Router na SIM

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 555
Registrovaný: 19 sep 2010, 17:33
Bydlisko: V tvojej hlave...

Router na SIM

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte, potrebujem poradit pri vybere routera na sim kartu.
Som v podnajme, kde nie je zavedeny internet. Rad by som si teda vyriesil internet nejakou simkou a tu vlozil do nejakeho routera. Zatial nemam vybraneho operatora, ani router. Firma mi preplaca internet do vysky 23 eur mesacne a bol by som rad aspon za 50+gb. Viete mi poradit nejaky lacny router a operatora co to poskytuje? Popripade nejaku inu alternativu. Dakujem
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15278
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa beardie »

Podľa pokrytia si vyber operátora, potom budeš mat výber zúžený
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 555
Registrovaný: 19 sep 2010, 17:33
Bydlisko: V tvojej hlave...

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa phatres1994 »

pokrytie je dobre u kazdeho operatora
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15278
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa beardie »

router poskytuje operator pokial viem :)
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 555
Registrovaný: 19 sep 2010, 17:33
Bydlisko: V tvojej hlave...

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa phatres1994 »

potrebujem ale nieco na sim kartu. Nechcem pevny internet s instalaciou. Pisem v prvom prispevku o Sim karte.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15278
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa beardie »

ano, o tom hovorim, SIM router poskytuje operator (napr O2 Smart Box)
https://www.o2.sk/ponuka/pre-domacnost/internet-na-doma
fildinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 757
Registrovaný: 27 mar 2007, 18:30
Bydlisko: MT

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa fildinko »

cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa cORP. »

z orange mas Home premium 4g + router tplink mr200 archer ( sim + 2,4ghz+5ghz ), objem dat je 300gb na mesiac so spomalenim po precerpani, na predajni si vies zobrat zapozicku s tymto routrom a otestovat ako ti to pojde doma, rychlost je do 30Mbit/s no rataj, ze to ide realne okolo 15 - 20 Mbit/s ak je dobra lokalita, cena s viazanostou je 20€ s dph a ten router mas pri viazanosti na 2r za 1€
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 555
Registrovaný: 19 sep 2010, 17:33
Bydlisko: V tvojej hlave...

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Tieto sluzby su ale fixnute na miesto zavedenia, aspon co som pozeral O2. Napadla mi este 4ka, vziat od nich nejaku datovu simku a dokupit router. Tym padom by som nemal byt obmedzovany, pokial sa za mesiac prestahujem inam, alebo to pouzijem niekde na navsteve. Alebo sa mylim a funguje to inac? Dakujem

Môžem Biely O2 Internet s interiérovým modemom využívať aj inde, ako na mieste zriadenia? Napríklad na chate?

Nie, Biely O2 Internet na doma s interiérovým modemom môžete používať iba na mieste zriadenia. V prípade, že službu použijete inde, bude vám účtovaný príplatok vo výške 30 €.

//To iste plati aj pre orange.
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa cORP. »

ano su to fixne sluzby ( bez moznosti prenasat ich na ine adresy ) v Orange je jedina moznost prekladka na inu adresu tj. 9,90€, ale neplni to funkciu mobilneho internetu, ta 4rka ako ano, da sa povazovat, ze si ju mozes preniest inam, problem je v pokryti, sice pouziva aktualne narodny roaming v Orange 3g sieti, no tam to nad 10Mbit/s zarucene nepojde, ak ti to ako rychlost stacit bude a tam kde aktualne si je ich pokrytie tak je to asi najlepsia volba uz len kvoli tomu, ze to je bez viazanosti, najlepsie keby si v ich sieti bol.
fildinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 757
Registrovaný: 27 mar 2007, 18:30
Bydlisko: MT

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa fildinko »

phatres1994 napísal:Napadla mi este 4ka, vziat od nich nejaku datovu simku a dokupit router. Tym padom by som nemal byt obmedzovany, pokial sa za mesiac prestahujem inam, alebo to pouzijem niekde na navsteve. Alebo sa mylim a funguje to inac? Dakujem

Zober si zo 4ky simku, aktivuj si na nu neobmedzené dáta, kúp si nejaký 4g huawei wireless router a môžeš to používať hocikde kde chceš. Uvidíš sám aký to bude mať dosah/rýchlosť.
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3062
Registrovaný: 18 júl 2010, 13:09
Bydlisko: Bardejov

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Otázka trosku mimo tému. Sú nejaké limity pripojených zariadení na router? Mám router Fritzbox 6490. Chcem internet dať aj susedom, ale neviem či ma nebude limitovať router. Maximálny počet pripojenych bude max 15 zariadení.
K-u-b-i-a-k
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2289
Registrovaný: 17 mar 2010, 22:12
Bydlisko: Vranov nad Topľou/Prešov

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

K téme, kúp si na skúšku simku od 4ky a vyskúšaj v mobile ako to bude so signálom a rýchlosťou. Ak v lokalite bude ich 4G tak nemáš čo riešiť. Kúp si router poprípade starý mobil ktorý využiješ ako HOTSPOT. V podnájme som takto fungoval cca mesiac kým som vyriešil net.
yoggy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3055
Registrovaný: 26 máj 2010, 18:34

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa yoggy »

lukas9206 napísal:Otázka trosku mimo tému. Sú nejaké limity pripojených zariadení na router? Mám router Fritzbox 6490. Chcem internet dať aj susedom, ale neviem či ma nebude limitovať router. Maximálny počet pripojenych bude max 15 zariadení.
Bude ti to bottleneckovat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37244
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Router na SIM

Príspevok od používateľa hojko »

Limitom to je procesor a ramka, ktoru ma zariadenie. Tazko povedat ako to bude cele riesene. Ak oni budu mat svoj router a ku tebe sa pripoja napr. kablom, tak potrebnu robotu spravi ich router.
Napísať odpoveď