modem ... pripadne mozes dat dynamic a mal by mu nastavit vsetko modem sam, inac to budes musiet nastavovat vsetko ty)
no ked dam v ip static 172.16.1.178 vyhodi mi chybu (treti screen) a ked dam dynamicky vsetko spravi rebootuje router ale net nejdestrapaty napísal:vladenko007
-
vladenko007
VIP
strapaty napísal:vladenko007
No jasné ADSL sa to netýka. To si mohol hneď povedať. jokuja nemá ADSL preto som to písal. Má anténu na streche.